16.8 C
Σάμος
20/04/2024
Πολιτικά

Η Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ για τον τραγικό θάνατο εργαζόμενου στο αεροδρόμιο της Σάμου

Με αφορμή τον τραγικό θάνατο εργαζόμενου στο αεροδρόμιο της Σάμου

Η Τ.Ε. Σάμου του ΚΚΕ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του εργαζόμενου που άφησε την τελευταία του πνοή εν ώρα υπηρεσίας χωρίς να μπορεί να του παρασχεθεί ιατρική βοήθεια.

Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει με τον πλεόν τραγικό τρόπο τις συνέπειες της πολιτικής που όλα τα μετρά με το κέρδος.

Από τη μια, η Fraport, που διαφημίζει τα εκατομμύρια που θα ρίξει στα περιφερειακά αεροδρόμια για την αναβάθμισή τους και κομπάζει μαζί με τους tour operators και τους μεγαλοξενοδόχους για την αυξημένη κίνηση του αεροδρομίου. Κι, όμως, δε θεωρεί σκόπιμη – ή μάλλον επικερδή – τη λειτουργία ιατρείου όλο το 24ωρο σε ένα χώρο που δουλεύουν εκατοντάδες εργαζόμενοι και μετακινούνται χιλιάδες επιβάτες.

Από την άλλη, η κυβέρνηση, που περηφανεύεται για την ανάπτυξη που έρχεται, για τα ρεκόρ του τουρισμού, που δίνει δισεκατομμύρια για πολεμικούς εξοπλισμούς, για το ΝΑΤΟ, που τρέχει να σώσει για άλλη μια φορά τις τράπεζες. Κι όμως, «δεν έχει χρήματα» για να διορίσει γιατρούς που θα μπορούσαν να στελεχώσουν ένα ιατρείο 24ωρης λειτουργίας με μόνιμη και σταθερή σχέση εργασίας σε ένα τέτοιο νευραλγικό χώρο εργασίας.

Τώρα είναι η ώρα να μιλήσουν οι εργαζόμενοι. Γιατί τα ρεκόρ, τα βραβεία, τα τεράστια κέρδη των εταιρειών βγαίνουν από τη δική τους δουλειά. Γιατί στον 21ο αιώνα είναι ντροπή να πεθαίνουν εργάτες αβοήθητοι στο χώρο δουλειάς.

Το ΚΚΕ καλεί του εργαζόμενους στο αεροδρόμιο να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους. Να μην ανεχθούν άλλο την δουλειά σε επικίνδυνες συνθήκες, να μη συμβιβαστούν άλλο με τέτοιες καταστάσεις. Η λογική των μειωμένων απαιτήσεων πρώτα και κύρια στο χώρο δουλειάς, είτε αφορά το μεροκάματο, είτε τις συνθήκες εργασίας, οδηγεί σε ζωές λάστιχο και σε τραγικές εξελίξεις όπως αυτή.

Με οργανωμένο αγώνα και διεκδίκηση να παλέψουν μέσα από τα σωματεία τους για συνθηκες υγιεινής και ασφάλειας σε όλες τις υπηρεσίες του αεροδρομίου, για πλήρως στελεχωμένο ιατρείο 24ωρης λειτουργίας με μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin