19/04/2024
Σαμιακά

Η Τομεακή Επιτροπή Σάμου ΚΚΕ για το νεο ΚΥΤ Σάμου

Να κλείσει τώρα το ΚΥΤ στη Σάμο – Ούτε  σκέψη για νέο ΚΥΤ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ συνεχίζει κι ενισχύει την πιστή εφαρμογή της απάνθρωπης πολιτικής της ΕΕ στο προσφυγικό- μεταναστευτικό και της συμφωνίας ΕΕ-Τουρκίας.

Αυτό αποδεικνύει και η πρόθεσή της να προχωρήσει στη δημιουργία νεου hotspot στο νησί μεγαλύτερης χωρητικότητας και με δομή προαναχωρησιακού κέντρου.

Επιμένει, δηλαδή, η κυβέρνηση στον εγκλωβισμό ακόμη μεγαλύτερου αριθμού προσφύγων και μεταναστών στο νησί και τη χώρα. Έχει τεράστιες ευθύνες για τη μέχρι τώρα πολιτική της και σε αυτό το ζήτημα, τις συνέπειές της στη ζωή των κατοίκων και των προσφύγων – μεταναστών αλλά και στην πολιτική που εξακολουθεί να εφαρμόζει.

Η κυβέρνηση προκαλεί και κοροϊδεύει. Κανενα νεο ΚΥΤ δε μπορει να εξασφαλίσει ανθρωπινες συνθήκες εφόσον προορίζεται για χώρο μαζικού εγκλωβισμού ανθρώπων.

Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να εκφράσουν την αντίθεση τους στην πολιτική κυβέρνησης και ΕΕ. Να μη δείξουν καμιά εμπιστοσύνη στη ΝΔ και τα άλλα κόμματα που στηρίζουν την πολιτική της ΕΕ και εντείνουν το διπλό εγκλωβισμό προσφύγων και μεταναστών. Να καταδικάσουν και να απομονώσουν τη Χρυσή Αυγή και άλλα φασιστικά μορφώματα.

Να γυρίσουν την πλάτη σε όσους εξακολουθούν να ρίχνουν το δηλητήριο του μίσους και του ρατσισμού που τώρα, αφού τα «βρήκαν» με τη κυβέρνηση και τη ΝΔ για νεο ΚΥΤ «εκτός οικιστικού ιστού», στρέφονται ενάντια ακόμα και σε μικρά παιδιά επιχειρώντας να ποτίσουν με ξενοφοβία και ρατσισμό τα παιδιά μας με αποφάσεις μη αποδοχής των προσφυγόπουλων στα σχολειά.

Ο λαός πρέπει να απομονώσει όσους προωθούν αυτές τις απανθρωπες αποφάσεις και να δείξει την αλληλεγγύη του σε πρόσφυγες και μετανάστες, να ανοίξει την αγκαλιά του στα προσφυγόπουλα.

Το ΚΚΕ καλεί σε συσπείρωση και δράση για να κλείσει το ΚΥΤ. Οι πρόσφυγες και μετανάστες να ταυτοποιούνται και να διατυπώνουν αιτήματα ασύλου κλπ σε δομές της ενδοχώρας απ’όπου σύντομα να παίρνουν χαρτιά για τις χώρες προορισμού τους. Εκεί να μεταφερθούν και οι υπηρεσίες ασύλου και ταυτοποίησης με εργαζόμενους με σταθερή σχέση εργασίας. Αντίστοιχα οι εργαζόμενοι στα ΚΥΤ να απορροφηθούν στις υπηρεσίες του δήμου.

Το ΚΚΕ στηρίζει τις πρωτουλίες του ΕΚΣ και το αίτημα για κλείσιμο του hotspot και καλεί όλους τους μαζικούς φορείς, το λαό και τη νεολαία του νησιού να στηρίξουν τα αίτηματα και να συμμετέχουν μαζικά στη συγκέντρωση στις 17 Οκτώβρη στην πλατεία Πυθαγόρα, ώρα 7 μ.μ.

Related posts

Σεισμική δόνηση 4,4 Ρίχτερ στη Σάμο

admin

Αυτές είναι οι παραλίες του νομού Σάμου που απαγορεύονται ξαπλώστρες και ομπρέλες

admin

Ο Αντιπρόεδρος ξενοδόχων επιβεβαιώνει: “Φέτος θα είναι η χρονιά της Σάμου”

admin

Έκτακτο Δελτίο Καιρού για τη Σάμο: Kακοκαιρία προ των πυλών

admin

Η Ανεζινιώ Σταμούλη η νέα Διοικήτρια στην Κλειστή Ελεγχόμενη Δομή Σάμου

admin

Άνοιξε προσωρινά η πύλη εισόδου στον λιμένα Καρλοβάσου

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου : Η κινητοποίηση της 17ης Απριλίου

admin

“Σοβαρό ολίσθημα απο τον Δήμο Δυτικής Σάμου”: Η Απογοήτευση του Συλλόγου της Πορφυριάδας

admin

“ΕυΠο”: “Καρκίνος και Προληπτικός Έλεγχος” – Ενημέρωση στο Εσπερινό ΕΠΑ.Λ Σάμου

admin