18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Πολιτιστικά

Ημιμαραθώνιος «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

Ο Δήμος Ανατολικής Σάμου διεξάγει για 4η συνεχόμενη χρονιά, τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος», την Κυριακή, 8 Μαρτίου. Ο αγώνας των 21 χμ. διοργανώνεται από τον Δήμο Ανατολικής Σάμου με την υποστήριξη της 79 ΑΔΤΕ και τελεί υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ.

Η διαδρομή που καλούνται να καλύψουν οι αθλητές ξεκινά από τον Ναό της Ήρας (ώρα εκκίνησης αγώνα 9:00 π.μ.) , με τερματισμό την πλατεία Πυθαγόρα.

Το μεγάλο πλεονέκτημα του Ημιμαραθωνίου είναι ότι μπορεί να εξελιχθεί η αφετηρία μιας ανοιξιάτικης τουριστικής δραστηριότητας του νησιού μας, σε οποιονδήποτε επιθυμεί να πάρει μέρος σε έναν άρτια οργανωμένο αγώνα και ταυτόχρονα να επισκεφτεί ένα από τα ομορφότερα νησιά του Αιγαίου.

Για τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στον αγώνα δρόμου των 21 χιλιομέτρων θα υπάρχει λεωφορείο για τη μεταφορά τους. Συγκεκριμένα λεωφορείο θα αναχωρήσει την Κυριακή από το Βαθύ (ΞΕΝΙΑ) στις 7:45 και από το πάρκινγκ στο Κέντρο Υγείας Καρλοβασίου, στις 7:00.

Κατά μήκος της διαδρομής του αγώνα, θα υπάρχουν σταθμοί υποστήριξης με νερά και ισοτονικά ποτά. Τα σημεία θα ανακοινωθούν πριν τον αγώνα.

Οι εγγραφές θα γίνονται στα εξής σημεία: Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου, Δημαρχείο Δυτικής Σάμου, Δημοτικό Μέγαρο Πυθαγορείου, Κατάστημα di Mario ( στην πόλη της Σάμου) και Γυμναστήριο ΑΚΑΔΗΜΙΑ.

Related posts

Ο Σαμιώτης σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Φραγκούλης μιλά για την 1η μεγάλου μήκους ταινία του «Γυάλα»

admin

Κουκλοθέατρο Κρήτης: “Ο Ψαροτρομάρας” στη Σάμο

admin

“1453-1821, από το σκοτάδι στο φως”

admin

Αφιέρωμα στην μουσική κομπανία των Καλτάκηδων.

admin

Ψηφιακά Μέσα και Πολιτισμός: Από το αρχείο στην Ψηφιακή Αφήγηση

admin

«Θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία!» – Εκδήλωση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου από τη Μητρόπολη Σάμου

admin

Φιλοτεχνικός Όμιλος Σάμου: 1453 – 1821 Από το Σκοτάδι στο Φώς, Κυριακή 24 Μαρτίου 2024

admin

Αποκριάτικη Περατζάδα στη πόλη της Σάμου

admin

Το έθιμο του Καδή στους Σπαθαραίους στις 17/3

admin