16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Ο αγώνας της εργατικής τάξης θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση

Η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Σάμου χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που συμμετείχαν στην χθεσινή ΑΠΕΡΓΙΑ για την προστασία της ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ.

Όλους τους εργαζόμενους που δεν «μάσησαν» την κυβερνητική προπαγάνδα για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα που θωρακίζει τον νόμο-λαιμητόμο του Κατρούγκαλου, που επικυρώνει όλη την μέχρι τώρα λεηλασία των ταμείων και των δικαιωμάτων μας και που οδηγεί σε ακόμα πιο γρήγορη ιδιωτικοποίηση της κοινωνικής ασφάλισης.

Χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους που στάθηκαν παλικαρίσια απέναντι στην τρομοκρατία της εργοδοσίας και έδωσαν βροντερό παρών στην ΑΠΕΡΓΙΑ για να μην περάσει ο νόμος λαιμητόμος.

Όσο και αν προσπάθησαν η κυβέρνηση με τα παπαγαλάκια της στα ΜΜΕ που εμφάνιζαν ότι ο νέος νόμος θα μας λύσει όλα σχεδόν τα προβλήματα και ότι η απεργία δεν έχει κανένα νόημα, η εργοδοσία με την τρομοκρατία που ασκεί στους εργαζόμενους για να μην απεργήσουν, αλλά και η ίδια η ξεπουλημένη ΓΣΕΕ που δεν βρήκε ούτε να ψεγάδι να πει για το αντιασφαλιστικό τερατούργημα δεν κατάφεραν να ματαιώσουν την ΑΠΕΡΓΙΑ.

Να είναι σίγουροι ότι ο αγώνας της εργατικής τάξης θα καταργήσει τον νόμο Κατρούγκαλου-Βρούτση.

Η Κοινωνική Ασφάλιση είναι το πιο σημαντικό ζήτημα γιατί αφορά όλη μας τη ζωή. Είναι η ομπρέλα προστασίας πριν ακόμα και από την γέννησή μας με τα δικαιώματα μητρότητας, με αυτά των παιδιών μας και των οικογενειών μας! Είναι η νοσηλεία, η περίθαλψη, η πρόνοια, οι ιατρικές εξετάσεις, τα φάρμακα, τα εμβόλια, οι άδειες τοκετού, λοχείας, μητρότητας, τα βαρέα και ανθυγιεινά, οι αναρρωτικές άδειες και τα επιδόματα ανεργίας, η ασφάλεια και η υγιεινή στην εργασία, η προστασία από τον επαγγελματικό κίνδυνο και τις επαγγελματικές ασθένειες, η προστασία των ΑμΕΑ και των ηλικιωμένων κ.λπ. Είναι η σύνταξη και η αξιοπρέπειά μας μετά την εργασία.

Πραγματοποιήθηκε πορεία στην παραλιακή και συγκέντρωση στην πλατεία Πυθαγόρα. Χαιρετισμό απεύθυνε εκ μέρους του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ ο Σταμάτης Φιλιππής και ομιλία έκανε ο Δημήτρης Καλογερής, μέλος της Διοίκησης του Ε.Κ.Σ. και Πρόεδρος του Σωματείου Οικοδόμων Καρλοβάσου.

Στις ομιλίες και τα αιτήματα της απεργίας, πέρα από αυτά για την Κοινωνική Ασφάλιση, εκφράστηκε, επίσης,  η ανάγκη για συνέχιση του αγώνα για το προσφυγικό-μεταναστευτικό και να πάρει πίσω η κυβέρνηση την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που επιτάσσει εκτάσεις μονιμοποιώντας τον εγκλωβισμό

Related posts

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin