17.7 C
Σάμος
18/04/2024
Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση για το δημοτικό συμβούλιο

  • Την ανάγκη άμεσης έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των εργαζομένων που έμειναν χωρίς εργασία και εισόδημα λόγω του σεισμού και των επιπτώσεών του , ζήτησε με παρέμβασή της στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου η Λαϊκή Συσπείρωση, καταθέτοντας τις ανακοινώσεις και το πλαίσιο αιτημάτων τόσο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Σάμου όσο και της Επιτροπής Αλληλεγγύης και Διεκδίκησης εργατικών και λαϊκών φορέων του νησιού.

Μιλώντας σχετικά ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας, υπογράμμισε ότι ενάμιση μήνα μετά το σεισμό , η κυβερνητική ολιγωρία και αναλγησία είναι αποκαλυπτική των προθέσεων και κάλεσε τους εργαζόμενους να συντονίσουν και να εντείνουν τους αγώνες τους για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Σε άλλο σημείο της παρέμβασής του, εξέφρασε τις σοβαρές επιφυλάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης σχετικά με την κοινή υπουργική απόφαση για την επιδότηση ενοικίου, για την οποία η παράταξη θα τοποθετηθεί αναλυτικά τις επόμενες μέρες. Σε κάθε περίπτωση η Λαϊκή Συσπείρωση διεκδικεί 100% επιδότηση ενοικίου για όλους όσων τα σπίτια έχουν χαρακτηριστεί μη κατοικήσιμα, χωρίς άλλους όρους και προϋποθέσεις.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε ακόμη, άμεσα μέτρα και χρηματοδότηση για την άρση της επικινδυνότητας πολλών κατεστραμμένων κτιρίων στη περιοχή και ψήφισε τις προτάσεις αποκατάστασης των σχολείων , ζητώντας παράλληλα τον επανέλεγχο της στατικότητας και τις απαιτούμενες παρεμβάσεις.

  • Τις σοβαρές και μη αναστρέψιμες ευθύνες της δημοτικής αρχής και των άλλων παρατάξεων, για την κατασκευή και λειτουργία της νέας μόνιμης φυλακής της Ε.Ε στου Ζερβού, επισήμανε ακόμη μια φορά η Λαϊκή Συσπείρωση με αφορμή τη συζήτηση για την πρόταση της κυβέρνησης για ενοικίαση χώρων για καταστήματα μέσα στο χώρο του νέου ΚΥΤ, με τα έσοδα να πηγαίνουν στο δήμο.

Σχολιάζοντας τις αρνητικές τοποθετήσεις των άλλων παρατάξεων ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Τζίχας τόνισε χαρακτηριστικά, «βάλατε φαρδιά πλατιά την υπογραφή σας στην δημιουργία του νέου ΚΥΤ και τώρα παριστάνετε τους θιγμένους. Γνωρίζατε πολύ καλά τη μονιμότητα και το μέγεθος αυτού του κατασκευάσματος που κακώς χαρακτηρίζεται ως Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης. Στην ουσία πρόκειται για ΧΥΤ, δηλαδή Χώρος Υγειονομικής Ταφής κάθε ανθρώπινου δικαιώματος».

«Εμείς- κατέληξε -ούτε έκπληκτοι , ούτε θιγμένοι νοιώθουμε. Καταψηφίζουμε και αυτή τη πρόταση της κυβέρνησης, όπως κατηγορηματικά ταχθήκαμε ενάντια στη δημιουργία και τη λειτουργία οποιουδήποτε στρατοπέδου συγκέντρωσης οπουδήποτε πάνω στη Σάμο και ζητάμε το κλείσιμο του καταυλισμού στο Βαθύ και τον οριστικό και αμετάκλητο απεγκλωβισμό όλων των προσφύγων και μεταναστών από τα νησιά και τη χώρα»..

Related posts

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου Θεμ. Παπαθεοφάνους προς τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους Σμύρνης, Κουσάντασι και Σεφερίχισαρ

admin

Εφαρμογή προγράμματος προληπτικής ιατρικής για ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής

admin

“Στόχος σας να αντιπολιτευτείτε για ακόμη μια φορά την προηγούμενη Δημοτική αρχή”

admin

Τσιμεντόστρωση τμήματος στο δρόμο Παλαιό-Σπήλαιο Αγίου Αντωνίου

admin

Ζητούν την διατήρηση των Σχολικών Επιτροπών

admin

Ανοιχτή επιστολή για την εξόφληση οφειλών προς το Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin