20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Δήμος

Η “Ανατροπή” στο Κοκκάρι

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, η “Ανατροπή” επισκέφτηκε την δημοτική κοινότητα του Κοκκαρίου. Το Κοκκάρι, το οποίο προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες το καλοκαίρι, είναι ένα από τα πιο αναπτυγμένα τουριστικά θέρετρα  του νησιού και συγκαταλέγεται ως κρυμμένο διαμάντι της Ευρώπης. Έχει επιλεγεί ως ο 3ος καλύτερος ευρωπαϊκός προορισμός από τον οργανισμό Best European Destinations για το έτος 2016.

Η συζήτηση με τους παρευρισκομένους ξεκίνησε με ερώτηση σχετική με τις αλλαγές στις δημοτικές και κοινοτικές εκλογές, που επιφέρει ο νόμος του Κλεισθένη. Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, ανέλυσε στους παρευρισκομένους αυτές τις αλλαγές και στη συνέχεια επικεντρώθηκε στους βασικούς άξονες της δημοτικής παράταξης “Ανατροπή” για την ορθή λειτουργία του δήμου. Δόθηκαν διάφορα παραδείγματα σχετικά με τον προγραμματισμό που πρέπει να υπάρχει και σχετικά με την καθαριότητα.

Ο έγκαιρος προγραμματισμός του δήμου βοηθάει στην ανάπτυξη του νησιού και έχει άμεση σχέση με τα οικονομικά του, ώστε τα έσοδά του να είναι περισσότερα και να μειώνονται τα περιττά έξοδα. Η σχετική νομοθεσία με τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές λειτουργίας των παιδικών χαρών έχει ψηφιστεί από το 2009 και από τότε χάθηκαν 120.000€ για κάθε δήμο, από σχετικό χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Αναλύθηκε η περίπτωση της παιδικής χαράς στο Κοκκάρι, αλλά και τα προβλήματα των μη πιστοποιημένων και επικίνδυνων παιδικών χαρών. Στο Κοκκάρι, αν και είχε η “Ανατροπή” αιτηθεί να συζητηθεί το εν λόγω θέμα στο δημοτικό συμβούλιο από τις 8/1/2018, στις 15/3/2018 ο δήμος διαβεβαίωσε ότι η παιδική χαρά θα φτιαχτεί και θα λειτουργήσει πριν την έναρξη της τουριστικής περιόδου. Δυστυχώς όμως, η έλλειψη του σχετικού προγραμματισμού είχε ως αποτέλεσμα οι εργασίες στην παιδική χαρά να ολοκληρώνονται κατά την λήξη της τουριστικής περιόδου.

Αναφορικά στην καθαριότητα στη Σάμο, ειδικά για τις τουριστικές περιοχές, όπως είναι το Κοκκάρι, πάλι ο προγραμματισμός από την πλευρά του δήμου είναι ανύπαρκτος. Να σημειωθεί δε, ότι από το 2014 που επισκέπτεται η “Ανατροπή” όλες τις κοινότητες του νησιού, η αποκομιδή των σκουπιδιών στο Κοκκάρι γίνεται κατά τις μεσημβρινές ώρες, κάτι αδιανόητο για την εύρυθμη ανάπτυξη του τουρισμού.

Σύμφωνα με την “Ανατροπή”, οι προτάσεις για τον τομέα της καθαριότητας, ειδικά για μια τουριστική περιοχή, όπως του Κοκκαρίου, είναι οι εξής:

1.      Αλλαγή ωρών δρομολογίων απορριμματοφόρων, ώστε η αποκομιδή των σκουπιδιών να γίνεται τις ώρες που δεν εμποδίζουν την τουριστική κίνηση, π.χ. πολύ πρωινές ώρες, και όχι το μεσημέρι που γίνεται ακόμα και τώρα.

2.      Μόνιμος εργάτης καθαριότητας, ειδικά για τους καλοκαιρινούς, τουριστικούς μήνες, που σε καθημερινή βάση θα καθαρίζει και θα είναι υπεύθυνος για την περιοχή.

3.      Καλλωπισμοί όλων των δημοτικών χώρων, οι οποίοι θα πραγματοποιούνται όχι μόνο κατά την έναρξη της τουριστικής περιόδου, αλλά και όλη την περίοδο.

4.      Τοποθετήσεις κάλαθων απορριμμάτων, σε διάφορα κομβικά σημεία, αλλά και στην παραλιακή του λιμανιού, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να χρησιμοποιήσει.

 

Related posts

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin

Συνάντηση Δημάρχου με τον Γ.Γ. Νησιωτικής πολιτικής-

admin

Ομιλία του καθηγητή Εγκληματολογίας Γιάννη Πανούση

admin