14.9 C
Σάμος
19/04/2024
Σαμιακά

Η διοίκηση του Γ.Ν.Σάμου για την μετακίνηση παιδιάτρου απο την Ικαρία

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους κατοίκους του Νομού Σάμου ότι με το  8817/09-06-2020 εξαιρετικά επείγον έγγραφό μας, ζητήθηκε από τη 2η ΔΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου,  η ενίσχυση του Νοσοκομείου μας με Παιδίατρο από 10-06-2020 έως 19-06-2020, λόγω αναρρωτικής άδειας που έλαβε η μοναδική Παιδίατρος που υπηρετεί στο Νοσοκομείο, και η οποία καλύπτει τη θέση αυτή από το Δεκέμβριο του 2018 έως και σήμερα μόνη της. Έχουν προκηρυχθεί θέσεις τόσο για μόνιμο όσο και για επικουρικό ιατρικό προσωπικό ειδικότητας Παιδιατρικής χωρίς να υπάρχει αντίστοιχο  ενδιαφέρον από ιατρό.

Δυστυχώς ενώ υπήρξε μετακίνηση παιδιάτρου από το ΓΝ- ΚΥ Ικαρίας από σήμερα 13-06-2020 έως και 25-06-2020 αυτό δεν κατέστη δυνατόν διότι συνδικαλιστικοί φορείς της Ικαρίας δεν επέτρεψαν την επιβίβαση του Παιδιάτρου στο πλοίο της γραμμής .

Στο ΓΝ -ΚΥ Ικαρίας υπηρετούν αυτή τη χρονική στιγμή δυο Παιδίατροι και ο ένας που θα έρχονταν στο νησί μας θα έλυνε το πρόβλημα προσωρινά για δώδεκα μόνο ημέρες και  δεν θα δημιουργούνταν προβλήματα στη λειτουργία του Νοσοκομείου Ικαρίας. Η κάλυψη Παιδιάτρου στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου έχει πλέον καταντήσει να συζητιέται παντού. Είναι κάτι που μπορεί να το λύσουμε προσωρινά μόνοι μας έστω και για λίγο. Δεν είναι δυνατόν να φθάνουμε στα άκρα.

Κάνουμε έκκληση να μην δημιουργούνται  προβλήματα και εντάσεις εκεί που ζητείται προσωρινή λύση έτσι ώστε να λειτουργήσουν ομαλά και εύρυθμα τα τμήματα της Παιδιατρικής και Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου μας.

Δεν θα σταματήσουμε να επιζητούμε οριστική λύση του προβλήματος ώστε στο μέλλον να μη ξαναδημιουργηθούν τέτοιου είδους καταστάσεις.

 

 

Ο Διοικητής

Νικόλαος Α. Στεφανής

 

Related posts

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin

Κηποτεχνική δράση στην αυλή του 1ου Ημερήσιου ΕΠΑΛ Καρλοβάσου Σάμου

admin

Η Ακουλουθία του Ακάθιστου Ύμνου στην Παναγία Καστρινή

admin