14.9 C
Σάμος
26/04/2024
Σαμιακά

Ισορροπώντας μεταξύ ζωής και θανάτου

Μεταξύ ζωής και θανάτου θέτουν τον εαυτό τους καθημερινά πρόσφυγες και μετανάστες αλλά και μικρά παιδιά την ώρα που εισέρχονται και εξέρχονται από το κέντρο μεταναστών στη Σάμο.

Παιδιά 5 και 6 ετών και μεγαλύτερα, περπατούν όλες τις ώρες της ημέρας το κάθετο δρόμο που οδηγεί στη πόλη, χωρίς συνοδεία και χωρίς την απαιτούμενη προσοχή, με κίνδυνο οι οδηγοί που διασχίζουν τον περιφερειακό δρόμο, στο ύψος του κόμβου του κοιμητηρίου να τα παρασύρουν. Κάθε μέρα μικρά παιδιά χωρίς καμία επιτήρηση, παίζουν ανέμελα πάνω στο δρόμο και στην αλάνα που υπάρχει παραπλεύρως. Το θέμα είναι ιδιαίτερο σοβαρό αφού υπάρχουν χαρακτηριστικά παραδειγματα παραμέλησης εποπτείας ανήλικων.

Σύμφωνα με την Υπάτη Αρμοστεία απο τους διαμένοντες στο ΚΥΤ Σάμου, το 28%  είναι παιδιά εκ των οποίων περίπου 7 στα 10 είναι κάτω των 12 ετών. Συνολικά  το ποσοστό των ασυνόδευτων παιδιών φτάνει στο 17%.

Μόλις την περασμένη Δευτέρα, ένα μικρό παιδάκι ξέφυγε από την προσοχή των συνοδών του, με αποτέλεσμα να πέσει πάνω σε κινούμενο όχημα χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί (δεύτερο περιστατικό). 

Εξαιτίας της περατζάδας των αλλοδαπών, οι διερχόμενοι οδηγοί που κατευθύνονται στο σημείο,τρέμουν στην ιδέα και μόνο ότι κάποιο παιδί θα πεταχτεί ξαφνικά στο δρόμο και θα το παρασύρουν. Στην περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο, από τη μια στιγμή στην άλλη θα βρεθούν κατηγορούμενοι για πρόκληση ατυχήματος.

Απαιτείται να παρθούν τα αναγκαία και στοιχειώδη μέτρα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, πριν συμβεί το μοιραίο (ισχύει και για τις ΜΚΟ) .

 

Related posts

Αντιδράσεις για την απόφαση του Γηροκομείου Σάμου να αδειάσει το δωμάτιο διαμονής διασωστών του ΕΚΑΒ

admin

Τούρκοι τουρίστες «αποθεώνουν» τη Σάμο: «Αξίζει να την επισκεφθείτε»

admin

Οδηγός Ιερών Ακολουθιών για την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα στη Σάμο

admin

Αεροδρόμιο Σάμου: Προβλήματα στις πτήσεις λόγω της αφρικανικής σκόνης

admin

Μεγάλες καταστροφές αμπελιών από ισχυρούς ανέμους στη Σάμο

admin

Ο Μητροπολίτης Σάμου στο Ειδικό Σχολείο του νησιού

admin

Εργατικό Κέντρο Σάμου: Η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία είναι Απεργία!

admin

Ελαφρύ πέπλο αφρικανικής σκόνης καλύπτει το Βαθύ της Σάμου

admin

Σωματείο Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων Καρλοβάσου: Καταβολή Δωροσήμου Πάσχα στις 26.4

admin