22.9 C
Σάμος
23/04/2024
Δήμος

Η «Ανατροπή» για το δημοτικό συμβούλιο Ανά. Σάμου

Δελτίο τύπου για το δημοτικό συμβούλιο της 25ης Σεπτεμβρίου εξέδωσε η δημοτική παράταξη «Ανατροπή».

Το δελτίο τύπου αναλυτικά:

 

“Κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου που πραγματοποιήθηκε στις 25 Σεπτεμβρίου 2019, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή”, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, πριν την έναρξη της ημερήσιας διάταξης αναφέρθηκε στον κανονισμό λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος πρέπει να τηρείται, να αποστέλλονται όλες οι εισηγήσεις των θεμάτων εμπρόθεσμα και να είναι πλήρεις. Να σημειωθεί ότι στο συγκεκριμένο συμβούλιο είχαν σταλεί εμπρόθεσμα οι 7 εισηγήσεις από τα 12 θέματα, ενώ πολλές από αυτές ήταν ελλιπείς.

Ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξης, Στέλιος Βακράς, έθεσε ερώτημα για το στάδιο της Χώρας, όπου κατόπιν μελέτης τοποθετήθηκαν προβολείς, αλλά το ρεύμα δεν επαρκεί για αυτούς και ως εκ τούτου δεν λειτουργούν· Ήδη όμως έχουν αρχίσει οι προπονήσεις στο συγκεκριμένο γήπεδο. Ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος απάντησε ότι έχει ενημερωθεί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου, ώστε να γίνουν οι αναγκαίες ενέργειες και να λειτουργήσει ορθά ο φωτισμός του γηπέδου.

Κατά την ημερήσια διάταξη εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η απ’ ευθείας μετάδοση των συνεδριάσεων μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου. Η “Ανατροπή” δεσμεύτηκε ότι άμεσα θα στείλει στο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου πρόσθετη εισήγηση, στην οποία θα προτείνονται και άλλες δράσεις για την ενίσχυση της διαφάνειας, της ενημέρωσης και της συμμετοχής των πολιτών στη διοίκηση του Δήμου.

Το μείζον θέμα που μονοπώλησε στη συνεδρίαση ήταν το προσφυγικό – μεταναστευτικό ζήτημα. Ύστερα από πολλές τοποθετήσεις, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν κοινά σημεία και μπορούν να συνυπάρξουν, αποφασίστηκε άμεσα να κληθούν οι αρμόδιοι κυβερνητικοί φορείς, ώστε να εδραιωθεί τακτική ενημέρωση και διάλογος μεταξύ αυτών και του Δήμου. Η “Ανατροπή” στην αρχική της τοποθέτηση, τόνισε ότι επειδή η κατάσταση χειροτερεύει, οι επιστολές και οι συναντήσεις δεν επιφέρουν τα αναμενόμενα αποτελέσματα πρέπει δραστικά να οργανωθούν κινητοποιήσεις ουσίας, ώστε να εισακουστούν τα δίκαια αιτήματα του Σαμιακού λαού”.

Related posts

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin