16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

Η «Δράση Ενότητα Προοπτική» επισκέφτηκε την Δημοτική κοινότητα  Άνω Βαθέος

Η δημοτική παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτική» επισκέφτηκε πρόσφατα την Δημοτική κοινότητα  Άνω Βαθέος. Στον  όμορφο και ιστορικό χώρο συνεδριάσεων της κοινότητας και εν μέσω πολύ καλού κλίματος συζήτησε με το τοπικό συμβούλιο διάφορα θέματα που αφορούν  την περιοχή και τους δημότες της.

Αναλυτικότερα:

Ζητήσαμε ενημέρωση για την καθυστέρηση αποκατάστασης του δρόμου της Στήνιας ο οποίος εξυπηρετεί πολύ, συνδέοντας το Άνω Βαθύ με τον Περιφερειακό, αλλά βρίσκεται σε κακή κατάσταση σε διάφορα σημεία του με αποτέλεσμα να μην έχει ασφαλή βατότητα.

Ενημερωθήκαμε ότι υπάρχει μελέτη ασφαλτόστρωσης του οδικού δικτύου της  Βλαμαρής, αρμοδιότητας του Δήμου και ευελπιστούμε στην εκπλήρωση των υποσχέσεων για την επιτακτική ανάγκη αποκατάστασης και ασφαλτόστρωση των δρόμων της περιοχής.

Δεδομένου ότι όπως μας ενημέρωσαν, ο Δήμος αρνήθηκε την πρόταση ασφαλτόστρωσης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου από την Περιφέρεια, απορούμε για άλλη μια φορά γιατί δεν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των δυο σε ένα τόσο σοβαρό θέμα. Ενώ το έχουμε ζητήσει και οι δυο πλευρές είχαν συμφωνήσει για προγραμματική συνεργασία σε έργα δεν βλέπουμε αυτό να γίνεται πράξη.

Υπενθυμίσαμε επίσης ότι χρειάζονται επιπλέον παρεμβάσεις στήριξης τοιχίων σε διάφορα σημεία προκειμένου να  έχει νόημα και αποτέλεσμα η όποια ασφαλτόστρωση.

Ζητήσαμε να υπάρχει Γραμματέας στην Κοινότητα για την εξυπηρέτηση των πολιτών και ασφαλιζόμενων ΟΓΑ περισσότερες μέρες και όχι μόνο μια όπως τώρα.

Ενημερωθήκαμε για τα την πορεία αποκατάστασης χώρων όπου υπάρχουν ετοιμόρροπα σπίτια που είναι πολλά και επικίνδυνα και αποτελούν εστίες μόλυνσης.

Σχετικά με το νεκροταφείο τονίστηκε η αναγκαιότητα για επέκταση του και να υπάρχει εργάτης εκεί σε τακτική βάση.

Υπενθυμίσαμε ότι πάγιο αίτημα των κατοίκων είναι η άρση της μονοδρόμησης από Δημοτική  Κοινότητα έως Ποταμάκι και η τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη όπως ζητά ομόφωνα το Κοινοτικό Συμβούλιο για την ομαλή λειτουργία των οχημάτων και πεζών.

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin