16.1 C
Σάμος
19/03/2024
Ικαριακά

Η ΚΟΒ του ΚΚΕ για την υγειονομική εγκατάλειψη της Θύμαινας από την κυβέρνηση

 

Η Κομματική Οργάνωσης Βάσης του ΚΚΕ στους Φούρνους,  συμπαραστέκεται από την πρώτη στιγμή στη δίκαιη κινητοποίηση των κατοίκων της Θύμαινας που προχώρησαν σε κατάληψη του δημαρχείου Φούρνων, διεκδικώντας την άμεση τοποθέτηση γιατρού στο περιφερειακό ιατρείο της Θύμαινας. Αφού  για πολλοστή φορά το ιατρείο της Θύμαινας μένει χωρίς γιατρό, με τραγικό αποτέλεσμα ένας άνθρωπος να χάσει τη ζωή του αβοήθητος.

Η κυβέρνηση και οι υπόλοιποι αρμόδιοι έχουν γνώση για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά μας και δεν είναι άμοιρη ευθυνών.

Η ΚΟΒ Φούρνων και οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο Φούρνων και στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου από το Μάρτιο έχουμε παρέμβει για τα ζητήματα της Υγείας σε όλους τους αρμόδιους φορείς (επισυνάπτουμε ορισμένες) . Έχουμε καταθέσει  επερώτηση με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στον υπουργό υγείας για την κατάσταση που επικρατούσε την περίοδο της καραντίνας αλλά και αμέσως μετά από αυτή με την έλλειψη γιατρών στα νησιά μας. Στείλαμε επιστολή στο Υπουργείο Υγείας και στην 2η ΥΠΕ από τους εκλεγμένους της Λαϊκής Συσπείρωσης Φούρνων, προχωρήσαμε σε παρέμβαση στην Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου όπως επίσης και στο Δήμο για τις ελλείψεις στις δομές υγείας των νησιών μας.

Δυστυχώς καμία απάντηση δεν δέθηκε από κανένα, κανένα αίτημα δεν βρήκε ανταπόκριση από κανένα, με αποκορύφωμα στις 12  Ιουνίου όταν το Υπουργείο Υγείας παρουσίασε το «Σχέδιο για την ενίσχυση των Υγειονομικών Δομών  στη νησιωτική χώρα» ενόψει της τουριστικής περιόδου. Να παρουσιάζονται το «Πολυδύναμο περιφερειακό Ιατρείο» Φούρνων, και το περιφερειακό Ιατρείο Θύμαινας ως δομές σε 24ωρη ετοιμότητα. Ακόμα και τότε ο μόνος που αντέδρασε ήταν η                Τ.Ε Ικαρίας & Φούρνων του  ΚΚΕ όταν σε ανακοίνωση της (επισυνάπτεται) επισήμανε ότι : «Η λεγόμενη “ενδυνάμωση” του δομών υγείας με τις  προσλήψεις που ισχυρίζεται ότι προχώρησε η κυβέρνηση, εκτός από το ότι είναι προσωρινές είναι ελάχιστες για να καλύψουν τα μεγάλα κενά που υπάρχουν σε νοσοκομείο, δεν αφορα το υποστελεχομενο Κέντρο  Υγείας στην βόρεια Ικαρία ούτε τα περιφερειακά ιατρεία και στα δυο νησιά. Στους Φούρνους ειδικότερα είναι πρόκληση να παρουσιάζουν το «Πολυδύναμο περιφερειακό Ιατρείο» Φούρνων, και το περιφερειακό Ιατρείο Θυμαινας ως δομές σε 24ωρη ετοιμότητα… όταν υπηρετεί μόνο ένας γιατρός!!! »

 

Αν έστω και τότε κάποιοι ευαισθητοποιούνταν ίσως χθες  η κατάσταση  να ήταν διαφορετική στην Θύμαινα

 

Δεν ανεχόμαστε άλλο τον εμπαιγμό και την κοροϊδία και αυτής της κυβέρνησης, όπως και των προηγούμενων, να αντιμετωπίζουν την υγεία ως εμπόρευμα αφήνοντας νησιά χωρίς ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.

Διεκδικούμε και απαιτούμε την άμεση πρόσληψη γιατρού και νοσηλευτικού προσωπικού στα περιφερειακά ιατρεία της Θύμαινας και της Χρυσομηλιάς τώρα.

Καλούμαι τους κατοίκους και των δύο νησιών, Φούρνων και Θύμαινας, καθώς και όλους τους φορείς συντονισμένα να παλέψουμε:

  • Πλήρη στελέχωση όλων των μονάδων υγείας των νησιών μας (ΠΠΙ Φούρνων, περιφερειακά ιατρεία Θύμαινας & Χρυσομηλιάς, ΕΚΑΒ, Γ.Ν. Ικαρίας κλπ).
  • Να αναβαθμιστεί το πολυδύναμο ιατρείο των Φούρνων σε Κέντρο Υγείας με πλήρη στελέχωση και εξοπλισμό, πρόσληψη ειδικευμένων γιατρών και οδηγού για το ασθενοφόρο.
  • Επαρκής χρηματοδότηση από το κράτος για να καλύπτονται όλες οι υλικοτεχνικές ανάγκες.
  • Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και Πρόνοια για όλους και χωρίς προϋποθέσεις.
  • Καμία επιχειρηματική δράση στο χώρο της υγείας.

Related posts

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin

Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας – Προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

admin

Ο Δήμαρχος Ικαρίας υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

admin

Από την απεργία στην Ικαρία στις 28.2

admin

Κοινή δήλωση των δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την οικονομική κατάσταση των σχολικών μονάδων

admin

Αιμοδοσία στην Ικαρία – Μάρτιος 2024

admin

Για μια σειρά από μείζονα θέματα ενημέρωσε η νέα διοίκηση του Δήμου Ικαρίας

admin

Το φτωχόπαιδο από την Ικαρία που δημιούργησε μια δυναστεία στην Αυστραλία

admin

Δωρεά κρεβατιών στο Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας

admin