20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Περιφερειακά

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου στην Έκθεση Εναλλακτικού Τουρισμού της Γερμανίας

H Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου συμμετείχε για τρίτη συνεχόμενη φορά με stand στο περίπτερο του ΕΟΤ, στη διεθνή έκθεση «Tour Natur», που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας, από τις 31 Αυγούστου έως τις 2 Σεπτεμβρίου 2018.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες Εκθέσεις Εναλλακτικού Τουρισμού στην Ευρώπη, η οποία κάθε χρόνο προσελκύει πάνω από 46.000 συνειδητοποιημένους επισκέπτες στην επιλογή των διακοπών τους. Φέτος συμμετείχαν πάνω από 5.000 ταξιδιωτικοί προορισμοί απ’ όλο τον κόσμο (Ευρώπη, Καναδά, Κούβα, κ.α.) και 265 εκθέτες.

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου εκπροσώπησαν η Εντεταλμένη Σύμβουλος Τουρισμού και Πολιτισμού κα. Αγγελική Σαραντινού, ο Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης κ. Παναγιώτης Παρασκευάς και το στέλεχος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Χίου κα. Δέσποινα Μενή και εκπρόσωπος της «ΑΜΚΕ Λήμνος Τουριστική».

Στο περιθώριο της έκθεσης, έγιναν επαφές με τουριστικά πρακτορεία, περιοδικά και δημοσιογράφους, καθώς και συναντήσεις με τους εκπροσώπους περιφερειών που συμμετείχαν στην έκθεση και πραγματοποιήθηκαν συμφωνίες για κοινές δράσεις και ενέργειες για την προσέλκυση τουριστών στα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Στη συνάντηση της Εντεταλμένης Περιφερειακής Συμβούλου Τουρισμού και Πολιτισμού κας Αγγελικής Σαραντινού με τη Γενική Πρόξενο κα. Μαρία Παπακωνσταντίνου, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθούν την περίοδο 2018-2019, εκδηλώσεις με στόχο την προβολή και ανάδειξη του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου των νησιών καθώς και των τοπικών προϊόντων.

Η κα. Αγγελική Σαραντινού δήλωσε σχετικά:  «Ως Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με συνέπεια, στοχεύουμε στην ανάδειξη του εναλλακτικού τουρισμού και για τον λόγο αυτό, στο Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής εντάξαμε και το 2018 τη συγκεκριμένη έκθεση.  Στρατηγικός στόχος είναι να αναδείξουμε τη δυναμική των νησιών στο κομμάτι των ειδικών μορφών τουρισμού και ιδιαίτερα στους γερμανούς επισκέπτες -αλλά και σε επισκέπτες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως το Βέλγιο- οι οποίοι είναι λάτρεις της συγκεκριμένης μορφής τουρισμού και συνδυάζουν τις διακοπές τους με την αγαπημένη τους δραστηριότητα.  Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, άλλωστε, είναι ο ιδανικός τόπος, αφού προσφέρουν πληθώρα δραστηριοτήτων όλο τον χρόνο».

 

 

Related posts

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

admin

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

admin