17.2 C
Σάμος
29/03/2024
Περιφερειακά

Η Σάμος στοχεύει στους Ισραηλινούς τουρίστες!

Στη δύσκολη περίοδο που διανύουμε με τις καταστροφικές συνέπειες παγκοσμίως, της  πανδημίας της Covid -19 στις συνθήκες ζωής, την οικονομία και κατ’ επέκταση στον τουρισμό, η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου επιμένει στην προσπάθεια για  την τουριστική ανάπτυξη των νησιών μας, την προσέγγιση και το άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών.

Στο πλαίσιο της προσπάθειας αυτής, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στην ΠΕ Σάμου τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου κ. Βασιλείου Πανουράκη, του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Νικολάου Νύκτα (με τηλεφωνική επικοινωνία), της Προϊσταμένης του Τμήματος Τουρισμού ΠΕ Σάμου κας Γραμματικής Δρίνη, του Συμβούλου Τουριστικής Ανάπτυξης Δημοσιότητας & Δημοσίων Σχέσεων κ. Άρη Βασιλικού με τον Αρχιραβίνο της ΙΚΘ κ. Ααρών Ισραήλ, ο οποίος επισκέφθηκε το νησί της Σάμου προκειμένου να πιστοποιηθούν τα κρασιά της ΕΟΣΣ  με την ένδειξη kosher. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο εμπορικός Δντής της ΕΟΣΣ κ. Τίτος Φραντζής.

Ο Αρχιραβίνος κ. Ισραήλ εξέφρασε τον θαυμασμό του για τη φυσική ομορφιά του νησιού και τόνισε τις δυνατότητες που έχει να αποτελέσει πόλο έλξης Ισραηλινών τουριστών, καθώς οι Ισραηλινοί έχουν εκδηλώσει την πρόθεση να ταξιδέψουν στη χώρα μας τη φετινή τουριστική περίοδο και αναμένουν τα αποτελέσματα των  σχετικών συζητήσεων μεταξύ των Κυβερνήσεων Ελλάδας και Ισραήλ για τη διαμόρφωση όρων συνεργασίας ενός υγειονομικά ασφαλούς πλαισίου για τους επισκέπτες.

Στη συνέχεια συζητήθηκαν οι συντονισμένες ενέργειες που θα πρέπει να δρομολογηθούν, ώστε η Σάμος να προωθηθεί στην Ισραηλινή τουριστική αγορά και οι επαφές που θα πρέπει να πραγματοποιηθούν για την αεροπορική σύνδεση του νησιού  με το Ισραήλ.

Ήδη, με τη διαμεσολάβησή του έγινε μια πρώτη επικοινωνία με τον υπεύθυνο της IsrairAirlines, ο οποίος έδειξε ζωηρό ενδιαφέρον για τη σύνδεση της Σάμου με το Ισραήλ.

Related posts

Ο Σαμιώτης σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Φραγκούλης μιλά για την 1η μεγάλου μήκους ταινία του «Γυάλα»

admin

Συνάντηση Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Συντονιστή Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής Βορείου, Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης

admin

Βενιαμίν ο Λέσβιος – 200 Χρόνια από τον θάνατό του

admin

1η Συνεδρίαση ΔΣ Αναπτυξιακής Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Περιφερειάρχης στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

admin

Δίωρη συνάντηση Μαυρατζώτη – Κουτουλάκη για τα για νέα έργα και δράσεις

admin

Συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην διεθνή έκθεση της Βιέννης

admin

Υπογραφή Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου επικαιροποίησης μελέτης για την πλατεία Λούγκα Μαραθόκαμπου

admin

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού Ι. Καλτάκη με Αντιδημάρχους Τουρισμού

admin