23.9 C
Σάμος
24/04/2024
Σαμιακά

Η ΣΑΜΟΣ SOS για την μεταφορά του ΚΥΤ

Η ΣΑΜΟΣ SOS σε λίγες μέρες συμπληρώνει δύο χρόνια συνεχούς παρουσίας, όπως αναφέρει με δελτίο Τύπου, στον άνισο αγώνα για την επίλυση του ακανθώδους προβλήματος της παράνομης μετανάστευσης, και όπου ανεξέλεγκτα πλήθη εξ ανατολών εισέβαλαν στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου ανατρέποντας την κανονική ζωή των κατοίκων.

Η ΣΑΜΟΣ SOS δηλώνει :

Για τις ευθύνες και τους υπαίτιους έχουμε μιλήσει πολλές φορές .

Κάτω από άκρως αντίξοες συνθήκες, έχοντας αντιπάλους την κυβέρνηση και τους υποστηρικτές της, αλλά και την Τοπική Αυτοδιοίκηση πρώτου βαθμού  δυστυχώς, κάναμε ότι περνούσε από το χέρι μας για να αναδείξουμε πανελλήνια αλλά και διεθνώς το τρομερό πρόβλημα που βιώνει το νησί μας.

Με συνεχείς γραπτές  παρεμβάσεις , διαμαρτυρίες, προσκλήσεις διεθνούς κύρους ομιλητών, επανειλημμένες επισκέψεις και ενημέρωση των αρχών, συμπαράσταση σε χωριά που κατά καιρούς απειλήθηκαν να γίνουν χώροι υποδοχής παράνομων μεταναστών αλλοιώνοντας την δημογραφία τους ,προσκλήσεις για ενημέρωση των πολιτών, δύο μεγάλα συλλαλητήρια   διαμαρτυρίας με πρόσκληση διεθνών ΜΜΕ, αγωνιστήκαμε για το καλύτερο δυνατόν αποτέλεσμα..

Μοναδικός στόχος μας να απαλλαγεί το νησί μας από  τον μεταναστευτικό βρόγχο που το πνίγει.

Και όλα αυτά χωρίς καμία πολιτική στήριξη, χωρίς χρήματα με μόνη την δική μας συνεισφορά.

Είναι γνωστή βέβαια η αντιμετώπιση που είχαμε από τους κυβερνητικούς εγκάθετους, αλλά και από τους ντόπιους συντρόφους τους π.χ (23 πρώην αυτοδιοικητικοί) και άλλοι, παρουσιάζοντας μας ως ακραίους και φασίστες. Αντέξαμε όμως,  και στο τέλος δικαιωθήκαμε σε όλες τις επιλογές μας, με συμμάχους  το βαθύ πιστεύω  για το δίκαιο του αγώνα μας και την συμπαράσταση του απλών πολιτών.

Όπως αναφέραμε και παραπάνω μοναδικός στόχος μας ήταν και παραμένει η λύτρωση της Σάμου από την καταδυνάστευση του ανεξέλεγκτου πλήθους των παράνομων μεταναστών.

Ας είμαστε όμως ειλικρινείς.

Το βαρύ τίμημα το πλήρωσε  και εξακολουθεί να το πληρώνει μόνο το Βαθύ,  με αρνητικές βέβαια, βραχυπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, συνέπειες για όλο το νησί.

Τρία χρόνια  τώρα η πρωτεύουσα υποφέρει μόνη και αβοήθητη. Και το σημαντικότερο δεν φαίνεται κανένα απολύτως σημάδι για ορατή μελλοντική απαλλαγή της. Το αντίθετο συμβαίνει με τις κυβερνητικές καταστροφικές επιλογές. (Αποδοχή  επιστροφών  μεταναστών από Γερμανία)

Είναι ώρα και το Βαθύ να έχει την αλληλεγγύη και κατανόηση όλων των Σαμιωτών και να βοηθήσουν στην απελευθέρωσή του από τον ζυγό.

Δεν νοείται να λέμε ότι αγαπάμε το νησί μας αλλά να αδιαφορούμε για την πρωτεύουσα.

Το Βαθύ χρειάζεται την άμεση, αμέριστη στήριξη και συμπαράσταση όλων.

Οι λόγοι πολλοί.

Τρείς οι σημαντικότεροι.

-Οικονομική απαξίωση και μαρασμός .

-Κατάρρευση των υγειονομικών υποδομών, με δραματικό υποβιβασμό του επιπέδου των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες, λόγω απαξίωσης εγκαταστάσεων, εξοπλισμού και κατάχρησης της δωρεάν περίθαλψης από το τεράστιο πλήθος των λαθρομεταναστών.

Αν ακόμη λειτουργεί το νοσοκομείο, οφείλεται αποκλειστικά στον ηρωισμό που επιδεικνύει το προσωπικό ,αν και  φοβερά υποστελεχωμένο.

Ο υπεύθυνος του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. στη Σάμο,   σε δηλώσεις του ανάφερε, ότι

“Οι αρμόδιοι φορείς ήδη θα έπρεπε να χτυπήσουν τον κώδωνα του κινδύνου προς την κυβέρνηση και να ζητήσουν να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προλάβουν μια υγειονομική «βόμβα» που όλοι φοβόμαστε ότι ίσως μπορεί να… εκραγεί μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα”.

-Τρίτο και σημαντικότερο η ΑΣΦΑΛΕΙΑ.

Η ΣΑΜΟΣ SOSείναι σε θέση να γνωρίζει ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Άλλωστε υπάρχουν δημόσιες προειδοποιήσεις  κατά καιρούς από τα συνδικαλιστικά όργανα των αστυνομικών για αυτό ακριβώς το θέμα.

Η εμπλοκή δε ΜΚΟ με την δικαιοσύνη, φέρει στο προσκήνιο την ανάγκη εξονυχιστικού τους ελέγχου.

Γι αυτό πολύ χρήσιμο θα είναι αυτοί που τυχόν διαφωνούν να σκεφτούν δύο πολύ σημαντικά πράγματα.

Πρώτον.

Οι αγώνες έχουν αίσια κατάληξη μόνο με ενότητα και αλληλεγγύη και η ΣΑΜΟΣ SOS το απέδειξε μέχρι κεραίας.

Και η αλληλεγγύη είναι πάντα αμφίδρομη.

Δεύτερο.

Ο υπερπληθυσμός των 4000 και πλέον μεταναστών εντός της πόλης μόνο καλά δεν προμηνύει. Το γνωρίζουμε καλά από το παρελθόν. Είναι μήπως κάποιος διατεθειμένος να αναλάβει επωνύμως την ευθύνη, αν η κατάσταση παραμείνει ως έχει, και συμβεί κάτι κακό; Ας το δηλώσει από τώρα.

Για όλα τα παραπάνω

η ΣΑΜΟΣ SOS αναγνωρίζει το αίτημα των συμπολιτών μας, για την μεταφορά του ΚΥΤ σε μακρινή απομονωμένη περιοχή, σαν κλειστή ελεγχόμενη δομή , με ταυτόχρονη αυτόματη οριστική διακοπή   της υπάρχουσας, με απόδοση της κυριότητας στον Δήμο, που θα έχει εκ των προτέρων νομικά κατοχυρωθεί.   Η λειτουργία του ΚΥΤ στο νέο κανονιστικό πλαίσιο , ρητά θα ορίζεται ως προσωρινή και διεκπεραιωτικού χαρακτήρα , έχοντας όμως πάντα σαν τελικό στόχο την πλήρη και οριστική απομάκρυνση από το νησί μας όλων των δομών και των παράνομων μεταναστών.

Εννοείται  βέβαια  η άμεση αποσυμφόρηση του νησιού στην νόμιμη χωρητικότητα, που ποτέ δεν θα διευρύνεται, σύμφωνα με την δέσμευση του Υπουργού, που στο χέρι του είναι να αποδείξει ότι η κυβέρνηση του και εκείνος έχουν κάποια ίχνη αξιοπιστίας.

Η ΣΑΜΟΣ SOS επειδή δεν έχει κάποια θεσμική η εκλογική νομιμοποίηση, ρώτησε το τελευταίο διάστημα  εκατοντάδες πολίτες της πόλης για την άποψή τους. Με το συντριπτικό ποσοστό άνω του 90% η γνώμη τους συνοψίζεται στην πρόταση που καταθέτουμε.

Με την ευκαιρία υπογραμμίζουμε, την εκ διαμέτρου αλλαγή  στάσης του κ Δημάρχου Σάμου, όπου με προσωπική παρέμβαση στις 4/9/18 παίρνει την θέση της ΣΑΜΟΣ SOS, ευθυγραμμιζόμενος με  σχετική της πρόταση που δημοσιεύτηκε σε όλα τα τοπικά ΜΜΕ την 17/7/18 .

Και βέβαια, για να  υπάρξει θετική συμβολή, η  προσωπική παρέμβαση του Δημάρχου, είναι αναγκαίο να συνοδευτεί με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τα ψηφίσματα της Σάμος SOS μετά από τα δύο συλλαλητήρια και οι χιλιάδες υπογραφές των συνδημοτών μας, βρίσκονται  στα χέρια του δημάρχου και ως συνοδευτικό ,θα μπορούσε να αποτελέσει,  ένα δυνατό διαπραγματευτικό χαρτί.

Βέβαια απορίας άξιο είναι η δυνατότητα υλοποίηση, της περίφημης “αποσυμφόρησης”, αφού:

Α) οι ήδη υπάρχοντες 4000; στερούνται νομικά!! της δυνατότητας μετεγκατάστασης στην ενδοχώρα!!!!!! Και

Β) οι νεοεισερχόμενοι και χαρακτηριζόμενοι ως “ανιθαγενείς”, είναι φύση αδύνατον να ταυτοποιηθούν, διότι μη γνωρίζοντας την χώρα προέλευσης, δεν έχεις την δυνατότητα να τον χαρακτηρίσει οικονομικό μετανάστη, πρόσφυγα, κ.λ.π. αλλά το σπουδαιότερο δεν υπάρχει τόπος, πατρίδα για απέλασή του!!!

Καλούμε  λοιπόν, τους πολίτες, τους πολιτικούς, τους φορείς να συντονίσουν τις προσπάθειές τους και να φέρουν προ των ευθυνών της την κυβέρνηση, ώστε επί τέλους ύστερα από τρία χρόνια, το Βαθύ και το νησί, να λυτρωθεί από τα δεσμά του

Είναι ζήτημα εθνικής επιβίωσης.

Επιτροπή Αγώνα για την Κίνηση Σάμος SOS

Μάρκου Νίκος, Στυλιανίδης Λευτέρης, Κοπανάς Νίκος, Αντωνίου Παναγιώτης, Αμυρσώνης Γιακουμής, Δανέζης Γιώργος, Κανέλλου Αγγελική, Βούλγαρης Αλέξανδρος, Βούλγαρη Ευαγγελία

 

 

 

 

 

 

 

Related posts

Λογοδοσία Δημοτικής Αρχής Ανατολικής Σάμου: Τα Θέματα που θέτει η Δημοτική Παράταξη ΑΝΑΣΑ

admin

Βουρλιώτες : Στον αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή εκπαιδεύτηκαν κάτοικοι της κοινότητας

admin

Ωράριο ανεφοδιασμού στη Σάμο: Αντιδράσεις και διαμαρτυρίες από τα καταστήματα

admin

Καρλόβασι: Υπεγράφη συμπληρωματική σύμβαση για τον Ναό της Κοιμήσεως Θεοτόκου

admin

Επίσκεψη Γενικού Γραμματέα ΠΟΕΥΠΣ και Προέδρου Ένωσης Πυροσβεστών Β. Αιγαίου στη Σάμο

admin

Ταλαιπωρία για 34 μαθητές του ΕΠΑΛ Σάμου και Ικάριας στη Σύρο λόγω απαγορευτικού απόπλου

admin

Αποκαλύπτοντας τα Μυστικά της Σαμιώτικης Οινοποιίας: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου

admin

Κοινή Δράση ΕΚΕΑ-Γ.Ν. Σάμου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην Εθελοντική Αιμοδοσία

admin

Dodekanisos Seaways: Τα κορυφαία κλικ του 14ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας!

admin