14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Η Διεύθυνση Δασών Ν. Σάμου για τους Δασικούς Χάρτες

Σε συνέχεια της αρ. οικ. 3186/22-1-2021 απόφασής μας (ΑΔΑ:ΨΝ9ΓΟΡ1Ι-ΝΥΟ ), με την οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του Κτηματολογίου (https://www.ktimanet.gr/CitizenWebApp/Entrance_Page.aspx), ο Δασικός Χάρτης των Περιφερειακών Ενοτήτων Σάμου, Ικαρίας και Φούρνων, διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν διοικητικές πράξεις της Διεύθυνσης Δασών Ν. Σάμου (τελεσίδικες πράξεις χαρακτηρισμού, τελεσίδικες αποφάσεις επιτροπών και απαντητικά έγγραφα της υπηρεσίας μας περί του χαρακτήρα εκτάσεων τα οποία εκδόθηκαν από 11-06-1975 έως 30-04-1981 και θεωρούνται τελεσίδικα) οι οποίες δεν έχουν απεικονιστεί στον αναρτημένο δασικό χάρτη για τεχνικούς κυρίως λόγους (παλαιά τοπογραφικά, χωρίς συντεταγμένες).

Επίσης, εάν υπάρχουν νόμιμες οικοδομικές άδειες οι οποίες έχουν εκδοθεί προ της 11.6.1975 και πριν την έναρξη ισχύος του ν. 4030/2011, οποίες δεν έχουν ανακληθεί ή ακυρωθεί και στον αναρτημένο δασικό χάρτη απεικονίζονται ως δασικού χαρακτήρα εκτάσεις.

Οι πολίτες που διαθέτουν τις ανωτέρω αναφερόμενες διοικητικές πράξεις, παρακαλούνται να ελέγξουν εάν οι ιδιοκτησίες τους έχουν αποτυπωθεί ορθά στο δασικό χάρτη. Σε αντίθετη περίπτωση πρέπει να μεριμνήσουν για την προσκόμιση των απαραίτητων στοιχείων ώστε η υπηρεσία μας να προβεί στην διόρθωσή του.

Απαραίτητα δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση προς την Διεύθυνση Δασών Ν. Σάμου, με θέμα την υποβολή αιτήματος διόρθωσης πρόδηλου σφάλματος.
  1. Φωτοαντίγραφο των δυο όψεων της αστυνομικής ταυτότητας.
  2. Φωτοαντίγραφο της διοικητικής πράξης που δεν έχει αποτυπωθεί στον αναρτημένο δασικό χάρτη.
  3. Σύγχρονο εξαρτημένο τοπογραφικό διάγραμμα της έκτασης (ΕΓΣΑ 87) που αφορά στην ανωτέρω διοικητική πράξη, επί του οποίου θα βεβαιώνεται από τον συντάκτη μηχανικό ότι προέκυψε από την εξάρτηση του παλαιού τοπογραφικού διαγράμματος που συνόδευε τη σχετική πράξη.
  4. Στοιχείο εννόμου συμφέροντος (συμβόλαιο, διαθήκη, Ε9, κλπ) Όσον αφορά την προθεσμία υποβολής της αίτησής σας, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία μας στα τηλέφωνα 2273027435 και 2273028373.

Γενικές πληροφορίες και διευκρινήσεις (π.χ. προθεσμία υποβολής δικαιολογητικών) παρέχονται στην έδρα της Υπηρεσίας μας, Δερβενακίων 8, 83100-Σάμο, τις εργάσιμες ημέρες, και από 09:00 έως 14:00, κατόπιν ραντεβού στα τηλέφωνα επικοινωνίας 2273027435 και 2273028373, σύμφωνα με τα ισχύοντα περιοριστικά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας, ή μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος στην διεύθυνση syadxsamou@gmail.com

Related posts

Συναγερμός στο Pappa Beach – Ολοκληρωτική καταστροφή οικήματος από πυρκαγιά

admin

Πορεία Ειρήνης από την ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin