18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Δήμος

Η “Δράση”και η “Σαμιακή Πολιτεία” για συμβασιούχους και έδρα πολυτεχνικής σχολής

Οι παρατάξεις «Δράση ενότητα προοπτική» και «Σαμιακή Πολιτεία» στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο και σε ότι αφορά τους συμβασιούχους εργατών καθαριότητας καταψηφίσαμε την πρόταση του Δημάρχου για παραμονή με νέα σύμβαση μόνο 16 εργατών.
Καταδικάζουμε το γεγονός ότι 38 οικογένειες έμειναν χωρίς εργασία ενώ υπήρχε δυνατότητα να παραμείνουν έως και τον Μάρτιο 2018. Καμία υπηρεσία του Δήμου δεν υπογράφει την εν λόγω εισήγηση της πλειοψηφίας του Δήμου που ψηφίστηκε από 12 δημοτικούς συμβούλους της παράταξης του Δημάρχου.
Ενώ ομόφωνα είχε αποφασισθεί πριν 1 μήνα, στις 22/6/17 η παράταση των συμβάσεων έως τέλος του έτους με διαβεβαιώσεις της οικονομικής υπηρεσίας ότι τα λεφτά υπάρχουν, ξαφνικά οι 38 απολύθηκαν. Πως υπήρχε δυνατότητα οικονομικής κάλυψης πριν 1 μήνα για όλους και τώρα δεν υπάρχει; Ερωτηματικά νομικής φύσεως εγείρονται σχετικά με το πώς αξιολογήθηκαν και αποφασίσθηκε η παραμονή 16 συμβασιούχων αφού η νομοθετική διάταξη δε προβλέπει τέτοιου είδους διαδικασία. Γιατί ενώ δόθηκε η ευκαιρία να καλυφθεί η μισθοδοσία τους από σχετική τροπολογία εκτός ανταποδοτικών τελών ο Δήμαρχος την έκρυψε κάτω από το χαλί;
Τι πολιτικά παιχνίδια εξυπηρετούνται από μια τέτοια απόφαση της πλειοψηφίας του Δημάρχου σε συγκεκριμένους Δήμους της επικράτειας; Γιατί αγνοήθηκε το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων από τις διαδικασίες ενώ δεν κλήθηκαν αυτή τη φορά ούτε οι εμπλεκόμενοι συμβασιούχοι; Γιατί επιθυμούν να δημιουργήσουν καθεστώς ομηρίας για τους 38 απολυμένους πλέον συνδημότες μας;
Σε ότι αφορά το θέμα της ίδρυσης Πολυτεχνικής σχολής στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου η οποία ψηφίσθηκε στη βουλή πριν λίγες μέρες οι παρατάξεις στηρίζουν την δημιουργία της έδρας της σχολής στη Σάμο.
Σύσσωμη η αυτοδιοίκηση πρέπει να στηρίξει το νησί μας μαζί με όλους τους φορείς και να πείσει τον υπουργό ότι θέλουμε πραγματικά η έδρα της σχολής να γίνει στο νησί μας. Σύμφωνα με την τελευταία νομοθετική ρύθμιση το υπουργείο θα έχει το τελικό λόγο το αργότερο εντός 2 μηνών. Ο κοινός αυτός στόχος αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να στείλουν όλοι επιτέλους στίγμα ομοφωνίας μακριά από μικροπολιτικές, συμφέροντα και επικοινωνιακές υπεκφυγές.
Όλες οι αρχές του τόπου πρέπει να εστιάσουν με ενότητα και ομοψυχία στην επίτευξη του δίκαιου αυτού αιτήματος για το νησί μας που θα δημιουργήσει συνθήκες ανάπτυξης του Πανεπιστημίου στο νησί μελλοντικά. Υπενθυμίζουμε ξανά ότι η άμεση επίλυση του χωροταξικού θα αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης θα άρει αδικίες και θα δώσει λύσεις στις τοπικές κοινωνίες του νησιού μας για να συμβαδίσουμε ισόρροπα. Όλες οι επικοινωνιακού τύπου δηλώσεις που καλλιεργούν το διχασμό και τη σύγχυση είναι για να δικαιολογήσουν κάποιοι την απραξία τους την απουσία τους και την άγνοια τους.
Τέλος οι παρατάξεις μας συνεχίζουν με σοβαρότητα και θέσεις με προτάσεις να συμβάλουν στη εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας. Μακριά από λαϊκισμούς και επάρσεις «αριστεροσύνης» α λα καρτ που μόνο σκοπό έχουν να δικαιολογήσουν τον ρόλο τους στο συμβούλιο ως «δεξιοί ψάλτες», την ανυπαρξία τους από τα ουσιαστικά καθημερινά προβλήματα και την άγνοια τους σε σοβαρά θέματα διοίκησης.

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin