16.1 C
Σάμος
29/03/2024
Σαμιακά

Καμπάνια του ΚΕΕΛΠΝΟ για την ιλαρά

«Εμβολιαζόμαστε για την ιλαρά και προστατευόμαστε»  είναι το μήνυμα, στο οποίο εστιάζει η σχετική καμπάνια του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ).

H ιλαρά είναι ιογενής λοίμωξη υψηλής μεταδοτικότητας που οφείλεται στον ιό της ιλαράς. Με βάση τα πιο πρόσφατα επιδημιολογικά δεδομένα έχουν καταγραφεί 3.220 κρούσματα ιλαράς στη χώρα μας από τον Μάιο του 2017. Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να προστατευθεί κανείς από τη νόσο είναι ο εμβολιασμός με το μικτό εμβόλιο ιλαράς – ερυθράς – παρωτίτιδας (εμβόλιο MMR), των παιδιών, των εφήβων και των ενηλίκων, που δεν έχουν εμβολιαστεί με τις απαραίτητες δόσεις, ιδιαίτερα όσων έχουν γεννηθεί μετά το 1970 και δεν έχουν ιστορικό νόσου ιλαράς.

Λαμβάνοντας υπόψη την υπό εξέλιξη επιδημία ιλαράς στη χώρα μας, κυρίως σε πληθυσμούς Ρομά, αλλά και σε επίνοσα άτομα του γενικού πληθυσμού, στόχος της καμπάνιας του ΚΕΕΛΠΝΟ είναι η περαιτέρω ενίσχυση του εμβολιασμού για τη νόσο και η διατήρηση σε υψηλά επίπεδα τόσο της εμβολιαστικής κάλυψης, όσο και της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης  του κοινού σχετικά με τα μέτρα που θα συμβάλλουν στην προσπάθεια περιχαράκωσης της επιδημίας και αποτροπής νέων επιδημιών στο μέλλον.

 

Related posts

Βιωματικό εργαστήριο στο Καρλόβασι: «Οι σύγχρονες εξαρτήσεις στη ζωή των παιδιών μας και ο ρόλος των ενηλίκων»

admin

Πρωταθλητής αλιείας με φελλό ανακηρύχθηκε ο Ναυταθλητικός Όμιλος Καρλοβάσου

admin

Συλλήψεις και επιβολή διοικητικών προστίμων για πρόκληση πυρκαγιάς στη Συκιά Σπαθαραίων

admin

Οι θέσεις και οι υποψηφιότητες του συνδυασμού ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ στις εκλογές του ΤΕΕ

admin

Σεισμική δόνηση στη Σάμο

admin

Καθαρίζουμε το Κοκκάρι

admin

Συλλυπητήριο μήνυμα του Ε.Ο.Σ Σάμου για τον πρόωρο χαμό της Αικατερίνης Βακάκη

admin

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Σάμου: Επιβολή ληστρικού φόρου διαμονής – Πλήγμα στον τουρισμό της Σάμου

admin

Καταστροφές πυρομαχικών στο Πεδίο Βολής “Στεφάνας”

admin