21.7 C
Σάμος
29/03/2024
Δήμος

η Σάμος αλλάΖΕΙ – Η Κυβέρνηση θυσιάζει τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου

 

«Η Κυβέρνηση θυσιάζει τα νησιά και τους κατοίκους του ανατολικού Αιγαίου  και δημιουργεί με αναγκαστικές επιτάξεις-«αποφασίζουμε και διατάσσουμε», απέραντες φυλακές-αποθήκες δυστυχισμένων ανθρώπινων υπάρξεων, επιφυλάσσοντας ένα δυσοίωνο μέλλον για τα νησιά μας», αναφέρει η δημοτική κίνηση «η Σάμος αλλάΖΕΙ» με αφορμή την ανακοίνωση επίταξης εκτάσεων στη Ζερβού.

Η παράταξη αναφέρει:

Τελικά οριστικοποιείται, μετά από παλινωδίες 7 μηνών, το τελικό σχέδιο της κυβέρνησης της ΝΔ για την δήθεν «αντιμετώπιση» του προσφυγικού-μεταναστευτικού και ανακοινώθηκε, μόλις 4 ημέρες πριν τη συνάντηση των αυτοδιοικητικών με τους αρμόδιους υπουργούς στην Αθήνα και την παράλληλη προγραμματισμένη συγκέντρωση νησιωτών αιγαιοπελαγιτών στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ φοβούμενη το πολιτικό κόστος και την αντίδραση ξενοφοβικών και ακροδεξιών ομάδων (η ίδια η ΝΔ προεκλογικά ενίσχυσε με τη αντιπροσφυγική ρητορική της την ξενοφοβία) έκανε πίσω από τις αρχικές σκέψεις  να μεταφέρει στην ηπειρωτική χώρα πρόσφυγες και μετανάστες και να τους κατανείμει κατ’ αναλογία 1% σε όλες τις περιφέρειες της Ελλάδας (σύμφωνα με δήλωση του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη).

Θυσιάζει τα νησιά και τους κατοίκους του ανατολικού Αιγαίου (καθότι είναι πληθυσμιακά μόνο το 2% της χώρας) και δημιουργεί με αναγκαστικές επιτάξεις-«αποφασίζουμε και διατάσσουμε», απέραντες φυλακές-αποθήκες δυστυχισμένων ανθρώπινων υπάρξεων, επιφυλάσσοντας ένα δυσοίωνο μέλλον για τα νησιά μας.

Η προγραμματισμένη για την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ νησιωτών  στην ΑΘΗΝΑ στις 10 π.μ. (Υπουργείο Εσωτερικών-Βασ. Σοφίας 15) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ, οι αυτοδιοικητικοί να μην συναντήσουν τους υπουργούς, αλλά να γίνει ΜΑΖΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ-ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ και να επιδιώξουν να συναντήσουν τον πρωθυπουργό.

Επιμένουμε στο πλαίσιο:

– Άμεση και μαζική αποσυμφόρηση των νησιών με μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στην ηπειρωτική χώρα και ισοκατανομή σε δομές φιλοξενίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

– Απορρίπτουμε ως απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές τις επιτάξεις- «αποφασίζουμε και διατάσσουμε» και το σχεδιασμό της κυβέρνησης της ΝΔ για hotspot – φυλακές στα νησιά των 5000+ ανθρώπων.

–  Μόνο μία μικρή δομή σε κάθε νησί για υποδοχή, καταγραφή, ταυτοποίηση με υγειονομική υποστήριξη και μετά προώθηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θέλουν να πάνε.

–  Σεβασμό των ανθρώπινων δικαιωμάτων όλων των ανθρώπων  που ζουν στα νησιά είτε είναι μόνιμοι κάτοικοι είτε επισκέπτες είτε αιτούντες άσυλο.

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin