17.9 C
Σάμος
25/04/2024
Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου

 

Η ομόθυμη καταδίκη της προκλητικής ενέργειας της τουρκικής κυβέρνησης να μετατρέψει ένα μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, δεν μπορεί να κρύβει το ρόλο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ που ενθαρρύνουν την τουρκική προκλητικότητα γιατί θέλουν να αποσπάσουν την Τουρκία από τη Ρωσική επιρροή.
Αυτό τόνισε η Λαϊκή Συσπείρωση στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου τοποθετούμενη σε ψήφισμα που κατέθεσε ο δήμαρχος Ανατολικής Σάμου και το οποίο ενώ είναι αρκετά φλύαρο όσον αφορά την ιστορία του μνημείου και τις τοποθετήσεις πολιτειακών παραγόντων δεν λέει κουβέντα για το ρόλο των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.
Η Λαϊκή Συσπείρωση κατέθεσε και ψήφισε δικό της ψήφισμα, το οποίο είναι το παρακάτω:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ ΣΕ ΤΖΑΜΙ

Καταδικάζουμε απερίφραστα την απαράδεκτη απόφαση – πρόκληση της τουρκικής κυβέρνησης για μετατροπή της Αγίας Σοφίας, ενός μνημείου Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς, σε τζαμί.
Η απόφαση αυτή καθώς και η εν γένει προκλητικότητα της τουρκικής κυβέρνησης με τις αμφισβητήσεις της σε Αιγαίο , Έβρο, Κυπριακή ΑΟΖ, την αμφισβήτηση της συνθήκης της Λωζάννης τις καθημερινές παραβιάσεις και υπερπτήσεις στο Αιγαίο, τις απροκάλυπτες επεμβάσεις της σε Λιβύη, Συρία και Ιράκ, έχει στηρίγματα στην Ε.Ε, στο ΝΑΤΟ και στις ΗΠΑ, οι οποίοι πέρα από δήθεν καταδικαστικές ρητορείες ρουτίνας είναι έτοιμοι για οποιοδήποτε αντάλλαγμα προκειμένου να αποσπάσουν την Τουρκία από την επιρροή της Ρωσίας και να επιβάλλουν την «συνεκμετάλλευση» του Αιγαίου, προς όφελος των μονοπωλίων τους.
Απαιτούμε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη απόφαση και η Αγία Σοφία να παραμείνει Πολιτιστικό Μνημείο της ανθρωπότητας, σύμβολο υπέρβασης και καταδίκης των εθνικισμών και του θρησκευτικού φανατισμού.
Σάμος 13 – 7- 2020

ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ

Την θέση και πρόταση ότι οι Τεχνικές Υπηρεσίες του δήμου έχουν στη διάθεσή τους όλα τα τεχνικά και εργομετρικά στοιχεία του έργου του βιολογικού καθαρισμού και μπορούν να φέρουν στο δημοτικό συμβούλιο τα υπέρ και τα κατά των δύο ενδεχόμενων λύσεων για την αποκατάσταση του καταθλιπτικού αγωγού, προκειμένου να γίνει η καλύτερη επιλογή , υποστήριξε η Λαϊκή Συσπείρωση.
Οι δύο επιλογές όπως τονίστηκε είναι α) το ξανασκάψιμο του ορύγματος του καταθλιπτικού αγωγού μήκους 3300 μέτρων για την αντικατάστασή του και β) η τοποθέτηση αυτοφερόμενου αγωγού μέσα στον υπάρχοντα που δεν προϋποθέτει ιδιαίτερη όχληση για την πόλη.
Διαχώρισε τη θέση της από την πρόταση, που τελικά ψήφισαν όλες οι άλλες παρατάξεις, για νέο γύρο μελετών και τόνισε ότι ενδεχόμενο ξανασκάψιμο θα είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο , οικονομικά δυσβάσταχτο και τραγικά επιζήμιο για την πόλη της Σάμο, όταν υπάρχουν δυνατότητες για την αποφυγή του.

Related posts

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin