23.9 C
Σάμος
23/04/2024
Σαμιακά

Καλέσματα για συμμετοχή στη συγκέντρωση για το μεταναστευτικό

Tη συμμετοχή όλων στη συγκέντρωση – εκδήλωση φορέων της Σάμου που θα γίνει, την Τετάρτη, 27 Νοεμβρίου, στις 6 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου ζητούν διάφοροι σύλλογοι και φορείς.

Το Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου της ΑΔΕΔΥ καλεί τα σωματεία μέλη του, τους φορείς του νησιού μας και όλους τους κατοίκους να συμμετέχουν και αναφέρει πως η κλιμάκωση του αγώνα είναι αναγκαία, τόσο λόγω της αύξησης των προσφυγικών ροών, όσο και λόγω της πολιτικής που ακολουθεί η Κυβέρνηση της ΝΔ, σε συνέχεια εκείνης του ΣΥΡΙΖΑ, πάντα στο πλαίσιο των αποφάσεων της Ε.Ε. που εγκλωβίζουν πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί και στη χώρα μας.

«Όσοι έταξαν κλείσιμο των Hot Spots εισηγούνται δημιουργία νέων, μεγαλύτερων σε χωρητικότητα, οδηγώντας σε ασφυξία τον λαό. Η κατάσταση με τα κλειστά κέντρα φυλακές θα γίνει χειρότερη, όπως και συνολικά με τα νέα κατασταλτικά μέτρα της Κυβέρνησης. Δεν μπαίνουμε στην διαδικασία για το πόσα νέα hot spot και που θα φτιαχτούν. Δεν παζαρεύουμε τη χωρητικότητα τους. Η Ε.Γ. του Ν.Τ. Σάμου της ΑΔΕΔΥ, θεωρεί ντροπή να υπάρχουν στη χώρα μας , αλλά και σε άλλες «πολιτισμένες» χώρες στρατόπεδα συγκέντρωσης και τον εγκλωβισμό ανθρώπων χωρίς να έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό, σε τουαλέτες και σε χώρους ατομικής υγιεινής. Επίσης είναι ντροπή να υπάρχουν φυλακισμένοι, απομονωμένοι χωρίς δυνατότητα επανένωσης με τις οικογένειες τους. Ο εγκλωβισμός χιλιάδων ανθρώπων συμβαίνει, διότι υπάρχει η άθλια συμφωνία Ε.Ε.-Ελλάδας-Τουρκίας. Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες εγκλωβίζονται στα νησιά, τα οποία λειτουργούν ως απέραντες φυλακές», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Σάμου, καλεί όλους τους Υγειονομικούς και τους κατοίκους να παραβρεθούν στη συγκέντρωση και ζητά:

  • Να κλείσει τώρα το HOTSPOT και να μην γίνει κανένα άλλο.
  • Απεγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών από το νησί και τη χώρα.

  • Να καταργηθεί τώρα η συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας-Ελλάδας που εγκλωβίζει πρόσφυγες και μετανάστες στα νησιά παρά τη θέλησή τους, διαμορφώνοντας μια κατάσταση τραγική για τους ίδιους, αλλά και τους κατοίκους του νησιού μας.

  • Να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις υπηρεσίες ασύλου, αλλά και σε όλες τις δομές που υπάρχουν στα νησιά.

  • Να απλοποιηθούν όλες οι διαδικασίες και να χορηγούνται τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα στους πρόσφυγες και μετανάστες, ώστε να φτάσουν στις χώρες που επιθυμούν.

  • Να στελεχωθεί με μόνιμο προσωπικό το Νοσοκομείο της Σάμου.

  • Να υπάρχει στελεχωμένο και εξοπλισμένο ιατρείο μέσα στο HOTSPOT για το χρονικό διάστημα που παραμένουν εδώ.

  • Να υπάρχει από το Υπουργείο Υγείας το ΚΕEΛΠΝΟ και το Νοσοκομείο Σάμου σχέδιο για τη διαχείριση όλων όσων φτάνουν στο Νοσοκομείο αναζητώντας Υπηρεσίες Υγείας.

  • Να υπάρχει όλο το 24ωρο φυσική παρουσία πιστοποιημένων διερμηνέων μέσα στο Νοσοκομείο.

  • Να εξασφαλιστούν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για πρόσφυγες και μετανάστες για όσο καιρό παραμένουν στο νησί. Να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα και φροντίδα για τα ασυνόδευτα παιδιά.

Κάλεσμα για συμμετοχή απευθύνει και ο Σύλλογος Γυναικών Μυτιληνιών, καθώς και η Πανσαμιακή Επιτροπή για την Ειρήνη

Related posts

Αποκαλύπτοντας τα Μυστικά της Σαμιώτικης Οινοποιίας: Ο Αρχηγός ΓΕΣ στο Μουσείο Οίνου

admin

Κοινή Δράση ΕΚΕΑ-Γ.Ν. Σάμου για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση στην Εθελοντική Αιμοδοσία

admin

Dodekanisos Seaways: Τα κορυφαία κλικ του 14ου Διαγωνισμού Φωτογραφίας!

admin

“Είμαστε βέβαιοι ότι θα σας καλωσορίσουμε ξανά στο Pappa Beach-Ireon Samos”

admin

Nigel McGilchrist: Ο άνθρωπος που φέρνει τον Πυθαγόρα και τη Σάμο στο προσκήνιο με το νέο του βιβλίο

admin

Το Arion Hotel & Saint Nicholas στηρίζει τον Ε.Ο.Σ.Σάμου

admin

Blue Star: Χορηγία οικίσκων στις πύλες εισόδου των λιμένων Σάμου και Πυθαγορείου

admin

8ο Ποδηλατικό Brevet 200 km “Η Κούπα του Πυθαγόρα” στις 19 Μαΐου στη Σάμο

admin

Πορεία Ειρήνης στη Σάμο

admin