15.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Η Εφημερίδα των Συντακτών κάνει λόγο για ξενοφοβικό κρεσέντο στη Σάμο

Συντάκτης:

Δεν θα έχαναν φυσικά την ευκαιρία να εκδηλώσουν την ακραία ξενοφοβία τους και να προωθήσουν την ακροδεξιά ατζέντα τους οι ομάδες αγανακτισμένων πατριωτών της Σάμου, όπως δεν θα έχαναν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν πολιτικά το προσφυγικό ο αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος και ο δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος, ποντάροντας στα ξενοφοβικά ανακλαστικά που άφησαν να αναπτυχθούν στο νησί, αν δεν τα καλλιέργησαν συστηματικά οι ίδιοι.

Στην ανάγκη θα τη δημιουργούσαν την ευκαιρία ακόμα και εκ του μηδενός, όπως το έκαναν χθες, με τη συνέλευση που έγινε στην πλατεία του χωριού Μυτιληνιοί.

Αντικείμενο της συνέλευσης, το αίτημα του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής να κλείσει το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης στο Βαθύ, καθώς θεωρείται ακατάλληλος ο χώρος γι’ αυτή τη χρήση, να παραχωρηθεί η έκταση στον δήμο και να μεταφερθεί το Κέντρο στο στρατόπεδο Μοσχονά.

Αυτό το αίτημα, η απλή μεταφορά του Κέντρου σε άλλη περιοχή και όχι η δημιουργία δεύτερου Κέντρου, ξεσήκωσε ξανά τους ακραίους.

Αυτοί έδωσαν τον τόνο, φωνάζοντας σε όλη τη διάρκεια της συνέλευσης το σύνθημα «προδότες» και προπηλακίζοντας όσους είχαν διαφορετική θέση – εκείνους δηλαδή που προειδοποιούσαν για τον κίνδυνο της ξενοφοβίας και εκδήλωναν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες.

Είναι χαρακτηριστικό το πανό της ξενοφοβικής κίνησης ΣAMOΣ SOS: «Η κατασκευή νέου hotspot στη Σάμο είναι εθνική προδοσία. Δίνει το πράσινο φως στον σουλτάνο».

Πρόκειται βέβαια για την ίδια κοινότητα που τον Οκτώβριο είχε σχηματίσει ομάδες κρούσης για να μην πατήσει το πόδι του πρόσφυγας στο χωριό, όπως έλεγε ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιώργος Ελευθερόγλου, ο οποίος απειλούσε πως «θα χυθεί αίμα» και «ίσως χρησιμοποιηθούν και καραμπίνες».

Το ψήφισμα της κοινότητας αναφερόταν τότε σε κινδύνους «αλλοίωσης και αφομοίωσης του τοπικού πληθυσμού από αλλοεθνείς και αλλόθρησκους».

Τώρα η κοινότητα ζητά να παραχωρηθεί μέρος του στρατοπέδου για να δημιουργηθούν παιδική χαρά, νηπιαγωγείο, δομές υγείας και κοινωνικές δομές, προφανώς μόνο για Ελληνες, ενώ ο δήμαρχος Μιχάλης Αγγελόπουλος ζήτησε να συσταθεί επιτροπή για να επισκεφτεί το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και να ζητήσει να ακυρωθεί το αίτημα.

Ίσως να ντράπηκε να μεταφέρει το αίτημα ο ίδιος, δεν ντράπηκε όμως να πλειοδοτεί σε ξενοφοβική ρητορική με τον αντιπεριφερειάρχη Νίκο Κατρακάζο.

ΠΗΓΗ:www.efsyn.gr

 

Related posts

Συναγερμός στο Pappa Beach – Ολοκληρωτική καταστροφή οικήματος από πυρκαγιά

admin

Πορεία Ειρήνης από την ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin