15.9 C
Σάμος
20/04/2024
Πολιτιστικά

Θεατρικό Σεμινάριο στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Αιγαίου

 

Το Μουσείο στα πλαίσια των πολιτιστικών δραστηριοτήτων του, οργάνωσε και φιλοξένησε ένα διήμερο θεατρικό σεμινάριο ( Master Class) με τον Ανδρέα Μανωλικάκη Πρόεδρο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (βιογραφικό παρατίθενται πιο κάτω).

Το σεμινάριο διεξήχθη στις 4 και 5 Αυγούστου και περιελάμβανε εισαγωγή στο Σύστημα του Στανισλάφσκι και του Actors Studio, ειδικές ασκήσεις υποκριτικής και ανάλυση αποσπασμάτων από την Ηλέκτρα του Σοφοκλή.

Το σεμινάριο παρακολούθησαν μέλη της Θεατρικής Ομάδας Σάμου (επικεφαλής Στέλιος Μάρκου), η επικεφαλής της Θεατρικής Ομάδας Καρλοβάσου Αναστασία Ανδρεάδου, καθώς και η Μαριέττα Βαποράκη μέλος του Θεατρικού Εργαστηρίου Δήμου Κορίνθου.

Τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας Σάμου που συμμετείχαν ειναι:
Πόπη Αρμενάκη
Κώστας Βαρβαδούκας
Ελισάβετ Καραθανάση
Γιάννης Μανδουραράκης
Στέλιος Μάρκου
Ελπίδα Νικολαΐδου
Στέλλα Παπανικολάου
Ελιζα Παυλίδου
Μαρία Σταματέλου
Άννα Μαρία Φίσφη
Ξένια Χατζηνικολάου
Μαρία Ψυκάκου

Σύντομο Βιογραφικό Ανδρέα Μανωλικάκη:

Ο Ανδρέας Μανωλικάκης είναι Πρόεδρος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Actors Studio Drama School (Master of Fine Arts) στο Pace University της Νέας Υόρκης, όπου διδάσκει υποκριτική και σκηνοθεσία. Είναι επίσης δια βίου μέλος του Actors Studio καθώς και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. Έχει διδάξει σεμινάρια υποκριτικής, σκηνοθεσίας και ανάλυσης κειμένου σε Νέα Υόρκη, Σικάγο, Βερολίνο, Παρίσι, Σίμπιου (Ρουμανία), Αθήνα, Χανιά, Ναύπλιο, Θεσσαλονίκη. Έχει μεταφράσει στα Ελληνικά το βιβλίο Βαχτάνγκοφ, Μαθήματα Σκηνοθεσίας και Υποκριτικής του Νικολάι Γκόρτσακοφ, το οποίο εκδόθηκε στην Αθήνα, το 1997. Ως σκηνοθέτης αλλά και ως ηθοποιός, εργάστηκε στις Η.Π.Α. και την Ευρώπη (στο Broadway, στο Actors Studio, στο Εθνικό Θέατρο του Ανατολικού Παρισιού και αλλού). Ο Ανδρέας Μανωλικάκης συμπεριλαμβάνεται στα βιογραφικά αρχεία του Marqui’s Who’s Who για την συνεισφορά του στο χώρο της εκπαίδευσης.

Για τον Ανδρέα Μανωλικάκη:

Έλλεν Μπέρστυν (Πρόεδρος του Actors Studio, ηθοποιός βραβευμένη με Όσκαρ και Τόνι) «Ο Ανδρέας Μανωλικάκης κατανοεί τη δουλειά του Στανισλάφσκι και του Βαχτάνγκοφ καλύτερα από κάθε δάσκαλο ή αναλυτή από την εποχή που ο Λη Στράσμπεργκ δίδασκε στο Actors Studio».

Άρθουρ Πεν, (πρώην Πρόεδρος του Actors Studio, Σκηνοθέτης βραβευμένος με Τόνι, τρεις φορές υποψήφιος για Όσκαρ), «Θεωρώ τον Ανδρέα Μανωλικάκη ένα από τα πιο οξυδερκή και προικισμένα μέλη του Actors Studio».

Related posts

Πασχαλινό τραπέζι στο χωριό: Οι Σύλλογοι της Υδρούσσας ενώνουν τις δυνάμεις τους

admin

Πασχαλινό Πάρτι στον Πύργο Σάμου από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων

admin

Αντίο στον σπουδαίο ηθοποιό Γιάννη Φέρτη: Μια ζωή στο θέατρο, κινηματογράφο & τηλεόραση

admin

«Βόλτα με τον Κίμωνα στην Σάμο» – Βιβλιοπαρουσίαση στο Δημαρχείο Ανατολικής Σάμου

admin

Γιορτή πορτοκαλιού στους Μύλους Σάμου

admin

Θεατρική Ομάδα Σάμου – Πρεμιέρα για το «Elizadeth»

admin

Ιτέα: Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συναυλία των Μουσικών Σχολείων Σάμου και Άμφισσας

admin

Ο Σαμιώτης σκηνοθέτης Κωνσταντίνος Φραγκούλης μιλά για την 1η μεγάλου μήκους ταινία του «Γυάλα»

admin

Κουκλοθέατρο Κρήτης: “Ο Ψαροτρομάρας” στη Σάμο

admin