21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

Η «Δράση Ενότητα Προοπτική» για το τελευταίο δημοτικό συμβούλιο

Η παράταξη «Δράση Ενότητα Προοπτική» στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο έθεσε μια σειρά θεμάτων και επίκαιρων ερωτημάτων στα προ ημερησίας θέματα.
Μεταξύ άλλων:
“Ζητήσαμε να μην καθυστερήσει άλλο η μετακόμιση του δημοτικού και να μην γίνει διασπορά του σχολείου σε 3 διαφορετικά μέρη. Μας είπαν ότι έχει διευθετηθεί το θέμα και οι τάξεις θα μετακομίσουν μετά το Πάσχα σε λυόμενα και στην πινακοθήκη. Ως συνέπεια όλων των καθυστερήσεων Το έργο αποκατάστασης του δημοτικού κινδυνεύει να χάσει τις προθεσμίες έναρξης του.
Σχετικά με το Μουσικό Γυμνάσιο μας διαβεβαίωσαν ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες από μεριάς του Δήμου έως τώρα.

Ζητήσαμε ενημέρωση για τις 2 δωρεές στην Κοινότητα Χώρας. Η πρώτη αξίας 16.000 ε από οικογένεια Μπουλά, μας είπαν ότι χρησιμοποιήθηκε για την ολική αντικατάσταση της σκεπής του κοινοτικού καταστήματος Χώρας..
Για την δεύτερη αξίας 10.000 ε δωρεά ομογενή προς το δημοτικό, δεν μας απάντησαν που βρίσκεται το ποσό αυτό, αλλά ότι θα ζητήσουν από τον διευθυντή του δημοτικού να καταγράψει τις ανάγκες του δημοτικού για να καλύψουν όλες τις ανάγκες του σχολείου σε εξοπλισμό.
Σχετικά με τον χώρο Βιολογικού Χώρας καταγγείλαμε το γεγονός ότι ο χώρος μετατρέπεται πάλι σε παράνομη χωματερή. Ο Αντιδήμαρχος Πυθαγορείου δήλωσε ότι η περίφραξη του χώρου εκλάπη.. και ότι ο χώρος θα καθαρισθεί σύντομα.

Σχετικά με το θέμα προκήρυξης θέσης δικηγόρου στον Δήμο ζητήσαμε να απλοποιηθούν, διασαφηνισθούν τα κριτήρια. Επίσης οι υποψήφιοι να είναι μέλη του δικηγορικού συλλόγου Σάμου και μόνο.

Καταδικάσαμε την απαξίωση προς προέδρους δημοτικών κοινοτήτων που, ενώ έχουν υποβάλλει γραπτά αιτήματα, πρωτοκολλημένα εδώ και μήνες για την αποκατάσταση αγροτικής οδοποιίας και άλλα αιτήματα ο Δήμαρχος και ο προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών δήλωσαν ότι αγνοούσαν την ύπαρξη τους.
Ζητήσαμε επίσης τον καθαρισμό του υδραύλακα από περιοχή Ματσάγγου Βλαμαρής έως μοναστήρι Ζωοδόχου Πηγής που είναι γεμάτο χώματα και κλαδιά και μας είπαν ότι ο Δήμος αδυνατεί να το καθαρίσει”!!

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin