17.2 C
Σάμος
19/03/2024
Περιφερειακά

Κατεπείγουσα επιστολή Καλογήρου-Κατρακάζου στον Βίτσα

Πριν από λίγο η Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Χριστιάνα Καλογήρου και ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου Νίκος Κατρακάζος, απέστειλαν στον Υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Δημήτρη Βίτσα την ακόλουθη κατεπείγουσα επιστολή:

«Κύριε Υπουργέ,

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί πλέον στο νησί της Σάμου και ειδικότερα στην πόλη της Σάμου δεν είναι οριακή και δύσκολη όπως την περιγράφετε στα μέσα ενημέρωσης, είναι εκρηκτική. Πολύ γρήγορα, εάν δεν ενεργήσετε άμεσα, θα είναι και ανεξέλεγκτη.

Έχουμε δεκάδες φορές τονίσει το αυτονόητο. Πέραν των σημαντικών ζητημάτων που αφορούν στη ζωή των κατοίκων του νησιού μας είναι αδύνατο 5.000 άτομα να ζήσουν σε μία εγκατάσταση που προορίζεται για 700 ανθρώπους και μάλιστα σε συνθήκες χειμώνα. Ήδη η πρώτη ελαφρά βροχή προκάλεσε ανησυχητικές καταστάσεις. Ακολουθούν καταιγίδες, επιδείνωση του καιρού και κρύο.

Οι δεσμεύσεις σας για αποσυμφόρηση μέχρι σήμερα δεν έχουν υλοποιηθεί. Οι μετανάστες και πρόσφυγες διαρκώς αυξάνονται, ενώ ταυτόχρονα διαρκώς μετατίθεται για αργότερα η δέσμευση για μετακίνηση προς την ενδοχώρα.

Οι κάτοικοι της πόλης και του νησιού βιώνουν πρωτόγνωρες καταστάσεις, έχοντας προ καιρού απολέσει την κανονικότητα στη ζωή τους. Αισθάνονται ότι δεν έχουν πλέον άλλη υπομονή. Από την άλλη πλευρά, οι δύστυχοι αυτοί άνθρωποι και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες. Όμηροι, ωσάν φυλακισμένοι, αποτέλεσμα της επιμονής για γεωγραφικό αποκλεισμό.

Σήμερα έχουμε φτάσει στο σημείο που δεν πάει παρακάτω. Νέες υποσχέσεις και σχέδια δεν χωράνε. Χρειάζεται άμεση ενέργεια. Για την ενέργεια αυτή αποκλειστικά αρμόδιος είστε εσείς, εσείς και η Κυβέρνηση. Αρχίστε από σήμερα την αποσυμφόρηση του νησιού και ολοκληρώστε την τις επόμενες ημέρες. Μεταφέρετε όσους μετανάστες- πρόσφυγες χρειάζεται, ώστε το ΚΥΤ να λειτουργεί σύμφωνα με τη χωρητικότητά του.

Εμείς σας μεταφέρουμε την αγωνία των κατοίκων. Χτυπάμε με όλη τη δύναμή μας την καμπάνα. Η κατάσταση μέρα με τη  μέρα κινδυνεύει να γίνει ανεξέλεγκτη. Και τότε αποκλειστικά υπεύθυνη θα είναι η Κυβέρνηση, εσείς και η Κυβέρνηση».

 

Related posts

Πρόγραμμα Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821

admin

Σύσκεψη υπό την Προεδρία του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου με τον Υφυπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής

admin

Πρόταση ένταξης φακέλου για Γεωπάρκο Χίου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου

admin

Με μεγάλη επιτυχία η συμμετοχή της Π.Β.Α. στην “FOOD EXPO & OENOTELIA 2024”

admin

Ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης παρέδωσε στην 98 ΑΔΤΕ μηχανήματα μηχανικού

admin

Προσοχή στις απάτες: Επιτήδειοι χρησιμοποιούν την Οικονομική υπηρεσία της ΠΕ Σάμου  για να αποσπάσουν χρήματα απο επιχειρηματίες της Σάμου

admin

Συνάντηση Κ. Μουτζούρη με τον Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης

admin

Στην Έκθεση της FoodExpo ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνος Μουτζούρης

admin

Ποιος φοβάται τον Κώστα Μουτζούρη

admin