12.9 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Η Υ.Α για τη στέγαση μεταναστών σε ξενοδοχείο στο Πυθαγόρειο: «Οι συνθήκες αλλάζουν»

Επιβεβαιώνεται το ρεπορτάζ του Σαμιακού Βήματος ότι επιχειρηματίας ενοικίασε το ξενοδοχείο του κοντά στο Πυθαγόρειο Σάμου,μέσω χρηματοδοτούμενου προγράμματος από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με το Samos24, η είδηση επιβεβαιώθηκε την περασμένη Παρασκευή (23/3) δια της Ύπατης Αρμοστείας, η οποία υποστήριξε ότι η ξενοδοχειακή μονάδα βρίσκεται «μακριά» από το Πυθαγόρειο.

Το ξενοδοχείο αν και είναι χωρητικότητας 100 ατόμων, θα φιλοξενεί μόνο 50 άτομα, οι οποίοι ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού. Οι πρόσφυγες  θα διαμένουν σε αυτό, μέχρι να περάσουν από τις αρμόδιες υπηρεσίες ασύλου και στη συνέχεια θα προωθούνται στην ενδοχώρα.

Παράλληλα η νέα προϊσταμένη της Υ.Α –τμήμα Σάμου σε ερώτηση μας για την δέσμευση το προηγούμενο διάστημα από υπεύθυνο της Υ.Α  ότι δεν είναι στα σχέδια τους , η ενοικίαση τουριστικών μονάδων και η μεταφορά μεταναστών σε τουριστικές περιοχές και ότι σκοπός τους είναι μόνο η ενοικίαση κατοικιών, στον ιστό της πόλης της Σάμου, αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «οι συνθήκες αλλάζουν».

Το ρεπορτάζ που είδε το φως της δημοσιότητας μέσω του Σαμιακού Βήματος ανέφερε χαρακτηριστικά: Το σχέδιο που οργάνωναν οι διάφοροι “Μουζάλες” για δημιουργία μικρών hot spots στην περιοχή και αποφεύχθηκε τις δύσκολες τουριστικά μέρες του 2016, με την υπεύθυνη και σθεναρή στάση όλων των ξενοδόχων της περιοχής, επιστρέφει δριμύτερο… το 2018, και μάλιστα λίγο πριν το άνοιγμα μιας αναμενόμενης πολύ καλής τουριστικής σεζόν!

 

Related posts

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin

Συνελήφθη διακινητής στη Σάμο που προωθούσε στη χώρα μη νόμιμους μετανάστες

admin