20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Σαμιακά

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο πλευρό των αγροτών – παραγωγών

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ

 

Τηλεφωνική παρέμβαση  στο δήμαρχο έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Φλεβάρη 2021, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μανώλης Παχυμανώλης, σχετικά με τις απειλές από τη Λιμενική αρχή, για διώξεις και πρόστιμα στους αγρότες –  παραγωγούς που πωλούν τα προϊόντα τους στο χώρο του πάρκινγκ στο Γεφυράκι.

Η Λαϊκή  Συσπείρωση ζητά:

  1. Να ορισθεί άμεσα από τη δημοτική αρχή χώρος για τους αγρότες ώστε να εμπορεύονται απρόσκοπτα, οργανωμένα, συγκεντρωμένοι και όχι σκορπισμένοι σε πολλά σημεία,  τα προϊόντα που παράγουν.
  2. Να απαιτήσει από την κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την σύσταση Λαϊκής Αγοράς στη πόλη της Σάμου.
  3. Μέχρι να γίνουν αυτά να παραμείνουν κατ’ εξαίρεση και προσωρινά στο χώρο που είναι σήμερα, ο οποίος έχει αποδειχθεί ότι δεν προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία της πόλης και εξυπηρετεί τους καταναλωτές.

Αυτή ήταν η πρόταση της παράταξής μας  στη πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις που απέφυγαν ουσιαστικά να πάρουν θέση και  ψήφισαν …..την «ευχή» να βρεθεί (κάποτε) χώρος για τη Λαϊκή, αφήνοντας «ξεκρέμαστους»  τους παραγωγούς μέχρι τότε.

Απαντώντας στην παρέμβασή μας,  ο δήμαρχος είπε ότι έκανε παρέμβαση στο Λιμεναρχείο που έχει την αστυνόμευση του χώρου, υπογράμμισε ότι όλα γίνονται γιατί υπάρχουν συνεχείς καταγγελίες από καταστηματάρχες οπωροκηπευτικών και αποστολή εξώδικων στο δήμο και το Λιμεναρχείο με τα οποία τους εγκαλούν για παράβαση καθήκοντος και δήλωσε ότι θα ζητήσει τη σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου αποκλειστικά για το θέμα αυτό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι στο πλευρό των αγροτών – παραγωγών και υπερασπίζεται το δικαίωμά τους να έχουν τη δυνατότητα, τον χώρο και τις ανάλογες προϋποθέσεις για να διαθέτουν τα προϊόντα που παράγουν, όπως υπερασπίζεται τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και επαγγελματίες του δήμου , προτείνοντας επανειλημμένα και διεκδικώντας μέτρα στήριξης , τόσο από το δήμο όσο και από την κυβέρνηση.

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, το «διαίρει και βασίλευε» των βιοπαλαιστών,  αυτοαπασχολούμενων εμπόρων,  αγροτών και εργαζομένων είναι «αγέρας στα πανιά»  της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε και των κυβερνήσεων που μας συντρίβει όλους.

Ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός και να στοχεύει στους πραγματικούς υπεύθυνους της φτώχιας και της μιζέριας που επιβάλλουν στο λαό.

Related posts

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin

Μανώλης Κάρλας: Οι δημόσιες υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας της Σάμου και οι ελλείψεις τους

admin

Συνάντηση με τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου “Celestyal Journey”

admin

Συνελήφθησαν 14 άτομα σε Λέσβο, Χίο και Σάμο, για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας

admin