16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανατολικής Σάμου για το δημοτικό συμβούλιο της 1ης Νοεμβρίου

Στο θέμα του Μεταναστευτικού και στην εκχώρηση σε ιδιώτες τομέων ευθύνης των δήμων αναφέρεται η Λαϊκή Συσπείρωση ανατολικής Σάμου σε ανακοίνωσή της.

Το δελτίο τύπου αναλυτικά:

Αποκαλυπτική των προθέσεων της δημοτικής αρχής των κ.κ Στάντζου-Σίμου, να παραδώσει με τη πρώτη ευκαιρία , υπηρεσίες του δήμου σε ιδιώτες επιχειρηματίες, «όταν ο δήμος αδυνατεί να ανταποκριθεί» όπως είπε ο δήμαρχος, ήταν η συζήτηση που έγινε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την Παρασκευή 1-11-2019.

Αφορμή για τη συζήτηση ήταν το άρθρο του πολυνόμου με τίτλο «Επενδύω στην Ελλάδα και άλλες διατάξεις» που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ , όπου προβλέπεται μεταξύ άλλων η εκχώρηση σε ιδιώτες σημαντικών τομέων ευθύνης των δήμων όπως η αποκομιδή και διαχείριση απορριμμάτων, η ύδρευση και αποχέτευση κ.ά

Χαρακτηριστική αυτών των προθέσεων ήταν και η απάντηση – που δόθηκε για το πώς σκέφτεται η δημοτική αρχή να αντιμετωπίσει το σοβαρότατο πρόβλημα της ποιότητας του νερού – ότι η δημοτική αρχή θα δώσει τον τομέα της καθαριότητας των δεξαμενών της χλωρίωσης τους κλπ σε ιδιωτική εταιρεία με το πρόσχημα ότι ο δήμος δεν έχει τη δυνατότητα και το προσωπικό να ανταποκριθεί.

Συνήγοροι της δημοτικής αρχής και θιασώτες της ιδιωτικοποίησης βρέθηκαν με τις τοποθετήσεις τους οι επικεφαλής των άλλων παρατάξεων, κ κ. Κατρακάζος και. Χατζηχριστοδούλου, ενώ ο κ. Ζάχαρης του ΣΥΡΙΖΑ που είχε φέρει το θέμα υποστήριξε το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο η εκχώρηση μπορεί να γίνεται κατά περίπτωση με αιτιολογημένη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Πλαίσιο που εφάρμοσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με συνέπεια δεκάδες δήμοι να έχουν ιδιωτικοποιήσει σημαντικές υπηρεσίες τους και να έχουν εκτινάξει στα ύψη τα ανταποδοτικά τέλη.

Ως επικίνδυνη και επιζήμια για τα λαϊκά συμφέροντα, κατάγγειλε την πρόθεση των άλλων παρατάξεων για ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Κώστας Τζίχας. «Καταγγέλλουμε το συγκεκριμένο άρθρο – υπογράμμισε- που επιπλέον βάζει σε κίνδυνο το μέλλον των εργαζομένων στους δήμους , αλλά δεν συμφωνούμε και με το μέχρι τώρα θεσμικό πλαίσιο το οποίο επικαλείται η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ γιατί οδηγεί στο ίδιο αποτέλεσμα. Στην ασύδοτη κερδοφορία των επιχειρηματιών που θα ακριβοπληρώσουν τα λαϊκά νοικοκυριά».

Υπενθύμισε την ξεκάθαρη και σταθερή θέση της παράταξης για τον αποκλειστικά δημόσιο χαρακτήρα όλων των υπηρεσιών και λειτουργιών των δήμων και υπογράμμισε ότι πρέπει να χρηματοδοτούνται 100% από τον κρατικό προϋπολογισμό. Να είναι αποκλειστικά δική τους υπόθεση με την πρόσληψη του ανάλογου μόνιμου και με πλήρη δικαιώματα προσωπικού μισθοδοτούμενου αποκλειστικά από το κράτος και όχι από τα ανταποδοτικά τέλη τα οποία πρέπει να μειωθούν δραστικά με στόχο την κατάργησή τους.

Κάλεσε δε τους εργαζόμενους και όλους τους δημότες να επαγρυπνούν και να μην επιτρέψουν την αφαίμαξη ακόμη μια φορά του εισοδήματος των λαϊκών οικογενειών.

ΑΝΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ «ΑΠΟΣΥΜΦΟΡΗΣΗ» ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΟΤ ΣΠΟΤ

Οξεία κριτική στην πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση και η δημοτική αρχή στο θέμα του προσφυγικού – μεταναστευτικού ζητήματος, άσκησε η Λαϊκή Συσπείρωση σε παρέμβασή της πριν την ημερήσια διάταξη. Μιλώντας εκ μέρους της παράταξης ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας είπε:

«Θέλουμε να υπογραμμίσουμε ακόμη μια φορά το αδιέξοδο της πολιτικής που υποστηρίζει η δημοτική αρχή και οι περισσότερες παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου για το προσφυγικό πρόβλημα.

Αποδεικνύεται με κραυγαλέο τρόπο ότι η λεγόμενη αποσυμφόρηση, αποτελεί μια «τρύπα στο νερό» και δεν έχει καμιά σχέση με το συμφέρον των προσφύγων και των κατοίκων του νησιού μας και όλων των νησιών που αποτελούν πέρασμα προς την Ευρώπη.

Αντίθετα, αποτελεί το άλλοθι για τη μονιμοποίηση του εγκλωβισμού με τη κατασκευή νέου χοτ σποτ στο οποίο θα εγκλωβιστούν ακόμα περισσότεροι πρόσφυγες.

Απόδειξη ότι οι 700 πρόσφυγες που πήρε η κυβέρνηση, για να αμβλύνει τις εντυπώσεις, αναπληρώθηκαν τις πρώτες 3-4 μέρες και ξεπεράστηκαν, φτάνοντας σήμερα σε σύνολο τους 6000 εγκλωβισμένους στην αθλιότητα του χοτ σποτ.

Αλήθεια – με την ευκαιρία – που είναι οι 3000 που υποσχέθηκε ότι θα πάρει ο υπουργός σε μια βδομάδα; Και τι κάνει η δημοτική αρχή για την αθέτηση αυτής της υπόσχεσης; Δεν ακούσαμε κιχ! Τσιμουδιά!! Τώρα διαβάσαμε ότι θέλετε μαζί με τον περιφερειάρχη να δείτε τον πρωθυπουργό. Να του πείτε τι ; Ότι είστε σύμφωνοι με το νέο χοτ σποτ;

Σας έχει του χεριού της η κυβέρνηση κ. δήμαρχε και κάνει απερίσπαστη τη δουλειά της με το νέο νόμο της καταστολής και της απανθρωπιάς που έφερε στη βουλή.

Τι έμεινε από τη συγκέντρωση μπροστά στο δημαρχείο; Το μόνο που έμεινε είναι η επιβεβαίωση της υποχώρησης από τις μόνες διεκδικήσεις που απαντούν πραγματικά στο πρόβλημα. Γι’ αυτό αρνηθήκατε το λόγο στις εργατικές οργανώσεις του νομού, το Εργατικό Κέντρο και το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ που πρωτοστάτησαν στις προηγούμενες κινητοποιήσεις με κορυφή την 7η Φλεβάρη.

Γι’ αυτό επιδοθήκατε σε μια ρητορική που όχι μόνο δεν λύνει κανένα ζήτημα αλλά δικαιώνει και ενθαρρύνει ξενοφοβικές θέσεις περί «λαθροεισβολέων», που είχε απομονώσει το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, από τους οποίους «θα πάρουμε πίσω τις ζωές μας» όπως είπατε.

Υπάρχουν όντως κ. δήμαρχε και κυρίες και κύριοι της πλειοψηφίας και των άλλων παρατάξεων, πραγματικοί λαθροεισβολείς στη Σάμο και στην Ελλάδα. Αυτοί είναι το ΝΑΤΟ , η ΦΡΟΝΤΕΞ , η ανθρωποφάγος φιλανθρωπία των ΜΚΟ, η ίδια η Ε.Ε και η πολιτική τους που προκαλεί τη προσφυγιά και στη συνέχεια εγκλωβίζει τους πρόσφυγες στα νησιά μας. Είναι και οι ντόπιοι κεφαλαιοκράτες που εκμεταλλεύονται ασύστολα τους εργαζόμενους αυτής της χώρας.

Αυτούς τους λαθροεισβολείς πρέπει να διώξουμε και απ’ αυτούς πρέπει να πάρουμε πίσω τη ζωή μας που μας τη μαυρίζουν όχι μόνο με τους πολέμους και τη προσφυγιά αλλά και με τον οικονομικό στραγγαλισμό που μας επιβάλλουν.

Και αποτελεί πρόκληση απέναντι στο λαό που του πίνουν το αίμα όλα αυτά τα χρόνια, να λέει ο δήμαρχος ότι θα υψώσει στο δημαρχείο τη σημαία της Ε.Ε, της οποίας τα ιδανικά και οι αξίες τον εμπνέουν.

Οι μόνες αξίες που έχει αυτή η ανίερη συμμαχία των μονοπωλιακών ομίλων είναι η εκμετάλλευση των εργαζομένων, η αποστράγγιση του πλούτου που παράγουν οι λαοί και τα αιματοβαμμένα κέρδη τους.

Αυτές τις αξίες μαζί με τις οδηγίες της Ε.Ε για κατάρριψη και των τελευταίων υπολειμμάτων διεθνούς δικαίου που είχαν απομείνει μετά το Β’ Π.Π, συμπυκνώνει ο νέος νόμος της ΝΔ για το άσυλο, που πατάει πάνω στη πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που αποδέχθηκε και αξιοποίησε αυτές τις οδηγίες και τώρα υποκριτικά ασκεί αντιπολίτευση στη κυβέρνηση της ΝΔ που νομοθετεί πάνω στα δικά του χνάρια.

Πιο σωστά ο νέος νόμος θα έπρεπε να επιγράφεται, νόμος για τη κατάργηση της διεθνούς προστασίας των προσφύγων. Και δεν αποβλέπει φυσικά στην αποτροπή των προσφυγικών ροών, γιατί τίποτα δεν μπορεί να αποτρέψει απελπισμένους και κυνηγημένους ανθρώπους να αποζητούν τη παραμικρή ελπίδα για να γλυτώσουν.

Αντίθετα, θα ενισχύσει τα δουλεμπορικά κυκλώματα διακίνησης, θα επιτείνει τους πνιγμούς στη θάλασσα. Θα ενισχύσει τον εγκλωβισμό και την περιθωριοποίηση ακόμη περισσότερων ανθρώπων. Με όλες τις παρενέργειες που έχει αυτό για όλους μας. Εκείνο που στη πραγματικότητα επιχειρούν είναι να μην αφήσουν τίποτα όρθιο από όσα κατάκτησαν οι λαοί με ποταμούς αίματος τον προηγούμενο αιώνα. Είναι επένδυση για το ακόμη ζοφερότερο μέλλον που ετοιμάζουν για τους λαούς.

Ανεξάρτητα από τις πολιτικές εκτιμήσεις του καθένα μας και τις διαφορές που μπορούμε να έχουμε, η Λαϊκή Συσπείρωση απευθύνει έκκληση ακόμη μια φορά στο δημοτικό συμβούλιο. Να επαναφέρουμε στο προσκήνιο το πλαίσιο διεκδίκησης που αποτελεί τη μόνη λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε.

Να διεκδικήσουμε:

  • Να κλείσουν όλα τα χοτ σποτ στα νησιά.
  • Κανένα νέο χοτ σποτ οπουδήποτε στη Σάμο.
  • Μεταφορά των υπηρεσιών ασύλου και προσφύγων – μεταναστών σε κέντρα με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης στην ηπειρωτική Ελλάδα.
  • Γρήγορη και εμπεριστατωμένη διαδικασία για να παίρνουν οι πρόσφυγες και μετανάστες ταξιδιωτικά έγγραφα για τις χώρες που επιθυμούν.
  • 100% αποζημίωση όλων των κατοίκων που έχουν υποστεί ζημιές γύρω από το χοτ σποτ της Σάμου και στα άλλα νησιά.

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin