17.9 C
Σάμος
25/04/2024
Δήμος

“Η Σάμος αλλάΖΕΙ” για την συνάντηση των υποψηφίων δημάρχων για το προσφυγικό

Μετά από πρωτοβουλία – πρόσκληση του κ. Γεωργίου Στάντζου, επικεφαλής του συνδυασμού ΑΝΑΣΑ, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 8 Απριλίου συνάντηση και των 6 υποψηφίων δημάρχων στο Δήμο Ανατολικής Σάμου, ενόψει της επίσκεψης του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής (ΥΜΕΠΟ) κ. Βίτσα στη Σάμο. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες ο ΥΜΕΠΟ θα έρθει τις επόμενες ημέρες στη Σάμο για την οριστική δρομολόγηση λύσεων στο προσφυγικό/μεταναστευτικό πρόβλημα.

Στη συζήτηση έγινε ανταλλαγή των γνωστών απόψεων των εξ (6) επικεφαλής των δημοτικών συνδυασμών. Από τη συζήτηση προέκυψε ότι δεν υπάρχει ένα κοινό πλαίσιο διεκδίκησης, ώστε να παρουσιαστεί ενιαία στον ΥΜΕΠΟ.

Από τη μεριά του Νίκου Ζάχαρη, επικεφαλής  της Δημοτικής Κίνησης «η Σάμος αλλάΖΕΙ» υποστηρίχθηκε η απαίτηση προς τον ΥΜΕΠΟ κ. Βίτσα για άμεση δρομολόγηση λύσεων:

Α) Να ληφθεί η απόφαση για μετεγκατάσταση του ΚΥΤ στη περιοχή Ζερβού, όπου έχει εξευρεθεί κατάλληλη έκταση, μετά από ανοιχτή πρόσκληση  προς ιδιοκτήτες και έχει τη δυνατότητα να κατασκευαστεί μια σύγχρονη Δομή το πολύ 1000 ατόμων, για την προσωρινή εγκατάσταση και διαμονή των εισερχομένων προσφύγων/μεταναστών.

Β) Η νέα Δομή, να παρέχει αξιοπρεπείς ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης, με πλήρη πρωτοβάθμια υγειονομική υποστήριξη στους διαμένοντες και ενισχυμένες υπηρεσίες ασύλου για γρήγορη εκδίκαση των υποθέσεων.

Γ) Άμεσα να απεγκλωβιστούν από το υφιστάμενο Hotspot (πάνω από την πρωτεύουσα) και να μετακινηθούν στην ηπειρωτική χώρα οι υπεράριθμοι πρόσφυγες/μετανάστες και να παραμείνουν το πολύ  700 άτομα, όσα είναι ο αριθμός  της δυναμικότητάς του.

Δ) Με τη λειτουργία της νέας Δομής στη Ζερβού να καταργηθεί οριστικά το υφιστάμενο Hotspot (με μετακίνηση των οικίσκων), να παραχωρηθεί από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας όλη η έκταση στο Δήμο Ανατολικής Σάμου και να δοθεί χρηματοδότηση για να εκπονηθούν μελέτες για δημιουργία στο χώρο αυτό υποδομές άθλησης και νεολαίας.

Οποιοδήποτε άλλο διεκδικητικό πλαίσιο, που δημιουργεί ψευδαίσθηση και υποσχέσεις για κανένα hotspot στο νησί καθώς και η πρόταση για εκ νέου αναζήτηση χωροθέτησης της νέας Δομής, στην ουσία  δεν επιζητεί λύση, αλλά συντηρεί και διαιωνίζει την ύπαρξη του υφιστάμενου hotspot.

Related posts

1ο Τουρνουά Ποδοσφαίρου Α.Ε. ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ CUP Κ8-Κ10

admin

Ειδική Συνεδρίαση Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής Δυτικής Σάμου στις 26 Απριλίου 2024

admin

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin