16.2 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Ζήτησαν το κλείσιμο του HotSpot Σάμου

Με σύνθημα «Εκφράζουμε αλληλεγγύη στα θύματα του πολέμου» το Εργατικό Κέντρο Νομού Σάμου  διοργάνωσε συγκέντρωση το απόγευμα της Τετάρτης 17 /10 στη πλατεία Πυθαγόρα.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν η Πανσαμιακή Επιτροπή Ειρήνης το ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ , Σύλλογοι Γυναικών, Σωματεία της Σάμου και της Ικαρίας, Φοιτητικοί Σύλλογοι κ.α.

Στη συγκέντρωση εκφράστηκε η αλληλεγγύη στους πρόσφυγες και μετανάστες της Σάμου.

Κεντρική ομιλήτρια ήταν η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου, κ. Βάσω Βρυνιώτη, οπού απαίτησε εδώ και τώρα τον άμεσο απεγκλωβισμό των προσφύγων και των μεταναστών από το νησί, καθώς και το κλείσιμο του hot spot της Σάμου και των άλλων νησιών του Αιγαίου.«Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες έχουν ξεριζωθεί από τις χώρες τους εξαιτίας των πολεμικών επεμβάσεων για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών. Είναι θύματα του πολέμου και της οικονομικοκοινωνικής κατάστασης που επικρατεί σε αυτές. Βρίσκονται εγκλωβισμένοι στο νησί και τη χώρα εξαιτίας της απαράδεκτης συμφωνίας ΕΕ – κυβέρνησης – Τουρκίας. Ζουν στο “hotspot” του νησιού σε συνθήκες απάνθρωπες και άθλιες, ενώ ο χειμώνας θα τις χειροτερέψει ακόμη περισσότερο» είπε η κ.Βρυνιώτη.

Στη συνέχεια τόνισε την κάθετη αντίθεσή της, στη δημιουργία νέου hotspot στο νησί, καθώς όπως υποστήριξε θα πρέπει να μετακινηθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα σε κέντρα ταυτοποίησης και φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαμονής.

Για την ομάδα ΣΑΜΟΣ SOS η πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Σάμου ανέφερε :«τους έχουμε ακούσει να κραυγάζουν απαξιωτικά  για «λαθρομετανάστες» που πρέπει να αντιμετωπιστούν με τα όπλα στα σύνορά μας, ρατσιστικά για «βρωμιάρηδες», «κλέφτες», «βιαστές», «μαχαιροβγάλτες», εθνικιστικά για αλλόθρησκους που θα μολύνουν τα ιερά και όσια της φυλής, θα μας εξισλαμίσουν, θα εγείρουν θέμα μουσουλμανικής μειονότητας». 

Ακολούθησε πορεία με την συμμετοχή προσφύγων και μεταναστών, μέχρι το διοικητήριο του Λιμεναρχείου Σάμου, φωνάζοντας συνθήματα .

Related posts

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin

Η Αγγελική Γαλανού ορίζεται άμισθη σύμβουλος για Πολιτισμό και Αγροτικά προϊόντα Σάμου και Ικαρίας

admin