17.9 C
Σάμος
25/04/2024
Δήμος

Η”Ανατροπή” επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα των Σπαθαραίων

Την Κυριακή 12 Αυγούστου, η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την τοπική κοινότητα των Σπαθαραίων. Οι Σπαθαραίοι είναι μια μεγάλη διοικητικά περιφέρεια και εκτός από το χωριό περιλαμβάνει και παραθαλάσσιες περιοχές, όπου μένουν μόνιμα κάτοικοι, όπως είναι το Αβάντι, ο Απ. Παύλος, η Βεργή, η Καλογερά, η Κυργιάννη, το Λιμνονάκι και η Συκιά. Επίσης, στους Σπαθαραίους ανήκει διοικητικά και το νησί της Σαμιοπούλας.

Στην πλατεία του χωριού,  υποδέχτηκαν την “Ανατροπή”  κάτοικοι της περιοχής και ακολούθησε ενημέρωση και συζήτηση για διάφορα θέματα. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ανέλυσε διεξοδικά τους βασικούς άξονες διοίκησης του δήμου. Επίσης, παρουσιάστηκε το πρόγραμμα της δημοτικής παράταξης και ακολούθησαν διάφορες ερωτήσεις.

Σύμφωνα με την “Ανατροπή” οι προτεραιότητες έργων για την συγκεκριμένη περιοχή, οι οποίες θα αναβαθμίσουν την περιοχή, είναι οι εξής:

  1. Βελτίωση του αγροτικού δρόμου από γήπεδο Σπαθαραίων έως τον κεντρικό δρόμο Πύργου-Σπαθαραίων, οικία Α. Μιχαλιού (διαπλάτυνση, τσιμεντόστρωση ή ασφαλτόστρωση), ώστε να χρησιμοποιείται ως περιφερειακός.
  2. Βελτίωση και εργασίες συντήρησης του υπάρχοντος δικτύου ύδρευσης, ώστε να αντιμετωπιστούν προβλήματα ανεπάρκειας νερού (έλεγχος και αντικατάσταση δικτύου).
  3. Μελέτη παροχής νερού ανθρώπινης κατανάλωσης και σε άλλες περιοχές, εκτός των αναγνωρισμένων οικισμών που ήδη υδροδοτούνται (αξιοποίηση πηγών, γεωτρήσεις, π.χ. γεώτρηση περιοχής δασκάλου Αντώνη κτλ.).
  4. Διαμόρφωση και αξιοποίηση του ευρύτερου χώρου του δημοτικού σχολείου (προαύλιος χώρος και εσωτερικός χώρος, π.χ. δημιουργία λαογραφικού μουσείου – μουσείο Καδή).

 

 

 

Related posts

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin