06/09/2025
Δήμος

η Σάμος αλλάΖΕΙ – Η Κυβέρνηση θυσιάζει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

 

«Η Κυβέρνηση θυσιάζει τα νησιά και τους κατοίκους του ανατολικού Αιγαίου  και δημιουργεί με αναγκαστικές επιτάξεις-«αποφασίζουμε και διατάσσουμε», απέραντες φυλακές-αποθήκες δυστυχισμένων ανθρώπινων υπάρξεων, επιφυλάσσοντας ένα δυσοίωνο μέλλον για τα νησιά μας», αναφέρει η δημοτική κίνηση «η Σάμος αλλάΖΕΙ» με αφορμή την ανακοίνωση επίταξης εκτάσεων στη Ζερβού.

Η παράταξη αναφέρει:

Τελικά οριστικοποιείται, μετά από παλινωδίες 7 μηνών, το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την δήθεν «αντιμετώπιση» του προσφυγικού-μεταναστευτικού και ανακοινώθηκε, μόλις 4 ημέρες πριν τη συνάντηση των αυτοδιοικητικών με τους αρμόδιους υπουργούς στην Αθήνα και την παράλληλη προγραμματισμένη συγκέντρωση νησιωτών αιγαιοπελαγιτών στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φοβούμενη το πολιτικό κόστος και την αντίδραση ξενοφοβικών και ακροδεξιών ομάδων (η ίδια η ΝΔ προεκλογικά ενίσχυσε με τη αντιπροσφυγική ρητορική της την ξενοφοβία) έκανε πίσω από τις αρχικές σκέψεις  να μεταφέρει στην ηπειρωτική χώρα πρόσφυγες και μετανάστες και να τους κατανείμει κατ’ αναλογία 1% σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας (σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη).

Θυσιάζει τα νησιά και τους κατοίκους του ανατολικού Αιγαίου (καθότι είναι πληθυσμιακά μόνο το 2% της χώρας) και δημιουργεί με αναγκαστικές επιτάξεις-«αποφασίζουμε και διατάσσουμε», απέραντες φυλακές-αποθήκες δυστυχισμένων ανθρώπινων υπάρξεων, επιφυλάσσοντας ένα δυσοίωνο μέλλον για τα νησιά μας.

Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ νησιωτών  στην ΑΘΗΝΑ στις 10 π.μ. (Υπουργείο Εσωτερικών-Βασ. Σοφίας 15) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, οι αυτοδιοικητικοί να μην συναντήσουν τους υπουργούς, αλλά να γίνει ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ και να επιδιώξουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό.

Επιμένουμε στο πλαίσιο:

– Άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και ισοκατανομή σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

– Απορρίπτουμε ως απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές τις επιτάξεις- «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» και το σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ για hotspot – φυλακές στα νησιά των 5000+ ανθρώπων.

–  Μόνο μία μικρή δομή σε κάθε νησί για υποδοχή, καταγραφή, ταυτοποίηση με υγειονομική υποστήριξη και μετά προώθηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να πάνε.

–  Σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων  που ζουν στα νησιά είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι είτε επισκέπτες είτε αιτούντες άσυλο.

Related posts

Μαρνέζος: «Χρειάζεται κρατική χρηματοδότηση για τη θέρμανση του Κολυμβητηρίου Καρλοβάσου»

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Στους 6 κορυφαίους της Ελλάδας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2024

admin

Διάκριση για τον Δήμο Ανατολικής Σάμου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας

admin

«ΑΝΑ.Σ.Α.: Αίτημα έκτακτης συνεδρίασης του Δ.Σ. για το ζήτημα του ΧΥΤΑ Αν. Σάμου

admin

Καστανιά: Εκδηλώσεις μνήμης για τους εκτελεσθέντες της Δυτικής Σάμου

admin

Πρεμιέρα με αγιασμό για το Δημοτικό Κολυμβητήριο στο Καρλόβασι

admin

Συνάντηση Παπαθεοφάνους – Πλεύρη: Στο επίκεντρο τα προβλήματα αποχέτευσης , ύδρευσης και έργα λιμανιού

admin

Ευχαριστίες του Δημάρχου Ανατολικής Σάμου στον Πλεύρη για σημαντικές χρηματοδοτήσεις

admin

Ανοίγει τις πύλες του το Δημοτικό Κολυμβητήριο Καρλοβασίου για δύο μήνες

admin