20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Δήμος

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Σάμου για Λυμπέρη : Ο Δήμαρχος επιλέγει να παίξει παιχνίδια

Ποιός φοβάται το πλαίσιο των φορέων για το προσφυγικό – μεταναστευτικό;;

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δυτικής Σάμου χαιρετίζει του Σαμιώτες και τις Σαμιώτισσες που έδωσαν το παρών στη προχθεσινή συγκέντρωση για το προσφυγικό – μεταναστευτικό. Ιδιαίτερα χαιρετίζει το πλαίσιο με το οποίο συμμετείχαν στη συγκέντρωση τα σωματεία των εργαζομένων και οι δευτεροβάθμιοι φορείς τους.

Σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να ενισχυθεί η ενότητα του σαμιώτικου λαού. Να συνεχιστεί ο αγώνας ενάντια στην  πολιτική των κυβερνήσεων και της ΕΕ που με τις συμφωνίες τους μετατρέπουν τα νησιά μας σε φυλακές ξεριζωμένων κι εξαθλιωμένων ανθρώπων και να διεκδικήσουν:

  • Να κλείσουν τα hotspot. Να μη γίνει κανένα νέο στο νησί.
  • Να απεγκλωβιστούν άμεσα και με μαζικούς όρους οι πρόσφυγες και οι μετανάστες από το νησί και τη χώρα
  • Στη Σάμο να υπάρχει μια μικρή δομή καταγραφής, ταυτοποίησης και υγειονομικής περίθαλψης και άμεσα να μεταβαίνουν στην ενδοχώρα. Εκεί να διαμένουν σε αξιοπρεπείς δομές μέχρι να εξεταστούν τα αιτήματα ασύλου κλπ και σύντομα να παίρνουν χαρτιά για τις χώρες τελικού προορισμού τους.
  • Καμιά εμπλοκή ΜΚΟ. Η διαχείριση του προβλήματος να είναι στην αποκλειστική ευθύνη του κράτους.
  • Αποζημίωση στο 100% όσων έχουν υποστεί ζημιές από τις συνέπειες του μαζικού εγκλωβισμού.

Αυτές είναι οι θέσεις των φορέων των εργαζομένων που υιοθετεί και παλεύει η Λαϊκή Συσπείρωση. Αυτές οι θέσεις είναι οι μόνες που μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα. Δεν αφήνουν κανένα περιθώριο διαιώνισης της απαράδεκτης, απάνθρωπης κι επικίνδυνης κατάστασης που διαμορφώνεται στο νησί μας. Βάζουν τέλος στον εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών στο νησί και τη χώρα αλλά και στα προβλήματα που δημιουργεί ο μαζικός εγκλωβισμός ανθρώπων στη ζωή των κατοίκων, ιδιαίτερα της πρωτεύουσας.

Σε αυτόν τον αγώνα που δίνει ο σαμιώτικος λαός, όμως, ο Δημαρχος Δυτικής Σάμου και η παράταξή του επιλέγει να παίξει παιχνίδια.

Από το Νοέμβρη, μετά από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης, ψηφίστηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ από το δημοτικό συμβούλιο οι θέσεις που υιοθέτησε πέρυσι (πανσαμιακή Απεργία 7 Φλεβάρη) η πλειοψηφία των φορέων του νησιού μας. Ωστόσο, η δημοτική αρχή επιμένει να κρατά κρυφή αυτή την απόφαση. Δεν την έδωσε στη δημοσιότητα με τη δικαιολογία ότι «στη συνεδρίαση παραβρίσκονταν δημοσιογράφοι»….

Στις δηλώσεις του Δημάρχου όλο αυτό το διάστημα κυριαρχεί η γενικόλογη στήριξη του δήμου Αν Σάμου και δε βρήκε ούτε μισή κουβέντα να πει για τις θέσεις που έχει υιοθετήσει το δημοτικό συμβούλιο.

Αποκορύφωμα η χθεσινή ομιλία του στη συγκέντρωση η οποία θα μπορούσε να θεωρηθεί ακόμα και παραφωνία στο όλο κλίμα. Ο Δήμαρχος Δυτικής Σάμου εξέφρασε ξενοφοβικές απόψεις με μπόλικη κινδυνολογία και φτηνό λαϊκισμό για τον τουρισμό και το πανεπιστήμιο που δίνουν τροφή και φέρνουν στο προσκήνιο εθνικιστικές και ρατσιστικές αντιλήψεις που ο λαός της περιοχής μας έχει απορρίψει. Φαίνεται ότι ζήλεψε τις απόψεις του κυρίου Μουντζούρη.

Ρωτάμε το Δήμαρχο και τη δημοτική αρχή:

  1. Γιατί βγαίνει και λέει άλλα από αυτά που ψήφισε ο ίδιος και η παράταξή του; Γιατί κρύβει την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου και τις θέσεις που υιοθέτησε;
  2. Αν διαφωνούν με τις θέσεις που και ψήφισαν τότε γιατί δε βγαίνουν να το πει καθαρά στο λαό της Δυτικής Σάμου και να διατυπώσουν τις δικές τους προτάσεις;

Ο Δήμαρχος και η παράταξή του είναι υπόλογοι στο λαό της Δυτικής Σάμου που δεν ανέχεται την ξενοφοβία και το ρατσισμό όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν τεχνητά να καλλιεργήσουν τέτοιο κλίμα εδώ και μερικά χρόνια.

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin