20.9 C
Σάμος
28/03/2024
Ικαριακά

Ικαρία: «Μέτρα προστασίας για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού τώρα»

«Μέτρα προστασίας για την υγεία και τα δικαιώματα του λαού τώρα». Με αυτό το σύνθημα δεκάδες εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι από όλη την Ικαρία πραγματοποίησαν συλλαλητήριο στην πλατεία Ευδήλου, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Σάμου, του ΝΤ Σάμου της ΑΔΕΔΥ και των σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα του νησιού.

Από το Σωματείο Συνταξιούχων Μισθωτών Ικαρίας-Φούρνων, ο Αλέκος Κλείτσας αναφέρθηκε στο πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα. Συγκεκριμένα το Σωματείο καλεί σε συγκεντρώσεις-συζητήσεις με τους συνταξιούχους των νησιών την Παρασκευή 23 Οκτώβρη στον Εύδηλο (αίθουσα Κατσούλειο, στις 19:00) και το Σάββατο 24 Οκτώβρη στους Φούρνους (καφέ Μπίλιως, στις 18:00), με ομιλητή τον γ. γραμματέα της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ Παν. Πάλμο.

Από την Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας, η Κυριακή Τριπολιτσιώτη ανέφερε μεταξύ άλλων: « εμείς οι γυναίκες δεν ανεχόμαστε να βιώνουμε την βαρβαρότητα και να μένουμε απροστάτευτες εμείς και οι οικογένειές μας στο “έλεος” του υποβαθμισμένου και εμπορευματοποιημένου δημόσιου συστήματος υγείας εν μέσω πανδημίας, χωρίς τις ΜΕΘ που χρειάζονται, χωρίς το μόνιμο ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό που χρειάζεται, χωρίς κέντρα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας εξοπλισμένα και στελεχωμένα για να καλύψουν τις ανάγκες των οικογενειών μας. Δε συμβιβαζόμαστε με τη μετατροπή των νοσοκομείων σε «κλινικές μίας νόσου» σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων εξίσου σοβαρών ασθενειών και επειγόντων περιστατικών. Δε δεχόμαστε να χρυσοπληρώνουμε την πρόληψη, τη διάγνωση, τη θεραπεία, τα φάρμακα, να πολλαπλασιάζονται οι ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα που κάνουν χρυσές δουλειές εκμεταλλευόμενοι τις ανάγκες μας

Από τον Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ικαρίας-Φούρνων η Αθηνά Γλαρού κάλεσε σε συνέχιση του αγώνα για δημόσια-δωρεάν Υγεία και μέτρα προστασίας στα σχολεία, με το απεργιακό κάλεσμα στις 15 Οκτώβρη και την απεργιακή συγκέντρωση των σωματείων του δημοσίου στην πλατεία Αγ.Κηρύκου στις 11 π.μ.

Τα συλλαλητήρια των ταξικών δυνάμεων σε όλη τη χώρα χαιρέτισαν: το Συνδικάτο Οικοδόμων & συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας -Φούρνων, το Σωματείο Εργαζομένων στους Δήμους Ικαρίας και Φούρνων, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων & συναφών Επαγγελμάτων Ικαρίας – Φούρνων, η Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας και η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου ενώ στην ομιλία εκ μέρους της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Σάμου, ο Αποστόλης Δημόπουλος είπε μεταξύ άλλων:

« Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους αγώνες των υγειονομικών των δημόσιων νοσοκομείων που παλεύουν απέναντι στην πανδημία χωρίς νέες προσλήψεις, χωρίς μέσα προστασίας, χωρίς εξοπλισμό».

« Είμαστε δίπλα και ένα με τους ξεσηκωμένους μαθητές και τις πολυήμερες κινητοποιήσεις τους πανελλαδικά, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς τους που διεκδικούν καθαρά και ασφαλή σχολεία, λιγότερους μαθητές ανά τάξη, γενναία κρατική χρηματοδότηση για τις δημόσιες εκπαιδευτικές ανάγκες».

« Χαιρετίζουμε τις χιλιάδες λαού, τους εργαζόμενους από όλους τους κλάδους, τους φοιτητές και μαθητές, τους συνταξιούχους και ανέργους σε όλη τη χώρα, που ενώσαμε τις φωνές μας, που διαδηλώσαμε για να καταδικαστούν οι ναζί εγκληματίες της Χρυσής Αυγής και να μπουν στη φυλακή με τις ανώτερες ποινές».

« Να γίνουν υπόθεση ζωής όλων μας οι παρακάτω διεκδικήσεις:

  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου συστήματος Υγείας – Πρόνοιας, δωρεάν για όλους.

  • Επίταξη των ιδιωτικών δομών Υγείας για να αντιμετωπιστούν άμεσα ζητήματα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων και των μαθητών στους χώρους δουλειάς και τα σχολεία. Επαναλαμβανόμενα διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό με ευθύνη κράτους και εργοδοσίας.

  • Άμεσα μέτρα οικονομικής στήριξης των ανέργων και των οικογενειών τους.

  • Κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, που συρρίκνωσαν συντάξεις και αύξησαν τα όρια ηλικίας.

  • Κατάργηση των  Π.Ν.Π. και όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων, των μνημονίων.

  • Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, με επαναφορά της υποχρεωτικότητας των ΣΣΕ για όλους τους εργαζόμενους.

  • Να σταματήσουν αμέσως οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας, οι διακοπές σε ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, των εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών.

  • Κατάργηση του νόμου απαγόρευσης των διαδηλώσεων, του νόμου περιορισμού του απεργιακού δικαιώματος. Κάτω τα χέρια από τα συνδικάτα ».

Related posts

Αποφάσεις Γ.Σ. του ΣΕΠΕ Ικαρίας και Φούρνων

admin

Ικαρία: Άγρια κακοποίηση ζώου – Κρέμασαν κατσίκα σε δέντρο

admin

Φούρνοι: Ναυάγιο της πρώιμης βυζαντινής περιόδου ερευνήθηκε

admin

Γ.Ν.-Κ.Υ. Ικαρίας: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για θέση Ψυχιάτρου

admin

Γ.Ν-Κ.Υ Ικαρίας – Προκήρυξη τριών θέσεων ειδικευμένων ιατρών του κλάδου ΕΣΥ

admin

Ο Δήμαρχος Ικαρίας υποψήφιος για το Δ.Σ. της ΚΕΔΕ

admin

Από την απεργία στην Ικαρία στις 28.2

admin

Κοινή δήλωση των δημάρχων της Λαϊκής Συσπείρωσης για την οικονομική κατάσταση των σχολικών μονάδων

admin

Αιμοδοσία στην Ικαρία – Μάρτιος 2024

admin