20.9 C
Σάμος
18/04/2024
Σαμιακά

Ε.Κ.Σ.-Η λάσπη και η διαστρέβλωση δε θα περάσουν!

Το πλαίσιο και τα αιτήματα της απεργιακής κινητοποίηση στις 7/2, που έχει την αποδοχή και τη συμφωνία των περισσοτέρων σωματείων, μαζικών συλλόγων και φορέων του νησιού της Σάμου αλλά και των άλλων νησιών του Αιγαίου, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο ρατσισμού, εκφράζουν αλληλεγγύη  και απαιτούν λύση για τις άθλιες συνθήκες που ζουν πρόσφυγες και μετανάστες, που ήδη έχουν διωχθεί από τις πατρίδες τους από τον πόλεμο και την φτώχια.

Η έκφραση αλληλεγγύης του Ε.Κ.Σ. είναι ποικιλόμορφη όλα αυτά τα χρόνια. Δεν μένει μόνο στη διάθεση ρουχισμού, τροφίμων και στις διακηρύξεις. Εκφράζεται με διαδηλώσεις, παρεμβάσεις, συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια ενάντια στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον πόλεμο και τη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτόν, με την απαίτηση να κλείσει επιτέλους το κολαστήριο του hotspot και αυτοί οι άνθρωποι να μπορέσουν να απεγκλωβιστούν και να μεταβούν όπου οι ίδιοι επιθυμούν με ασφάλεια, γιατί είναι άνθρωποι και όχι ζώα προς σφαγή.

Επομένως οι όποιες κατηγορίες προς το Ε.Κ.Σ., που πρωταγωνίστησε στη διαμόρφωση του πλαισίου, από τις «Παρεμβάσεις», είναι επικίνδυνες συκοφαντίες και αντικειμενικά υπηρετούν την κυβέρνηση, γι αυτό και τα διάφορα παπαγαλάκια της τις αναπαράγουν στον τύπο.

Οι θέσεις του Εργατικού Κέντρου δε επιδέχονται διαστρέβλωσης. Η λάσπη τους δεν κολλάει στο Ε.Κ.Σ. που μπαίνει μπροστά στους αγώνες και την οργάνωση της πάλης για τα δικαιώματα του ελληνικού λαού και των προσφύγων-μεταναστών, που πρωταγωνιστεί στην έκφραση της αλληλεγγύης – προβάλλοντας μάλιστα το αίτημα του απεγκλωβισμού που είναι και αίτημα των ίδιων των προσφύγων και μεταναστών. Το Ε.Κ.Σ. Σάμου, με τη δράση του, τα αιτήματά του, παλεύει ενάντια στην ακροδεξιά, το ρατσισμό και το φασισμό που αξιοποιούν την πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ για να ποτίζουν με δηλητήριο τη συνείδηση των εργαζομένων και της νεολαίας.

 

Όλοι στην Απεργιακή Κινητοποίηση την Πέμπτη 7 Φλεβάρη

και στην Συγκέντρωση 10.30΄ στην Πλατεία Σοφούλη

Related posts

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικητήρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin

Η Αγγελική Γαλανού ορίζεται άμισθη σύμβουλος για Πολιτισμό και Αγροτικά προϊόντα Σάμου και Ικαρίας

admin