14.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Η Λαϊκή Συσπείρωση στο πλευρό των αγροτών – παραγωγών

ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ.

ΝΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΕΜΠΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΟΥΝ

 

Τηλεφωνική παρέμβαση  στο δήμαρχο έκανε το μεσημέρι της Παρασκευής 19 Φλεβάρη 2021, ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης Μανώλης Παχυμανώλης, σχετικά με τις απειλές από τη Λιμενική αρχή, για διώξεις και πρόστιμα στους αγρότες –  παραγωγούς που πωλούν τα προϊόντα τους στο χώρο του πάρκινγκ στο Γεφυράκι.

Η Λαϊκή  Συσπείρωση ζητά:

  1. Να ορισθεί άμεσα από τη δημοτική αρχή χώρος για τους αγρότες ώστε να εμπορεύονται απρόσκοπτα, οργανωμένα, συγκεντρωμένοι και όχι σκορπισμένοι σε πολλά σημεία,  τα προϊόντα που παράγουν.
  2. Να απαιτήσει από την κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης την σύσταση Λαϊκής Αγοράς στη πόλη της Σάμου.
  3. Μέχρι να γίνουν αυτά να παραμείνουν κατ’ εξαίρεση και προσωρινά στο χώρο που είναι σήμερα, ο οποίος έχει αποδειχθεί ότι δεν προκαλεί προβλήματα στη λειτουργία της πόλης και εξυπηρετεί τους καταναλωτές.

Αυτή ήταν η πρόταση της παράταξής μας  στη πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σε αντίθεση με τις άλλες παρατάξεις που απέφυγαν ουσιαστικά να πάρουν θέση και  ψήφισαν …..την «ευχή» να βρεθεί (κάποτε) χώρος για τη Λαϊκή, αφήνοντας «ξεκρέμαστους»  τους παραγωγούς μέχρι τότε.

Απαντώντας στην παρέμβασή μας,  ο δήμαρχος είπε ότι έκανε παρέμβαση στο Λιμεναρχείο που έχει την αστυνόμευση του χώρου, υπογράμμισε ότι όλα γίνονται γιατί υπάρχουν συνεχείς καταγγελίες από καταστηματάρχες οπωροκηπευτικών και αποστολή εξώδικων στο δήμο και το Λιμεναρχείο με τα οποία τους εγκαλούν για παράβαση καθήκοντος και δήλωσε ότι θα ζητήσει τη σύγκλιση έκτακτου δημοτικού συμβουλίου αποκλειστικά για το θέμα αυτό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση είναι στο πλευρό των αγροτών – παραγωγών και υπερασπίζεται το δικαίωμά τους να έχουν τη δυνατότητα, τον χώρο και τις ανάλογες προϋποθέσεις για να διαθέτουν τα προϊόντα που παράγουν, όπως υπερασπίζεται τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους και επαγγελματίες του δήμου , προτείνοντας επανειλημμένα και διεκδικώντας μέτρα στήριξης , τόσο από το δήμο όσο και από την κυβέρνηση.

Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, το «διαίρει και βασίλευε» των βιοπαλαιστών,  αυτοαπασχολούμενων εμπόρων,  αγροτών και εργαζομένων είναι «αγέρας στα πανιά»  της αντιλαϊκής πολιτικής της Ε.Ε και των κυβερνήσεων που μας συντρίβει όλους.

Ο αγώνας πρέπει να είναι κοινός και να στοχεύει στους πραγματικούς υπεύθυνους της φτώχιας και της μιζέριας που επιβάλλουν στο λαό.

Related posts

Αντιδράσεις για την απόφαση του Γηροκομείου Σάμου να αδειάσει το δωμάτιο διαμονής διασωστών του ΕΚΑΒ

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin