18.9 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Η Επιτροπή Ειρήνης: Καλούμε όλους τους γονείς να υποδεχθούμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία

Με αφορμή την ίδρυση Δομών Υποδοχής και Εκπαίδευσης Προσφύγων (ΔΕΥΠ) σε σχολεία της Σάμου, αρκετοί γονείς καθοδηγούμενοι από το φόβο και το ρατσισμό που ύπουλα σπέρνουν στη κοινωνία τα τελευταία χρόνια ξενοφοβικές – ρατσιστικές κινήσεις και πρόσωπα, οδηγούνται σε αποφάσεις που μας γυρίζουν στην εποχή του «ανθρώπου των σπηλαίων».
Με διάφορες προφάσεις, κλείνουν τη πόρτα στα προσφυγόπουλα. Τους αρνούνται το δικαίωμα στη μόρφωση.
Ας σκεφτούν: Όποιος πραγματικά νοιάζεται για τα παιδιά του, νοιάζεται για τα παιδιά όλου του κόσμου, ανεξάρτητα από το χρώμα τους, τη γλώσσα τους, τη θρησκεία τους.
Ο εχθρός μας δεν είναι τα μικρά και καταταλαιπωρημένα παιδιά που άφησαν την πατρίδα τους εξαιτίας του πολέμου και των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων. Ο πραγματικός αντίπαλος είναι το σύστημα που γεννά την ανεργία, τη φτώχεια, τον πόλεμο και την προσφυγιά. Είναι η ελληνική κυβέρνηση, η ΕΕ και η συμφωνία τους με την Τουρκία που έχουν οδηγήσει στον εγκλωβισμό χιλιάδων προσφύγων στη χώρα μας, οδηγώντας τους στην απελπισία και την εξαθλίωση.
Έχουμε ευθύνη απέναντι στα παιδιά μας να μην πιάσει τόπο το ρατσιστικό δηλητήριο που ρίχνεται με αφορμή την εκπαίδευση των προσφυγόπουλων. Να μάθουμε στα παιδιά μας την αλληλεγγύη, τη συλλογική δράση. Να μάθουν ν’ αγωνίζονται για τα δικαιώματά τους, για μια ζωή χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.
Καλούμε όλους τους γονείς να υποδεχθούμε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία σα να ‘ναι δικά μας παιδιά.
Διεκδικούμε:
• Μόρφωση όλων των προσφυγόπουλων μέσα στα σχολεία, με αποκλειστική κρατική ευθύνη, χωρίς την εμπλοκή ΜΚΟ.
• Να γίνουν όλοι οι απαραίτητοι εμβολιασμοί και να δοθούν ιατρικές βεβαιώσεις (ΑΔΥΜ) με ευθύνη των δημόσιων δομών υγείας καθώς και να παρθούν όλα τα μέτρα υγιεινής.
• Να στηριχτούν και να χρηματοδοτηθούν επιπλέον τα σχολεία που φιλοξενούν προσφυγικές δομές (εκπαιδευτικοί, μεταφορά, καθαριότητα).
• Από σήμερα να ενισχύσει ο δήμος την υπηρεσία καθαριότητας των σχολείων.
• Να κλείσει ΤΩΡΑ το χοτ σποτ.
• Να απεγκλωβιστούν όλοι οι πρόσφυγες και οι μετανάστες – τα θύματα των πολέμων – από τα νησιά, με τη μεταφορά τους σε κέντρα της ηπειρωτικής χώρας, όπου εκεί να γίνεται η κατάθεση των εγγράφων για την έκδοση ασύλου, με προορισμό τη χώρα που επιθυμούν.
ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ 2018  στη συγκέντρωση  στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΥΘΑΓΟΡΑ στις 7 μμ, που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Σάμου και συμμετέχουν δεκάδες σωματεία , σύλλογοι και φορείς του νησιού.

Related posts

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin