14.9 C
Σάμος
19/04/2024
Πολιτικά

“Κανένα σπίτι χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και θέρμανση μέσα στην κακοκαιρία”

Ο ερχομός της κακοκαιρίας, με χιόνια και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, εν μέσω πανδημίας και οικονομικής κρίσης, βρίσκει τα περισσότερα λαϊκά νοικοκυριά αντιμέτωπα με μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Σ’ αυτές τις συνθήκες, είναι απάνθρωπο να υπάρχουν σπίτια με κομμένο ηλεκτρικό ρεύμα και χωρίς δυνατότητα θέρμανσης, γιατί δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις οφειλές τους. Εδώ και τώρα, με ευθύνη της κυβέρνησης, να προχωρήσει η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης σε όλα τα σπίτια, στα οποία έχει γίνει διακοπή ρεύματος, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες, πρέπει πιο μαζικά να εκδηλωθεί η αλληλεγγύη προς όσους το έχουν ανάγκη και η διεκδίκηση του λαϊκού κινήματος για ουσιαστικά μέτρα στήριξης των εργαζομένων, των ανέργων, των βιοπαλαιστών αγροτών και μικρών επιχειρηματιών, για να μείνει όρθιος ο λαός στις συνθήκες της κρίσης και της πανδημίας.

Η ίδια αλληλεγγύη πρέπει να εκφραστεί και προς τους χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, που παραμένουν εγκλωβισμένοι στα νησιά Λέσβο, Χίο, Σάμο, όπου ευπαθείς ομάδες, οικογένειες με μικρά παιδιά, καλούνται να επιβιώσουν στην παγωνιά, στις λάσπες, μέσα σε βρεγμένες σκηνές.

Εδώ και τώρα να παρθούν μέτρα για τη μεταφορά, ιδίως των ευάλωτων ατόμων και των παιδιών, σε θερμαινόμενους χώρους ή ξενοδοχεία, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας. Γι’ αυτές τις επαναλαμβανόμενες εικόνες της αθλιότητας, οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες, που όπως και η προηγούμενη, συνεχίζουν την εγκληματική πολιτική της ΕΕ, που μετατρέπει τα νησιά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων και μεταναστών.

Να σταματήσει τώρα ο απαράδεκτος εγκλωβισμός προσφύγων και μεταναστών στα νησιά. Καμία νέα δομή στα νησιά και να κλείσουν οι υπάρχουσες. Να μεταφερθούν σε ανθρώπινες δομές προσωρινής φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα και από εκεί να γίνει η χορήγηση των απαραίτητων εγγράφων για να πάνε στις χώρες προορισμού τους.

Related posts

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κατέθεσε τροπολογία για την παράταση της απαλλαγής από τον Ε.Ν.Φ.Ι.Α. και για το έτος 2024 των σεισμόπληκτων κτηρίων της Σάμου

admin

“Μ. Αγγελόπουλος: Κυρίαρχο ζήτημα η ασφάλεια στην καθημερινότητα των πολιτών”

admin

Κοινοβουλευτική ερώτηση για τη διάσωση του πυργόσπιτου του Καπετάν Λαχανά

admin

Η Έρη Ρίτσου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΚΚΕ

admin

Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου του Ι.Τ.Α επανεξελέγη ο Μ. Αγγελόπουλος

admin

Οι ΚΟ του ΚΚΕ Δυτικής Σαμου προς Παπαθεοφάνους : Η «μάχη της κολώνας» μπορεί να περιμένει….

admin

ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.: Οι προτεινόμενοι Υποψήφιοι Ευρωβουλευτές Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Ο Γιώργος Αυτιάς υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές

admin

Ευρεία σύσκεψη με τον Πανσαμιακό Αγροτικό Σύλλογο

admin