16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

Η “Ανατροπή” για το Δημοτικό Συμβούλιο

 

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στις 27 Αυγούστου 2020 κατά την ώρα των ανακοινώσεων-ερωτήσεων η δημοτική παράταξη “Ανατροπή” αναφέρθηκε στα εξής:
Σε πολλές κοινότητες δεν παρέχεται η απαιτούμενη γραμματειακή υποστήριξη και ως εκ τούτου η δημοτική αρχή δεν συμβάλλει στο έργο των προέδρων, των συμβούλων, αλλά και των κατοίκων (λόγω χάρη στην κοινότητα του Παγώνδα δεν έχει πραγματοποιηθεί επίσκεψη από γραμματέα εδώ και περίπου τρεις μήνες, ενώ στην κοινότητα των Σπαθαραίων δεν έχει παρευρεθεί ποτέ από την έναρξη της νέας δημοτικής αρχής). Πρέπει η δημοτική αρχή να επιληφθεί του θέματος άμεσα.
Υπάρχουν δύο θέματα που άπτονται στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής (αφαίρεση δύο πινακίδων και ακύρωση μιας απόφασης) και πρέπει να διευθετηθούν στην Άμπελο. Ειδικότερα, έχουν παρθεί τέσσερις παρόμοιες αποφάσεις από το τοπικό συμβούλιο από την έναρξη της δημοτικής περιόδου, αλλά ακόμα δεν έχει διευθετηθεί το εν λόγω ζήτημα. Η απάντηση του αρμόδιου Αντιδημάρχου ήταν ότι όταν επισκεφτεί η τεχνική υπηρεσία την περιοχή και εισηγηθεί σχετικά, τότε θα δρομολογηθούν τα θέματα.

Η οικονομική αρωγή εκ μέρους του Δήμου προς τα αθλητικά σωματεία κρίνεται απαραίτητη, καθώς φέτος λόγω της κατάστασης δεν είχαν έσοδα, ενώ καλούνται να καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να ανανεωθεί η κάρτα υγείας των αθλητών τους.

Κατά την ημερήσια διάταξη, μετά την ενημέρωση που είχε το Δημοτικό Συμβούλιο από τον Υπουργό κ. Μηταράκη για τις εξελίξεις στο προσφυγικό-μεταναστευτικό ζήτημα, οι εύλογες απορίες που έθεσε η “Ανατροπή” ήταν οι εξής:
Υποστηρίζοντας ο Υπουργός ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο (φύλαξη συνόρων, μείωση μεταναστευτικών ροών, επιτάχυνση διαδικασίας ασύλου και σταδιακή αποσυμφόρηση του νησιού) και αν δεν αλλάξει κάτι, θα έχουμε μετά τα Χριστούγεννα μερικούς εκατοντάδες πρόσφυγες-μετανάστες στο νησί μας, για ποιο λόγο φτιάχνεται μια υπερδομή (χωρητικότητας 3000 ατόμων σύμφωνα με τα λεγόμενά του, αλλά φαντάζει πολύ μεγαλύτερη) και όχι μια μικρότερη.

Γιατί αυτή η υπερδομή φτιάχνεται στη Σάμο (η οποία είναι ακριτική και δίπλα στην Τουρκία) και όχι αλλού. Ή γιατί δεν φτιάχνεται μια πολύ μικρότερη και να φτιαχτούν παρόμοιες και σε άλλες περιοχές.
Αν πραγματικά λειτουργεί το κράτος και όλα βαίνουν καλώς, θα έπρεπε το Υπουργείο και το κράτος να ενστερνιστεί την άποψη της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, ούτως ώστε να μην χρειάζεται καμία δομή στη Σάμο, να μην φιλοξενείται κανένας πρόσφυγας-μετανάστης στο νησί μας, αλλά να υπάρχει ένας μικρός χώρος όπου εκεί θα διευθετούνται σε λίγες μέρες όλα τα αναγκαία και οι πρόσφυγες-μετανάστες να φεύγουν άμεσα προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

 

 

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin