23.9 C
Σάμος
24/04/2024
Δήμος

Η “Ανατροπή” για το Δημοτικό Συμβούλιο

Δημοτικό Συμβούλιο 31ης Μαΐου 2021

(Ορθή μίσθωση ακινήτων για τις διαδικασίες στάθμευσης οχημάτων)

Στο Δημοτικό Συμβούλιο που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιασκέψεως στις 31 Μαΐου 2021, θέμα ημερήσιας διάταξης αποτέλεσε η εκκίνηση της διαδικασίας μίσθωσης ακινήτων για τις ανάγκες στάθμευσης οχημάτων στις κοινότητες Κοκκαρίου, Πυθαγορείου και Βαθέος.

Το συγκεκριμένο ζήτημα είναι ζωτικής σημασίας, καθώς σε πολλές περιοχές του Δήμου μας υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στάθμευσης, το οποίο εδώ και χρόνια δεν έχει διευθετηθεί από την πλευρά του Δήμου. Ο Δήμος πρέπει να μπορεί να προσφέρει, ειδικά στις μεγάλες κοινότητές του, επαρκείς χώρους στάθμευσης, ούτως ώστε οι κάτοικοι της περιοχής, αλλά και οι επισκέπτες, να μπορούν να σταθμεύουν τα οχήματά τους.

Πρόταση της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” είναι ότι με σωστή και προγραμματισμένη μελέτη κάθε περιοχής, ο Δήμος πρέπει να παρέχει επαρκείς και οργανωμένους χώρους στάθμευσης. Πολλοί από αυτούς τους χώρους μισθώνονται και πρέπει επιτακτικά να γίνει η ανάλογη μελέτη και να ξεκαθαριστεί ποιοι χώροι πρέπει να μισθώνονται και ποιοι από αυτούς πρέπει να αγοραστούν, αντί να μισθώνονται. Να σημειωθεί δε, ότι στον προϋπολογισμό του Δήμου για το έτος 2021 έχει προβλεφθεί το ποσό των 70.000€ για τα συγκεκριμένα μισθώματα.

Επιπρόσθετα, όπως και έγινε ανάλογη τοποθέτηση κατά την συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος από την “Ανατροπή“, θα έπρεπε η δημοτική αρχή να γνωρίζει ή να έχει μελετήσει και να έχει ελέγξει και καταγράψει όλους τους χώρους στάθμευσης που μισθώνονται όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και πόσα χρήματα έχουν διατεθεί για τον καθένα ξεχωριστά. Με έναν σωστό προγραμματισμό ίσως κάποια ακίνητα θα έπρεπε ή πρέπει να αγοραστούν παρά να μισθώνονται ες αεί.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες, όπως διαβεβαίωσε και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, θα μελετηθούν, αλλά θα ζητηθούν και επίσημα από τον “Ανατροπή” για περαιτέρω επεξεργασία.

Related posts

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin