18.9 C
Σάμος
28/03/2024
Δήμος

«η Σάμος αλλάΖΕΙ»-Στήριξη στις προτάσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Ανατ. Σάμου Νίκος Ζάχαρης επικεφαλής του συνδυασμού «η Σάμος αλλάΖΕΙ» έλαβε τις έγγραφες προτάσεις και θέσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου και σε συνέχεια  είχε συνομιλίες με μέλη του και ενημερώθηκε από τον κ. Τσολακάκη Σταμάτη, τον υπηρεσιακά υπεύθυνο για τις ενέργειες του Δήμου Σάμου.

Κατ’ αρχήν να τους συγχαρούμε όλους, την κάθε μια και τον καθένα ξεχωριστά, γυναίκες και άνδρες ως άτομα, για την εθελοντική και ανιδιοτελή τους προσφορά και να δηλώσουμε την πλήρη συμφωνία μας με τις έγγραφες προτάσεις και θέσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου (επισυνάπτονται).

Κατά δεύτερο να κάνουμε την κριτική μας  στην ανεπαρκή διαχείριση από την απερχόμενη δημοτική αρχή απέναντι στα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, που υπάρχουν στο νησί μας και έχει την αποκλειστική εκ του νόμου αρμοδιότητα ο Δήμο μας.

Μια διαχειριστική ανεπάρκεια, η οποία εκτιμούμε ότι είναι  επιλογή μη θέλησης να αντιμετωπίσει ο Δήμος τις εκ του νόμου  αρμοδιότητες και ευθύνες που έχει. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η μη αποδοχή της παραχώρησης δωρεάν 11 στρεμμάτων από φιλόζωο ζευγάρι Γερμανών στην περιοχή των Μυτιληνιών, με αποκλειστικό σκοπό την ίδρυση μόνιμου καταφύγιου αδέσποτων ζώων από το Δήμο. Χάθηκε έτσι η ευκαιρία, ο Δήμος μας να έχει κατασκευάσει  σε αυτά τα 11 στρέμματα, που είναι κατάλληλα, τις απαραίτητες και χρηστικές υποδομές για την ευζωία των αδέσποτων ζώων.

Δεσμευόμαστε να επαναφέρουμε στην νέα δημοτική αρχή, που θα αναλάβει την 1η Σεπτεμβρίου, την πρόταση των φιλόζωων δωρητών με την πλήρη αποδοχή των όρων τους,  ώστε επιτέλους ο Δήμος Ανατολικής Σάμου να έχει την έκταση όπου θα κατασκευάσει το καταφύγιο αδέσποτων ζώων, στο οποίο θα κατασκευαστεί μικρό κτηνιατρείο, όπου ο Δήμος θα φροντίζει με το αναγκαίο και κατάλληλο προσωπικό για ένα πρόγραμμα συνεχών στειρώσεων και κτηνιατρικής περίθαλψης (κτηνιατρικό έλεγχο, περίθαλψη, εμβολιασμό, αποπαρασίτοση, ηλεκτρονική σήμανση) και για την παροχή σχετικών κλουβιών για την μεταφορά των αδέσποτων.

Επιπλέον, θα αναλάβουμε την πρωτοβουλία για ευαισθητοποίηση και ενημέρωση  στους κατοίκους του Δήμου μας,  για  την σχετική νομοθεσία που αφορά τα αδέσποτα καθώς και τις υποχρεώσεις των ιδιοκτητών κατοικίδιων, προπάντων όσον αφορά την υποχρεωτική ηλεκτρονική σήμανση και την αναγκαία στείρωση των θηλυκών καθώς και την κατηγορηματική απαγόρευση εγκατάλειψης κατοικίδιων ζώων.

 

Επισυνάπτονται οι Προτάσεις του Φιλοζωικού Σωματείου Σάμου

https://docs.google.com/document/d/1J5VzFsqMF44NoNH41igqKK5EirpGRXDEg1qEjmBUKOk/edit

 

Related posts

Σύσκεψη για τον τουρισμό Δήμων Ανατολικής και Δυτικής Σάμου

admin

Ομιλία Γιάννη Πανούση:«Μικροδιάβολοι ή άγουροι εγκληματίες»

admin

Ξεκινάει η διανομή του Πακέτου Συμμετοχής για τον Ημιμαραθώνιο «Πυθαγόρας ο Σάμιος»

admin

Εθιμοτυπική συνάντηση Δημάρχου Ανατολικής Σάμου με τον νέο Διοικητή της 79 ΑΔΤΕ

admin

Yπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή Συκιά Σπαθαραίων

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου – Πρόγραμμα Πρόληψης Ανευρύσματος Κοιλιακής Αορτής

admin

Εθελοντική δράση εξωραϊσμού παραλιακής πόλεως Σάμου

admin

Μήνυμα Δημάρχου Ανατολικής Σάμου για τον Εορτασμό της 25ης Μαρτίου

admin

Προκήρυξη για την επιλογή Συμπαραστάτη του Δημότη & της Επιχείρησης στο Δήμο Ανατολικής Σάμου

admin