19.9 C
Σάμος
16/04/2024
Ικαριακά

Ιδιωτικοποιείται το αεροδρόμιο της Ικαρίας;

Ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης 23 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ των οποίων και του αεροδρομίου της Ικαρίας. Δειτε τι γράφει η πρόσφατη απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστου Σπίρτζη η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (αρ. φύλλου 4782, 25 Οκτωβρίου 2018).

Πιο συγκεριμένα στην απόφαση του υπουργού Χρ. Σπίρτζη σημειώνεται:

“Επειδή:
1) Είναι αναγκαία για λόγους δημοσίου συμφέροντος που συνδέονται με την τουριστική ανάπτυξη της χώρας και την αύξηση του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος, η διερεύνηση των δυνατοτήτων ανάπτυξης των 23 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, των οποίων η διαχείριση και λειτουργία γίνεται από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και συγκεκριμένα των αεροδρομίων Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Καστοριάς, Ν. Αγχιάλου, Καλαμάτας, Αραξου, Λήμνου Χίου, Ικαρίας, Σκύρου, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Σύρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας, Σητείας, Λέρου, Κάσου, Καρπάθου, Κυθήρων και Καστελόριζου.

2) Στόχος αυτής της διερεύνησης είναι η προετοιμασία και κατάρτιση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου ανάπτυξης των ως άνω αεροδρομίων λαμβάνοντας υπόψη τα λειτουργικά στοιχεία τους, καθώς και τις προοπτικές περαιτέρω ανάπτυξης και εκσυγχρονισμού τους.

3) Στα πλαίσια της διερεύνησης αυτής κρίνεται αναγκαία και η εξέταση εναλλακτικών σχεδίων αξιοποίησης περιλαμβανομένων και σεναρίων Παραχώρησης, καθώς και μέσω ανάθεσης Σύμβασης Αξιοποίησης μέσω Σύμπραξης μεταξύ Δημοσίου και Ιδιώτη.

4) Η Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης (Δ16) ως καθ’ ύλην αρμόδια υπηρεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για την ωρίμανση προς δημοπράτηση Εργων Παραχώρησης, διαθέτει την εμπειρία και τεχνογνωσία για να φέρει σε πέρας ένα παρόμοιο εξειδικευμένο εγχείρημα
.
5) Στα πλαίσια της διερεύνησης των δυνατοτήτων ανάπτυξης των 23 αεροδρομίων των οποίων η διαχείριση και λειτουργία γίνεται με μέριμνα της ΥΠΑ, η Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης (Δ16) μπορεί να υποβοηθηθεί από σύμβουλο Ανάπτυξης και Οργάνωσης Μικρού και Μεσαίου Μεγέθους Αεροδρομίων, νομικό και χρηματοοικονομικό σύμβουλο, εγνωσμένης εμπειρίας στο αντικείμενο.

6) Η απόφαση αυτή δεν προκαλεί δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, αποφασίζουμε:

α) Την, δυνάμει της παραγράφου 2 του άρθρου 180 του ν. 4412/2016, ανάθεση της αρμοδιότητας για τη διαδικασία σχεδιασμού, διενέργειας των απαραίτητων διαδικασιών ανάθεσης και εν γένει αρμοδιοτήτων και καθηκόντων Αναθέτουσας Αρχής της Σύμβασης Αξιοποίησης για την ανάπτυξη των αεροδρομίων Αλεξανδρούπολης, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Καστοριάς, Ν. Αγχιάλου, Καλαμάτας, Αραξου, Λήμνου Χίου, Ικαρίας, Σκύρου, Μήλου, Νάξου, Πάρου, Σύρου, Καλύμνου, Αστυπάλαιας, Σητείας, Λέρου, Κάσου, Καρπάθου, Κυθήρων και Καστελόριζου, στη Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης (Δ16).

β) Ορίζουμε όπως, για τις απαραίτητες προκαταρκτικές ενέργειες και υποστηρικτικές υπηρεσίες συμβούλων και εμπειρογνωμόνων κατ’ εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 128 του ν. 4412/2016, τα καθήκοντα και αρμοδιότητες Αναθέτουσας Αρχής ασκούνται από τη Διεύθυνση Συγκοινωνιακών Υποδομών με Σύμβαση Παραχώρησης (Δ16) του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών”

Related posts

Drone βίντεο: Οι Φούρνοι Κορσεών – Το κρυφό νησί των Κουρσάρων

admin

Στην Ικαρία ο Γιώργος Καντζίκης, Αθλητής με Αναπηρία στο Καθιστό θαλάσσιο Σκι – Wakeboard και στο Κανόε Καγιάκ

admin

Εκπληκτικά πλάνα της Θύμαινας από ψηλά με τη βοήθεια drone!

admin

Αποφάσεις Γ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

admin

Ικαρία: Άγρια κακοποίηση ζώου – Κρέμασαν κατσίκα σε δέντρο

admin

Φούρνοι: Ναυάγιο της πρώιμης βυζαντινής περιόδου ερευνήθηκε

admin

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin

Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας – Προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

admin

Ο Δήμαρχος Ικαρίας υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

admin