19.9 C
Σάμος
16/04/2024
Σαμιακά

Η νέα πυραυλάκατος του Π.Ν – Πήρε το όνομα του Ήρωα Χριστόδουλου Καραθανάση

 

Κατέπλευσε σήμερα στον Ναύσταθμο Σαλαμίνας/Αμφιάλη η Νο6 πυραυλάκατος του Πολεμικού Ναυτικού, η ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ, μετά την εκτέλεση δοκιμαστικού πλου. Πήρε το όνομα του αντιπλοιάρχου Χριστόδουλου Καραθανάση, που μαζί με τους Έκτορα Γιαλοψό και Παναγιώτη Βλαχάκο έπεσαν ηρωικά στα Ίμια με το ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν, στις 31 Ιανουαρίου 1996.

«Το Πολεμικό Ναυτικό έχει κάθε λόγο να επιχαίρει διότι επιλύεται ένα χρόνιο πρόβλημά του και παραλαμβάνει ένα καράβι (την πυραυλάκατο “6”) που έχει απόλυτη ανάγκη αυτή την ώρα και βλέπει πλέον ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για να παραλάβει και το τελευταίο» ανέφερε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας χθες στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών επί του νομοσχεδίου «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ του υπουργείου Άμυνας του Κράτους του Ισραήλ και του υπουργείου Εθνικής Άμυνας της Ελληνικής Δημοκρατίας για την προμήθεια Εξοπλισμού και Υπηρεσιών».

 

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ, η τελετή ένταξης του ΤΠΚ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗΣ στο Πολεμικό Ναυτικό προγραμματίζεται εντός του Ιουλίου. Οι εργασίες ολοκλήρωσης επιμέρους συστημάτων πρόκειται να αναληφθούν από το Πολεμικό Ναυτικό προκειμένου το πλοίο να αποδοθεί στη συνέχεια στο αρχηγείο Στόλου για πλήρη επιχειρησιακή ένταξη.
Πηγή: naftemporiki.g

Related posts

Έκτακτη επικαιρότητα: Φωτιά σε κατοικία στους Μυτιληνιούς Σάμου

admin

Το Νοσοκομείο Σάμου σε αποστολή σωτηρίας – Εντυπωσιακή άσκηση για αντιμετώπιση αεροπορικού ατυχήματος!

admin

Έκκληση για αίμα

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin

ΜΜΕ / Απεργία των δημοσιογράφων την Τρίτη 16 Απριλίου

admin

Εισαγωγή στην Α’ Τάξη Πειραματικών Σχολείων έως 17 Απριλίου

admin

Συναυλία Μιχάλη Χατζηγιάννη στη Σάμο

admin

Ο νέος δικαστικός χάρτης στη Σάμο και την Ικαρία

admin

Έξυπνες κινήσεις στο «7ο Σαμιακό Φοιτητικό ατομικό Σκακιστικό Πρωτάθλημα» – Δείτε τι εγινε!

admin