18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Δήμος

«η Σάμος αλλάΖΕΙ» προς το Δ.Σ: Πρέπει να θωρακίσουμε με υγειονομικό υλικό το Γ.Ν Σάμου

Πρόταση προς το δημοτικό συμβούλιο Ανατολικής Σάμου, κατέθεσε η παράταξη «η Σάμος αλλάΖΕΙ», για έμπρακτη στήριξη προς το Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και το υγειονομικό προσωπικό του, δωρίζοντας μάσκες, γάντια, στολές και αναπνευστήρες εξαιτίας της πανδημίας covid-19.

Αναλυτικά η πρόταση της παράταξης :

 Κύριε Δήμαρχε

–          Κύριε Πρόεδρε Δημ. Συμβουλίου

–          Κ.κ. Επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων

Διανύουμε μια πολύ δύσκολη περίοδο, τόσο η παγκόσμια κοινότητα όσο και η χώρα μας και το νησί μας. Έχει ανατραπεί η κανονικότητα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής με τους περιορισμούς σε εργασία, κίνηση και τα αναγκαστικά μέτρα κοινωνικής απομόνωσης για να μην διαδοθεί η πανδημία του κοροναϊού (covid-19).

Μέχρι στιγμής, και είναι ιδιαίτερα θετικό, στο νησί μας δεν έχει διαγνωστεί επίσημα κρούσμα, παρόλο  που εδώ διαβιούν και πάνω από 8.000 πρόσφυγες/μετανάστες, σε άθλιες συνθήκες συνωστισμού,  χωρίς να μπορούν να τηρήσουν  τους στοιχειώδεις κανόνες ατομικής υγιεινής και κοινωνικής απόστασης.

Με την πανδημία του covid-19 είναι σε όλους κατανοητό το διαρκές και έγκαιρα (από το περασμένο Φθινόπωρο) χρονικά, δίκαιο αίτημα του Δημοτικού μας Συμβουλίου για μαζικό απεγκλωβισμό και μετακινήσεις των προσφύγων/μεταναστών  προς την ηπειρωτική Ελλάδα σε αξιοπρεπείς δομές, ώστε να παραμείνει προσωρινά, ένας αριθμός διαχειρίσιμος, το πολύ των 1200 ανθρώπων.

Πρέπει να ενταθούν οι πολιτικές πιέσεις μας προς το αρμόδιο Υπουργείο και την Κυβέρνηση, ώστε επιτέλους να προχωρήσει σε γενναία  αποσυμφόριση της Σάμου και να εγκαταλείψει το σχεδιασμό για υπερδομή – φυλακή των 5000+ στη Ζερβού, που δυστυχώς πρόσφατα, εν μέσω κρίσης κορωνοϊού, ψήφισε στη Βουλή την γνωστή ΠΝΠ επίταξης.

Πέραν των θετικών μέτρων,  που έχετε λάβει ως Δημοτική Αρχή στα πλαίσια αρμοδιοτήτων του Δήμου και με βάσει τις διατάξεις που απορρέουν από την ορθή αντιμετώπιση της μη επέκτασης της πανδημίας, σας προτείνουμε να λάβουμε απόφαση, ως Δημοτικό Συμβούλιο (όπως προβλέπεται: είτε δια περιφοράς είτε με τηλεδιάσκεψη) να στηρίξουμε το Δημόσιο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου και το υγειονομικό προσωπικό του, εκεί που έχει ανάγκες θωράκισης και συγκεκριμένα αγοράζοντας μάσκες, γάντια, στολές και αναπνευστήρες, που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ανεπάρκεια.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με ανάγκες που από το υγειονομικό προσωπικό έχουν καταγραφεί, θα προτείναμε να κάνουμε δωρεά στο Δημόσιο Νοσοκομείο Σάμου

  1. Απλές χειρουργικές μάσκες 5000
  2. Μάσκες υψηλής προστασίας FFP2 1000
  3. Μάσκες πολύ υψηλής προστασίας FFP3 500
  4. Στολές προστασίας ( αδιάβροχη φόρμα και γυαλιά ) 1000
  5. Monitor παρακολούθησης ασθενών 6
  6. Αναπνευστήρες 4

και ότι άλλο εναλλακτικά έχει ανάγκη η Διοίκηση του Νοσοκομείου Σάμου και το υγειονομικό προσωπικό του.

Η εν λόγω πρόταση  δωρεάς, θα γίνει από το Δήμο Ανατολικής Σάμου, ως έμπρακτη στήριξη στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας και ως ελάχιστο δείγμα ευγνωμοσύνης στους υγειονομικούς μας (γιατροί και προσωπικό), οι οποίοι δίνουν τη μάχη με ελλιπή μέσα για όλους εμάς, γνωρίζοντας ότι αν προκύψει ανάγκη δεν θα έχουμε στο νησί μας τίποτα άλλο πέραν του δημόσιου Νοσοκομείου Σάμου.

  • Νίκος Ζάχαρης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής παράταξης «η Σάμος αλλάΖΕΙ»
  • Γιάννης Αξιώτης, δημοτικός σύμβουλος

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin