13.9 C
Σάμος
20/04/2024
Σαμιακά

Η Κίνηση Σάμος SOS συμπαρίσταται στις κινητοποιήσεις για το μεταναστευτικό

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Σάμος SOS , σε ανακοίνωσή της για τις κινητοποιήσεις των φορέων της Σάμου για το μεταναστευτικό, σημειώνει τα παρακάτω:

Η Ανεξάρτητη Κίνηση Σάμος SOS συμπαρίσταται, στις κινητοποιήσεις των φορέων της Σάμου, όπως του Εργατικού Κέντρου, της ΑΔΕΔΥ και άλλων συλλόγων για το Μεταναστευτικό, που συσσωρεύει συνεχώς προβλήματα στο νησί μας και την Πατρίδα. Από την αρχή δημιουργίας  της Σάμος  SOS είχαμε επισημάνει την ανάγκη αφύπνισης και ενωτικής επαγρύπνησης των Σαμιωτών.

Καλωσορίζουμε λοιπόν σήμερα, όσους κινητοποιούνται  για διαμαρτυρία, μπαίνοντας στον αγώνα που ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια κι επίσημα, με συλλαλητήρια και άλλες πολλές εκδηλώσεις καταγγελίας της ασκούμενης μεταναστευτικής πολιτικής, τόσο της Κυβέρνησης, όσο και αυτής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βέβαια για να έχει ουσιαστική πολιτική βαρύτητα η κινητοποίηση των εν λόγω φορέων και αφού ενστερνίζονται τα βασικά εξ αρχής του αγώνα μας αιτήματα, ευελπιστούμε να λειτουργήσουμε όλοι μαζί, με πνεύμα ενωτικό, χωρίς ανούσιες αντιπαραθέσεις.Διαφορετικά, αυτές οι κινητοποιήσεις θα φαντάζουν ως ενέργειες ευκαιριακές,  προεκλογικού χαρακτήρα.

Είδαμε ότι η κυβέρνηση φρόντισε επιμελώς να στήσει το επικοινωνιακό της παιχνίδι με κατηγορίες ανυπόστατες – όπως ρατσιστές, ακραίοι, φασίστες και άλλα φαιδρά – για όσους θεωρεί ότι την αντιστρατεύονται, στην έκφραση της αγάπης τους για το νησί και την πατρίδα…

Ας βάλουμε όλοι μαζί οι Σαμιώτες, φραγμό σ’ αυτή τη διχαστική για την κοινωνία μας πολιτική, με δημοκρατική προσήλωση, ενωτική και ειρηνική διάθεση.

Related posts

Πορεία Ειρήνης από ΚΕΔΝ Σάμου στην πλατεία Πυθαγόρα

admin

Σε οριακό σημείο τα κωδωνοστάσια του ιερού ναού Αγίου Νικολάου Κοκκαρίου μετά τον σεισμό

admin

Νέα καταγραφή του Φυσητήρα στα νερά μεταξύ Χίου, Ικαρίας και Σάμου

admin

Δώσε Ζωή – Η Ένωση Στρατιωτικών Σάμου καλεί σε Εθελοντική Αιμοδοσία – 20/4/2024

admin

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Τ.Ο.Ε.Β. Κάμπου Χώρας – Πρόσληψη ενός υδρονομέα

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin