13.9 C
Σάμος
20/04/2024
Πολιτικά

Η T.Ε Ικαρίας-Φούρνων του ΚΚΕ για τον θάνατο του Κυριάκου Καλογερή

Η T.Ε Ικαρίας –  Φούρνων του ΚΚΕ  με μεγάλη θλίψη και οδύνη ανακοινώνει στα μέλη και τους φίλους του Κόμματος, την πρόωρη απώλεια  του σ. Κυριάκου Καλογερή, που  «έφυγε»  από την ζωή σήμερα Σάββατο 28 Οκτωβρίου.

Ο σ. Κ. Καλογερής γεννήθηκε στο Φείδος της Ικαρίας το 1949, γιος αγροτικής οικογένειας και από μικρός βγήκε στη βιοπάλη, ως εργάτης στην οικοδομή, μηχανικός στα καράβια κι ως αυτοαπασχολούμενος ξυλουργός.

Από νεαρή ηλικία, όντας μαθητής γυμνασίου και ταυτόχρονα εργαζόμενος σε ξυλουργείο, εντάχθηκε στο λαϊκό κίνημα, στη Νεολαία Λαμπράκη και συμμετείχε στην αντιδικτατορική πάλη του λαού μας στις περιοχές του Αγ. Δημητρίου και της Ηλιούπολης. Λόγω της αγωνιστικής του ιδεολογίας και δράσης αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες από τη Χούντα, ως «ανεπιθύμητος» κατά τη στρατιωτική του θητεία, την οποία στο μεγαλύτερο μέρος της «υπηρέτησε ως Σκαπανέας», με συχνες τιμωριες φυλάκισης, γιατί δεν υπέκυπτε στις διαρκείς πιέσεις να υπογράψει δήλωση αποκήρυξης. Μετά τη θητεία του ο σ. Καλογερής συνεληθφή και κρατήθηκε πολλές φορές από την Ασφάλεια για να υπογράψει δήλωση, κάτι που δεν έκανε ποτέ.

Με την πτώση της Χουντάς, ο σ. Κ. Καλογερής οργανώνεται το 1975 στο ΚΚΕ,            το οποίο υπηρέτησε με συνέπεια έως το τέλος της ζωής του. Ανέλαβε διάφορες στελεχικές θέσεις και στήριξε το Κόμμα ενάντια στις αναθεωρητικές, διασπαστικές κινήσεις τα χρόνια ’90 – ’91  συμβάλλοντας  αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση των Κομματικών Οργανώσεων στην Ικαρία και στους Φούρνους , όντας μέλος της Νομαρχιακής Επιτροπής Σάμου – Ικαρίας από το 1990, και Ικαρίας – Φούρνων από το 1996 μέχρι το σήμερα , ενώ από το 1998 έως το 2011 διατέλεσε Γραμματέας της.

Ο σ. Καλογερής υπήρξε ακόμα δραστήριο συνδικαλιστικό στέλεχος στο Σωματείο των κατασκευών αρχικά και στους αυτοαπασχολούμενους στην συνέχεια, ενώ διατέλεσε και Νομαρχιακός Σύμβουλος.

Η T.Ε Ικαρίας –Φούρνων του ΚΚΕ εκφράζει τα πιο θερμά της συλλυπητήρια στην  σύζυγό του Ευαγγελία,  στα παιδιά του Κώστα και Δημήτρη , στα  αδέλφια του  και σε όλους τους  οικείους του.

Η κηδεία του θα είναι πολιτική και θα γίνει στο Αυλάκι  Ικαρίας την Τρίτη 31/10/17  στις 3:00 μ.μ.

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin