14.9 C
Σάμος
20/04/2024
Δήμος

«η Σάμος αλλάΖΕΙ»-Προεκλογικές επισκέψεις σε χωριά

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατ. Σάμου Νίκος Ζάχαρης με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους  του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ»,  ακολουθώντας το πρόγραμμα επισκέψεων και περιοδειών της προεκλογικής τους δραστηριότητας:

Τη Τετάρτη 15 Μαΐου το απόγευμα επισκέφτηκαν τα δύο ποιο ορεινά χωριά του Δήμου μας, το Πάνδροσο και  τα Μεσόγεια, όπου ένα από τα βασικά αιτήματα ήταν να αντιμετωπίζεται έγκαιρα και στο σωστό χρόνο, το ζήτημα της αποκατάστασης στο δίκτυο των  αγροτικών δρόμων για να έχουν πρόσβαση στα κτήματά τους για την καλλιέργεια των αμπελιών. Ενθαρρυντικό ήταν ότι στην πλατεία της Πανδρόσου βρέθηκαν τουλάχιστον 4 μικρά παιδιά, νηπιακής ηλικίας.

Σε συνέχεια επισκέφτηκαν τους Μαυρατζαίους, όπου συνομίλησαν αρχικά με τον πρόεδρο της κοινότητας  Δημ. Κυριαζή και μετά με κατοίκους του χωριού.   Στην συζήτηση αναλύθηκε ο νέος ρόλος των κοινοτικών συμβουλίων και του δημοτικού συμβουλίου, μετά την μεταρρύθμιση Κλεισθένη και την εφαρμογή της απλής αναλογικής. Κανένας Δήμαρχος ή αντιδήμαρχος περιοχής δεν θα χρησιμοποιεί το μηχανισμό του Δήμου για ρουσφετολογικές εξυπηρετήσεις, αλλά το Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι το κυρίαρχο σώμα διαβούλευσης και αποφάσεων, μετά από  γόνιμες προγραμματικές συγκλήσεις. Κατατέθηκε η αγωνία των νέων να αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των Μαυρατζαίων (αγγειοπλαστική και κεραμική  τέχνη, το Μοναστήρι του Σταυρού) και η αναγκαιότητα για σύνδεση των χωριών με δημόσια συγκοινωνία (είτε ΚΤΕΛ είτε δημοτική συγκοινωνία).

Το απόγευμα της Πέμπτης 16 Μαΐου επισκέφτηκαν το πιο τουριστικό χωριό της βόρειας πλευράς της Σάμου, το Κοκκάρι, όπου συνομίλησαν με επιχειρηματίες και κατοίκους και μοίρασαν προεκλογικό υλικό.

Διανύουμε τα μέσα του Μαΐου και έχει αρχίσει η τουριστική σεζόν. Παρόλα αυτά υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση από την δημοτική αρχή στην αποκομιδή των σκουπιδιών και την καθαριότητα, που δεν ταιριάζουν στο Κοκκάρι, που είναι από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της Σάμου.

Είναι δέσμευση του συνδυασμού μας στα πιο τουριστικά μέρη (Πυθαγόρειο, Κοκκάρι, Ηραίον και πρωτεύουσα) να ξεκινήσουμε, ως νέα δημοτική αρχή, να τοποθετούμε καλαίσθητους βυθιζόμενους κάδους απορριμμάτων.

Την Παρασκευή 17 Μαΐου θα επισκεφτούμε τους Μυτιληνιούς, όπου στο Πνευματικό Κέντρο στις 7.30 μ.μ. θα συναντηθούμε με τον πρόεδρο της κοινότητας, τον εμπορικό και πολιτιστικό σύλλογο καθώς και κατοίκους για να συζητήσουμε τα προβλήματα της ευρύτερης περιοχής Μυτιληνιών.

Related posts

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin

Ο Δήμος Δυτικής Σάμου απαντά στο Σύλλογο Γονέων του 1ου Δημοτικού Σχολείου

admin

Πράσινο φως για τα έργα αποκατάστασης της Πορφυριάδας & του δρόμου της Σπηλιάς του Πυθαγόρα

admin

ΑΝΑ.Σ.Α για τη Σάμο: Οι 9 θεματικές ομάδες του συνδυασμού

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόστιμο 200 ευρώ για τα ακαθάριστα οικόπεδα

admin