18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Η Αργυρώ φτιάχνει ταχινοπιτάκια συνδυασμένα με σαμιώτικα κρασιά

Ταχινοπιτάκια της Αργυρώς συνδυασμένα με σαμιώτικα κρασιά

Απολαυστικές στιγμές της νηστείας!

Η περίοδος της νηστείας απαιτεί τροφές πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά που επιδρούν ευεργετικά στον οργανισμό, όπως το αγαπημένο ταχίνι, με την ιδιαίτερη και πλούσια γεύση. Η εμπειρική λαϊκή σοφία και οι πατροπαράδοτες συνήθειες, το εντάσσουν στις τροφές που αγαπούν οι Έλληνες κάθε ηλικίας.

Η Αργυρώ Αναστασίου, από το Καρλόβασι της Σάμου, πήρε αυτήν την «υπερτροφή» και δημιούργησε απολαυστικά ταχινοπιτάκια, ζουμερά αλλά και τραγανά, με μια γεύση που δεν αφήνει κανέναν ασυγκίνητο. Με φύλλο λεπτό και τραγανό, σα να έχει μόλις βγει μόλις από το φούρνο και μια πλούσια γέμιση από εκλεκτό ταχίνι, αποτελούν την πιο συναρπαστική εκδοχή νηστίσιμων γλυκών!

Τα σαμιώτικα ταχινοπιτάκια της Αργυρώς κυκλοφορούν, εκτός από την «απλή» εκδοχή και με εξαιρετικής ποιότητας σοκολάτα, μυρωδάτο πορτοκάλι, εκλεκτό φυστίκι αιγίνης  και  συναρπαστικό τριαντάφυλλο.

Δοκιμάστε τα «σοκολατένια» με Samos Nectar, από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο από υπερώριμο, λιαστό σταφύλι που παλαιώνεται 6 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Τα «τριανταφυλλάκια»με το Samos Grand Cru, ένα ευχάριστα δροσερό κρασί που παράγεται από καλά ωριμασμένα σταφύλια επιλεγμένων ημιορεινών αμπελώνων της Σάμου. Στο στόμα, είναι φρέσκο και γλυκό και η οξύτητά του το ισορροπεί τέλεια. Τα ταχινοπιτάκια με το φυστίκι Αιγίνης αλλά και τα απλά, συνοδεύονται εξαιρετικά από το Samos Vin Doux, ένα vin de liqueur που στην ιδιαίτερα φρουτώδη γεύση του «ακούγονται» νότες από λευκόσαρκα καλοκαιρινά φρούτα ενώ υπάρχουν νύξεις από καραμέλα βουτύρου και μικρές πινελιές ανθέων. Τα «πορτοκαλένια» δοκιμάστε τα με το εκλεκτό Samos Anthemis, ένα εντυπωσιακό κρασί με βαθύ πορτοκαλί χρώμα και ανταύγειες σε απόχρωση χαλκού, που μαρτυρούν την 5ετή παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια.

Η επιτυχία των χειροποίητων και φτιαγμένων με αγάπη σαμιώτικων αυτών γλυκισμάτων, σίγουρα δεν είναι τυχαία, όπως και η επιλογή των υλικών σε συνδυασμούς γεύσης, απόλαυσης και ευεξίας!

Το ταχίνι, είναι φτωχό σε υδατάνθρακες αλλά πλούσιο σε μονοακόρεστα και πολυακόρεστα, τα οποία είναι ιδιαιτέρως ωφέλιμα. Η πρόσληψή τους θεωρείται απολύτως αναγκαία για τον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς αυτός δεν μπορεί να τα συνθέσει από μόνος του. Επίσης, το ταχίνι περιέχει πρωτεΐνες καλής βιολογικής αξίας, καθώς είναι πλούσιο σε αμινοξέα και αποτελεί εξαιρετική πηγή χαλκού και καλή πηγή ασβεστίου, μαγνησίου, σιδήρου, φωσφόρου, ψευδαργύρου και φυτικών ινών, ενώ διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική δράση.

Επιστημονικώς αποδεδειγμένα το ταχίνι, βοηθά στην πρόληψη της υπερχοληστερολαιμίας, προστατεύει από την αθηρωμάτωση, συμβάλλει στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στην πρόληψη του καταρράκτη. Λόγω της μικρής του περιεκτικότητας σε απλά σάκχαρα και του χαμηλού του γλυκαιμικού δείκτη, το ταχίνι μπορεί να αποτελέσει μέρος της διατροφής ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη.

Αποτελεί επίσης καλή τροφή για τα παιδιά, γιατί είναι πλούσιο σε ενέργεια, σε ασβέστιο και άλλα μικροθρεπτικά συστατικά τα οποία είναι απαραίτητα σε όλες τις φάσεις ανάπτυξης.

Όσο για το σαμιώτικο κρασί; Πέραν της εγνωσμένης του αξίας, διεθνώς καθώς εξάγεται σε 25 χώρες και έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες βραβεία και τιμητικές διακρίσεις, επιστημονικές έρευνες καταγράφουν πως η κατανάλωση κρασιού σε συνιστώμενη ημερήσια κατανάλωση (1 ποτήρι για τις γυναίκες και 1-2 ποτήρια για τους άνδρες) έχει ήπια καρδιοπροστατευτική δράση

Related posts

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin