14.4 C
Σάμος
19/03/2024
Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΜΠΝΕΥΣΗΣ ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΜΠΤΗ 9 ΙΟΥΛΗ ΩΡΑ 7.30΄ μ.μ. στο Ε. Κ . Σ.

Ξ Ε Σ Η Κ Ω Θ Ε Ι Τ Ε   Ο Λ Ο Ι  και  Ο Λ Ε Σ

Εργαζόμενοι, άνεργοι, συνταξιούχοι,

Νέες και Νέοι,

Τώρα είναι η ώρα για εργατικό και λαϊκό ξεσηκωμό ώστε να αποσυρθεί το κατάπτυστο νομοσχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ που στην ουσία απαγορεύει τις κινητοποιήσεις.

Τώρα είναι η ώρα να βάλουμε φρένο στον αντιδημοκρατικό και αντιλαϊκό κατήφορο της κυβέρνησης που γνωρίζοντας ότι οι αντιλαϊκές πολιτικές της αργά ή γρήγορα θα προξενήσουν χιονοστιβάδα αγωνιστικών κινητοποιήσεων, προσπαθεί να σταματήσει την κάθε αγωνιστική διεκδίκηση εν τη γενέσει της. Να μην υπάρχει καμία φωνή αντίστασης και οργάνωσης αγώνων απέναντι στα αντεργατικά μέτρα που συνεχώς φέρνει. Θέλει να καταργήσει ένα δικαίωμα και κατάκτηση της εργατικής τάξης που βάφτηκε με ποταμούς αίματος και να επιβάλει «σιγή νεκροταφείου».

Συκοφαντεί, μαζί με τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, τους λαϊκούς αγώνες ώστε να χειραγωγήσουν το λαό και ευκολότερα να περάσουν τον περιορισμό και την απαγόρευση των κινητοποιήσεων. Θυμίζοντας «μαύρες εποχές» αναγάγει την αστυνομία σε ανώτατη αρχή που θ’ αποφασίζει αν θα γίνεται ένα συλλαλητήριο ή όχι και με τι όρους.  Ποινικοποιεί τους αγώνες του λαού και τους φορείς του που οργανώνουν τις κινητοποιήσεις.

Αυτός είναι ο σχεδιασμός του κεφαλαίου και των εταίρων της Ε.Ε., μαζί και της κυβέρνησης της Ν.Δ., για ν’ αντιμετωπίσουν την νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση ρίχνοντας τα βάρη της αποκλειστικά στην εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

Συνέπεια αυτής της πολιτικής είναι να βλέπουμε ποταμούς δεκάδων δισεκατομμυρίων να κατευθύνονται στις τσέπες της μεγαλοεργοδοσίας και από την άλλη για παράδειγμα εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό να βρίσκονται επί μήνες χωρίς το παραμικρό εισόδημα, ούτε καν με τα ψίχουλα που η κυβέρνηση λέει στα χαρτιά ότι θα πάρουν.

Αυτή είναι η κανονικότητα που θέλει να μας επιβάλλει η κυβέρνηση με αυταρχισμό, ακόμα και με κρατική καταστολή γι αυτό θέλει το εργατικό και λαϊκό κίνημα στο «γύψο».

Να είναι, όμως, σίγουροι όλοι τους, ότι το ταξικό εργατικό κίνημα θα αντιπαλέψει τα αντιλαϊκά αυτά σχέδια. Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε η αντίσταση και ο αγώνας απέναντι σ’ αυτές τις πολιτικές να γίνει ποινικό αδίκημα.

Απαιτούμε

Να αποσυρθεί ΤΩΡΑ το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις !

Να πληρωθούν άμεσα όλοι οι εποχικοί εργαζόμενοι που δεν εργάστηκαν το μήνα Ιούνιο.

Related posts

Η πόλη της Σάμου γιόρτασε παραδοσιακά τα Κούλουμα

admin

Το καρλοβασίτικο καρναβάλι στη Σάμο

admin

Απαγόρευση ανύψωσης χαρταετών στην περιοχή του αεροδρομίου Σάμου

admin

Ἀλλαγή Διοίκησης Ταξιαρχίας 79 ΑΔΤΕ «ΜΥΚΑΛΗ»

admin

Έναρξη εργασιών επισκευής και ανακαίνισης των κτιριακών υποδομών των Νοσοκομείων Σάμου & Ικαρίας

admin

Νίκος Ζάχαρης:Τα λάθη για την τροποποίηση του χωροταξικού της Σάμου

admin

Συνάντηση αντιπροσωπείας του Πανσαμιακού Αγροτικού Συλλόγου με τον Βουλευτή Σάμου

admin

e-ΕΦΚΑ: Προειδοποίηση για απόπειρες εξαπάτησης – Το περιστατικό με ασφαλισμένο στη Σάμο

admin

Σάμος: Άσκηση “ΥΓΡΟ ΠΥΡ 2024”

admin