19.9 C
Σάμος
23/04/2024
Δήμος

«Η Σάμος αλλάΖΕΙ» σχετικά με την έλλειψη παιδιάτρων στο Νοσοκομείο Σάμου

Η Δημοτική Κίνηση «η Σάμος αλλάΖΕΙ» από την συγκρότησή της ασκεί και θα ασκεί έλεγχο και παρεμβάσεις, όχι μόνο για τα δημοτικά και αυτοδιοικητικά, αλλά και για όλα τα σημαντικά ζητήματα που απασχολούν το νησί και τους συμπολίτες μας.

Εδώ και αρκετούς μήνες είναι γνωστό ότι η μία και μοναδική παιδίατρος, παρόλη την υπερπροσπάθεια και το φιλότιμο, αδυνατεί 24 ώρες για 7 ημέρες τη βδομάδα, να καλύψει τις ανάγκες της παιδιατρικής κλινικής. Έπρεπε να πάρει ολιγοήμερη αναρρωτική άδεια η μοναδική παιδίατρος και να υπάρξει η απειλή του κλεισίματος της παιδιατρικής και συνακόλουθα της μαιευτικής για να ενεργοποιηθούν και πάλι τα αντανακλαστικά των κινητοποιήσεων.

Οι ευθύνες της κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα διοίκησης (ΔΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας)  είναι μεγάλες για την ολιγωρία της στην αντιμετώπιση της έλλειψης παιδιάτρων στο Νοσοκομείο Σάμου. Οχυρώνονται στο ότι, προκηρύσσουν θέσεις και δεν υπάρχει προσφορά παιδιάτρων να καταλάβουν τη θέση.

Το Υπουργείο Υγείας έχει τη δυνατότητα, αν υπάρξει η πολιτική βούληση της κυβέρνησης,  να επιλύσει αυτό το ζωτικό πρόβλημα που μας αφορά όλους μας.

1.    Άμεσα να μετακινήσει από κεντρικά δημόσια  νοσοκομεία  παιδιάτρους, έστω και με μηνιαίες διαθέσεις, που θα έρθουν στο Νοσοκομείο Σάμου να παρέχουν τις υπηρεσίες υγείας στην παιδιατρική, ώστε οι γονείς να νοιώσουν και πάλι το αίσθημα δημόσιας εξασφάλισης υγείας για τα  παιδιά τους.

2.    Η καταπόνηση του Νοσοκομείου Σάμου και  όλων των κατηγοριών του προσωπικού του (ιατρικού, νοσηλευτικού, διοικητικού κλπ) και λόγω της υποστήριξης επί μακρόν του μεγάλου αριθμού προσφύγων/μεταναστών είναι δεδομένη. Πρέπει η κυβέρνηση να βρει τους οικονομικούς πόρους και να δώσει ένα πρόσθετο οικονομικό επίδομα, ως κάλυψη των υπεράνθρωπων προσπαθειών τους να κρατήσουν ζωντανό το δημόσιο σύστημα υγείας στη Σάμο και ως κίνητρο προσέλκυσης γιατρών στο νησί.

3.    Να καλύψει με άμεση προκήρυξη όλες τις κενές θέσεις και ειδικότητες σε ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, σε όλες τις υπηρεσίες και τμήματα του Νοσοκομείου Σάμου.

Related posts

Συνάντηση Δημάρχου Δυτικής Σάμου με ελεύθερους επαγγελματίες μηχανικούς για πολεοδομικά και χωροταξικά θέματα

admin

Νέο Πρόγραμμα Επιχορηγήσεων για Συλλόγους Πολιτισμού και Αθλητισμού στην Ανατολική Σάμο

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Αυτοψίες στα σχολεία μετά τον σεισμό – Κανένα πρόβλημα

admin

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Κωνσταντίνου Πυθαγόρας Χατζηϊωάννου

admin

Σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο: Άμεση Κινητοποίηση του Δήμου Δυτικής Σάμου

admin

Η ατζέντα του Δημοτικού Συμβουλίου Δυτικής Σάμου

admin

Δήμος Ανατολικής Σάμου: Ειδική εκπαίδευση για τις Ομάδες Εθελοντών Πυροσβεστών

admin

Δήμαρχος Ανατολικής Σάμου για σεισμό : Μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση για κατολισθήσεις ή ζημιές

admin

Δήμος Δυτικής Σάμου: Επανεκκίνηση του Προγράμματος Ανακύκλωσης

admin