18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Περιφερειακά

Η Αντιπεριφερειάρχης Β. Αιγαίου Άννη Ανδρεάδου μιλά για τα νέα της καθήκοντα στο Samos24

Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου ο δημοσιογράφος του Samos24.gr Γιώργος Πατσομύτης συνάντησε την νέα Αντιπεριφερειάρχη Ανάδειξης και Προώθησης Προϊόντων  Βορείου Αιγαίου κα. Άννη Ανδρεάδου η οποία απάντησε σε ορισμένες ερωτήσεις λίγο πριν αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά της.

 

Κυρία Ανδρεάδου πριν λίγες ημέρες οριστήκατε από τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Αντιπεριφερειάρχης με αρμοδιότητα σε θέματα ανάδειξης και προώθησης προϊόντων πως προέκυψε αυτή η συνεργασία;

Ήταν για μένα μεγάλη τιμή να οριστώ από τον κ. Μουτζούρη Αντιπεριφερειάρχης  σε ένα τόσο σημαντικό τομέα που μέχρι σήμερα  δεν εκτιμήθηκε τόσο πολύ απ΄ όσο γνωρίζω από κανέναν προκάτοχό του Περιφερειάρχη .

Τον ευχαριστώ  θερμά για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου. Με την απλή αναλογική η Σάμος είχε αδικηθεί καθώς  εξαιτίας των αποτελεσμάτων ο συνδυασμός του κ.  Περιφερειάρχη εξέλεξε  έναν μόνο σύμβουλο, τον κ. Πανουράκη ,ο οποίος είναι όπως γνωρίζετε ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης και ο οποίος μόνος του είχε επωμιστεί όλο το βάρος της διοίκησης και των προβλημάτων του νησιού μας.

Ποια η σχέση σας με την κυρία Καλογήρου;

Η κυρία Καλογήρου μου έκανε την πρόταση να είμαι στον συνδυασμό της  και με μεγάλη χαρά δέχτηκα  να συμμετέχω καθώς η αγάπη μου για την αυτοδιοίκηση και τα νησιά μας είναι τεράστια. Την Χριστιάνα  Καλογήρου  την εκτιμώ, την θαυμάζω και την θεωρώ μια αξιόλογη προσωπικότητα, η οποία πλέον προσφέρει από την θέση που είναι σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στο Βόρειο Αιγαίο. Είμαι της άποψης ότι για την ευημερία του τόπου  γενικότερα,  πρέπει να παραμερίζονται όλα όσα αποτελούν τροχοπέδη για την  ανάπτυξή του και να προχωρούμε παρακάτω , εργαζόμενοι και συνεργαζόμενοι χωρίς να χάνουμε χρόνο.

Μετά από δύο  χρόνια αποφάσισα να ανεξαρτητοποιηθώ γιατί  ένιωθα ότι  ήμασταν απόντες ως συνδυασμός  από τα νησιά μας. Στη συνέχεια αποδέχθηκα την πρόταση του  κ. Μουτζούρη  με γνώμονα την  αγάπη μου γι΄ αυτόν τον τόπο,   αφού εκτίμησα τις διοικητικές ικανότητες, το ήθος και την συνέπεια των λόγων του  κ. Περιφερειάρχη  έκανα ένα ακόμη  «Άλμα» στη ζωή μου.

Οι συμπολίτες  μου πολύ συχνά μου επεσήμαναν την ανάγκη που έχει ο τόπος , για συνεργασία  των πολιτικών προσώπων και των φορέων.  Ο κόσμος την δεύτερη Κυριακή των εκλογών ανάμεσα σε δύο πρόσωπα επέλεξε ως Περιφερειάρχη τον κ. Μουτζούρη και θεωρώ πως  όσοι αγαπούμε  τα νησιά μας  πραγματικά, οφείλουμε να τον βοηθήσουμε  στο  δύσκολο έργο του καθώς η  επιτυχία κάθε επικεφαλή  αυτοδιοικητικού  εξασφαλίζει την ευδαιμονία της τοπικής κοινωνίας .

Ποια τα επόμενα σχέδια σας;

Αρχικά ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου με προσκάλεσε να παρευρεθώ στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης  η οποία ξεκινάει στις 11 Σεπτεμβρίου, στην οποία αξίζει να επισημάνουμε ότι για πρώτη φορά θα παραστεί με δικό της περίπτερο η Π.Β.Α.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία είναι εξαιρετική και φυσικά ανοίγει πολλές πόρτες για τα νησιά μας καθώς είναι μια πολύ σημαντική έκθεση για την προβολή και ανάδειξη  όλων  των νησιών του Β. Αιγαίου. Στη συνέχεια σκοπεύω να παρευρεθώ στην Μυτιλήνη αλλά και σε όλα τα νησιά προκειμένου μαζί με τους φορείς και φυσικά μαζί  τον κ. Περιφερειάρχη  να προβούμε στην δημιουργία ενός πλάνου εργασίας προκειμένου να ξεκινήσουμε την ανάδειξη και την προώθηση των μοναδικών προϊόντων του Β. Αιγαίου.

Είναι σημαντικό όλοι οι φορείς , οι τοπικοί σύλλογοι και οι συνεταιρισμοί να συνεργαστούν με την Περιφέρεια έτσι ώστε να επιτύχουμε πολλά!!

Να σας ευχηθούμε καλή επιτυχία και σιδεροκέφαλη!

Σας ευχαριστώ πολύ.!

Related posts

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

admin

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

admin